21 Οκτ 2007

Με το δεξί


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 76-66, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ. Και οι δύο ομάδες πάντως έδειξαν ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμες.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά και συμβάδιζαν στο σκορ κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέτπου. Η συνέχεια όμως άνηκε ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό καθώς βελτίωσε την απόδοση του στη δεύτερη περίοδο και με αιχμή του δόρατος τον Γιάννη Μπουρούση ανέβαζε συνεχώς την διαφορά, βρίσκοντας μάλιστα λύσεις απέναντι στις άμυνες που... σκάρωνε ο Μπάλντγουιν.

Στο 18' οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 6-0 έπειτα από δύο βολές του Γουντς και προηγήθηκαν με 31-22. Την ίδια ώρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και οι περισσότερες επιλογές τους ήταν λανθασμένες. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος είχαν 12 λάθη σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είχε μόλις δύο.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη της δεύτερη περιόδου η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμής καθώς ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας ήταν εύστοχος σε σουτ τριών πόντων (37-24). Ο Πίνι Γκέρσον έκανε αρκετές αλλαγές όπως συνηθίζει ενώ ο Κίντελ Γουντς ξεκίνησε νωθρά (Αυτό πάντως δεν τον εμπόδισε στο 18' να καρφώσει εντυπωσιάκά στο καλάθι του "δικεφάλου του Βορρά").

Στην επανάληψη οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν πολύ δυνατά και στο 21' προηγήθηκαν με 42-26 μετά από το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Κίντελ Γουντς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου αφού εκμεταλλέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο την χαλαρότητα του Ολυμπιακού όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω.

Tα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-18, 39-26, 53-43, 76-66

Oλυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 9(1), Ματσιγιάουσκας 14(1), Τεόντοσιτς 5(1), Μπουρούσης 12(2 τρ., 15ρ.), Γκριρ 12(2), Μαυροκεφαλίδης 2, Πρίντεζης 9, Βασιλειάδης 8(2).

ΠΑΟΚ (Μπάλντγουιν): Χόρβαθ 4, Γκιλέσμπι 5, Χαριστόπουλος 9, Χάνσελ, Σφέικος 5(1), Χάμφρεϊ 15(4), Κούβελας 2, Τσιάκος 12(1), Σόντερς 11.

http://www.sport24.gr/html/ent/058/ent.202058.asp

Προβλήματα στους ψηλούς εν όψει ΠΑΟΚ


Προετοιμασία τέλος, φιλικά τέλος, πρόβες τέλος. Το "έργο" αρχίζει, έστω κι αν στην πρώτη πράξη με τον ΠΑΟΚ (Κυριακή, 21:15) στο ΣΕΦ, δεν θα έχει κοινό για να χειροκροτήσει, λόγω της ποινής της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό το μόνο που σκέφτονται, είναι η νίκη και το καλό ξεκίνημα στη σεζόν.

Το Σάββατο οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στο γήπεδο βρέθηκαν και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, όπως συνηθίζουν να κάνουν άλλωστε, πριν από κάθε σημαντικό ματς. Και φυσικά μια πρεμιέρα μόνο σημαντική μπορεί να είναι.

Ο Πίνι Γκέρσον προπόνησε τους παίκτες του σε απογευματινή προς βραδινή ώρα, για να συνηθίσουν, αφού το ματς γίνεται βράδυ λόγω της τηλεόρασης, καθώς ο ΣΚΑΪ που έχει αποκτήσει τα φετινά δικαιώματα έβαλε τον αγώνα αργά.

Από την προπόνηση απουσίασαν ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος είναι άρρωστος και έμεινε κλινήρης στο σπίτι του, αλλά και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης που έχει μια οσφυαλγία και δεν ακολούθησε το πρόγραμμα. Αμφότεροι όμως θα δώσουν κανονικά το "παρών" στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ένα ματς, στο οποίο ο Ολυμπιακός καλείται όχι μόνο να νικήσει, αλλά και να δείξει ότι βαδίζει στο σωστό αγωνιστικό δρόμο, ότι έχει βελτιωθεί στην άμυνα σε σχέση με τα φιλικά και πως όσο περνάει ο καιρός η ομάδα "δένει ακόμη περισσότερο".

http://www.sport24.gr/html/ent/891/ent.201891.asp

© Blogger Templates | Make Money Online