17 Οκτ 2007

Μια πικρή ιστορία


Ο κόσμος τον αποθέωσε! Ακόμα και στην χειρότερη κατάσταση του τον απαίτησε πάνω στο παρκέ. Εκείνος δεν ξεχνούσε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε εμφάνιση του. Κάρφωνε με μίσος τα αντίπαλα καλάθια και είτε με την ερυθρόλευκη, είτε με τη γαλανόλευκη φανέλα έκανε αστέρες του παγκόσμιου μπάσκετ να μοιάζουν με μυγάκια μπροστά του, “διώχνοντας” τους από του ώμους του με τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό κάθε φορά που σκόραρε.

Ο Σοφοκλής σχεδόν θεοποιήθηκε… Τα media των έχρισαν ως τον νέο Shaquille ONeal και αυτός έδειχνε να απολαμβάνει τη δημοσιότητα, παίζοντας ταυτόχρονα και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα μπάσκετ.

Στην σχέση του με τον κόσμο ήδη αναφέρθηκα αλλά νομίζω πως χρειάζεται να αναφέρω κάποιο δικό μου σχόλιο, η καλυτέρα θα έλεγα πεποίθηση που είχα για αρκετό καιρό, αλλά δυστυχώς πλέον φαντάζει ως μια ελπίδα και ευκαιρία που χάθηκε. Στο πρόσωπο του Σόφο πολλοί, όπως κι εγώ, θα είδαν τον νέο αρχηγό του Ολυμπιακού. Τον φύσει ηγέτη, πάνω στον οποίο θα χτιζόταν εκ νέου η ερυθρόλευκη αυτοκρατορία. Όλοι ήταν σίγουροι για τη μεγάλη καριέρα του και πολλοί αποδοκίμασαν έντονα τον προπονητή της ομάδας, κατηγορώντας τον ως υπαίτιο της όλης κατάστασης του νεαρού άσσου.

Πλέον τα συμπεράσματα βγήκαν και δεν είναι καλά. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από ότι φάνηκε δεν φέρουν ούτε τα media, ούτε ο προπονητής, ούτε η διοίκηση! Υπεύθυνος σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 100% είναι ο ίδιος ο Σχορτσιανίτης. Δεν έβαλε μυαλό με τη σκληρή αντιμετώπιση που όντως είχε από τον Gershon, δεν έβαλε μυαλό όταν είδε πως μετά από πέντε το πολύ λεπτά τρεξίματος ένιωθε σαν μαραθωνοδρόμος… Άρα φταίχτης είναι αυτός και μόνο! Θέλετε η παιδική ανωριμότητα του 20χρονου σέντερ, θέλετε η πνευματική αδυναμία, έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο για την ομάδα, τη διοίκηση και τον ίδιο. Ο Σοφοκλής σκοτώνει τον εαυτό του μέρα με τη μέρα και κανείς δεν ξέρει αν πραγματικά ο ίδιος θέλει να γίνει αυτό που ήταν. Η διοίκηση από την πλευρά της σκέφτεται τρόπους να τον ενεργοποιήσει και πάλι, τιμωρώντας τον ή βοηθώντας τον. Ο προπονητής κι εκείνος από την πλευρά του δεν θέλει έναν ανενεργό παίκτη στην ομάδα. Ποιος όμως θα τον χειριστεί όπως πρέπει ώστε να κερδίσουν όλοι; Αυτός την υγεία του, η ομάδα έναν ακόμα παιχταρά και το ελληνικό μπάσκετ το μέλλον του. Το μέλλον θα το δείξει!

Από αυτό εδώ το Blog θα στηρίξουμε όπως μπορούμε τον παίκτη και ελπίζουμε και ευχόμαστε να τον ξαναδούμε ως Big Sofo να διαλύει όλους τους αντιπάλους που θα βρίσκει στο διάβα του!!

Παναγιώτης Βασιλόπουλος

Ολυμπιακός - ΠΑΟ (TEL AVIV)

Ολυμπιακός 73 Παναθηναικός 38

Ολυμπιακός - ΠΑΟ (Zaragoza)

Τα highlights της περσινής Euroleague

Here we come again ...

Πάμε σαν άλλοτε

Μερικά καρφωματάκια απο Sofo και Woods.. IN YOUR FACE!!!

Qyntel και Sofo.. Ελπίζουμε να δουμε και τον δεύτερο γρήγορα!

Olympiacos Vs Maccabi @ Cyprus

Olympiacos @ Cyprus

Olympiacos Warming

Olympiacos Vs Maccabi @ Cyprus 2

Olympiacos Vs Maccabi @ Cyprus 3

Greer... Μερικοί λόγοι ακόμα να ανυπονούμε να δούμε τον Αμερικάνο τυπά!!!

Lynn Greer Part II γιατί μας άρεσε πολύ το πρώτο.

ΓΚΕΡΣΟΝ : "ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ"


" Το μήνυμά του για τη χρονιά που πρόκειται να ξεκινήσει έστειλε μέσω της ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας, ο Πίνι Γκέρσον. Ο προπονητής του Ολυμπιακού επανέλαβε ότι η ομάδα διαθέτει πολλούς και καλούς παίκτες, αλλά το θέμα είναι να κερδίζει τίτλους. Σε αυτό άλλωστε παραδέχτηκε ότι φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών. «Πρώτα από όλα ξέρετε ότι όταν δεσμεύτηκα με τον Ολυμπιακό, ήξερα ότι θα έπρεπε να πάμε στο φάιναλ φορ, γιατί δεν το αξίζαμε να πάμε εύκολα. Μπορείς να «τρυπώσεις», αλλά δεν είναι εύκολο. Φέτος, προσπαθούμε να χτίσουμε μια καλύτερη ομάδα, ώστε να κάνουμε το έργο μας πιο εύκολο. Πάντα στοχεύω ψηλά και προσπαθώ να τα καταφέρω. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα και να κατακτήσεις τίτλους.


Ξέρω, ότι τα ονόματα και τα λεφτά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις στο φάιναλ φορ. Τώρα έχουμε καλούς παίκτες, αλλά αυτό από μόνο του δεν τους κάνει ομάδα. Εξαρτάται από όλους μας και πρώτα από εμένα. Θα πρέπει να ξέρουν πως να κερδίζουν τα δύσκολα ματς και στη συνέχεια τους τίτλους. Δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε, αλλά χρειάζεται χρόνος και ελπίζω ότι στην φάση του Top 16 θα είμαστε έτοιμοι για όλα».
Στη συνέχεια, μιλώντας για τις μεταγραφές, είπε: «Ήταν δύσκολη η αναζήτηση παικτών το καλοκαίρι. Περίπου 60-70 παίκτες πάνε στο ΝΒα και δεν τους φέρνεις εύκολα πίσω. Προσπαθήσαμε. Τώρα είναι πιο ακριβοί. Έχουμε 4-5 παίκτες του ΝΒΑ και τους φέραμε με μεγάλο κόστος χρημάτων.
Πρέπει να φτιάξουμε ομάδα σε πολύ λίγο χρόνο. Είναι μια δύσκολη αποστολή. Πιστεύω στην ομάδα και όχι στους παίκτες. Και για να κάνεις ομάδα χρειάζεται χρόνος. Χτίζουμε μια νέα ομάδα γιατί χρειάζεται να χτίσουμε την ομάδα και για το μέλλον. Υπογράψαμε κάποιους νέους Έλληνες παίκτες και κάποιους παίκτες από το ΝΒΑ και πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει μαζί για κάποια χρόνια. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».
Στο ρεπορτάζ, ο Μαρκ Τζάκσον έστειλε επιστολή στη ΦΙΜΠΑ και προσκόμισε κάποια έγγραφα, με τα οποία ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει στο συμβόλαιο του παίκτη με την Κατάμπρια, ο όρος που επικαλούνται οι Ισπανοί. Η αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεση είναι δεδομένη και ο Αμερικανός περιμένει.
Στο μεταξύ, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κίντελ Γουντς απέχει μια ανάσα από την απόκτηση κοινοτικού διαβατηρίου. Ο Αμερικανός ήδη έχει καταθέσει τα χαρτιά του για να αποκτήσει βουλγάρικη υπηκοότητα. Τα ευχάριστα νέα και το διαβατήριο μπορεί να καταφθάσουν και πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος."

http://www.championsday.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6254&Itemid=76

© Blogger Templates | Make Money Online