6 Δεκ 2007

Τον Μάτ(σ)ιασαν


Είχε το προβάδισμα μέχρι και ενάμιση λεπτό πριν το τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Σιένα, που τον νίκησε με 86-84.
Η κακή περιφερειακή άμυνα των "ερυθρολεύκων" που έπαιξαν ζώνη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κόστισε το 14 στα 28 τρίποντα των Ιταλών, που χάρη στην ευστοχία τους από τα 6.25 κατάφεραν να "φέρουν τούμπα" το ματς με τους Θόρντον και Σάτο.

Ο Γουντς που ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, απέτυχε να στείλει το ματς στην παράταση όταν αστόχησε σε τρίποντο 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Ο αγώνας
Το εκρηκτικό ξεκίνημα της Σιένα που με τα τρίποντα των ΜακΙντάιρ και Καραρέτο πέρασε με 8-0, αφύπνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού που πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι και ανεβάζοντας τον ρυθμό, μείωσαν σε 8-7 με καλάθι του Γουντς που έκλεψε και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό στο πεντάλεπτο.

Η απάντηση των Ιταλών, ήταν άμεση. Εκ νέου πραγματοποίησαν σερί 7-2 βρίσκοντας αντίδοτο στη ζώνη του Πίνι Γκέρσον, στα πρόσωπα των ΜακΙντάιρ και ειδικότερα του Σάτο που έδωσε λύσεις από μέση απόσταση, για να γίνει το 15-9. Το προβάδισμα των "πρασίνων" συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου, αλλά ο Μαρκ Τζάκσον με καλάθι και φάουλ έδωσε την απαραίτητη... ώθηση για να ανακάμψει η ομάδα του και να μειώσει με τους Βασιλειάδη και Τεόντοσιτς στον πόντο (20-19), με τη λήξη της πρώτης περιόδου, έχοντας επανέλθει από το -8 στην αρχή και δύο φορές από -6.

Κράτα γερά Μαρκ
Σε μάχη με τον Τζάκσον εξελίχθηκε το ματς, στο δεύτερο δεκάλεπτο για τη Μοντεπάσκι. Ο Αμερικανός έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, με 20-21 και το τρίποντο του Γουντς ολοκλήρωσε το 0-5 του Ολυμπιακού (20-24) που έδωσε τη μεγαλύτερη διαφορά που πήρε η ελληνική ομάδα στη δεύτερη περίοδο, η οποία ανάγκασε τον Πιανιτζάνι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

Όταν ο Καουκένας ευστόχησε μετά από αρκετές άστοχες προσπάθειες της ομάδας του, έξω από τα 6.25 και από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ισορρόπησε με τους παίκτες της Μοντεπάσκι, να ισοφαρίζουν σε 26-26 με ακόμα ένα τρίποντο του Θόρντον. Τα καλάθια του Πρίντεζη που έδωσε πολλές λύσεις, έφεραν και πάλι στο +4 τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Πιανιτζάνι, όμως, δεν σταμάτησαν την ασφυκτική πίεση και παρά τους πόντους του Τζάκσον, οι Θόρντον, Λαβρίνοβιτς και Ιλιέφσκι έβαλαν και πάλί την ομάδα τους σε θέση οδηγού, κάτι που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, έστω κι αν ο Τζάκσον ισοφάρισε προσωρινά σε 39-39, πριν ο Λαβρίνοβιτς διαμορφώσει το 41-39 του πρώτου μέρους.

Η απάντηση του Γουντς
Πάρτι έκανε ο Γουντς στην τρίτη περίοδο και με τη βοήθεια του Πρίντεζη, κάλυψαν επάξια το κενό του Τζάκσον, που έδειξε κουρασμένος. Ο Ολυμπιακός πέρασε (46-49) με τον Ματσιγιάουσκας να σημειώνει καλάθι και φάουλ, σε μία από τις λίγες καλές ενέργειές του στο παιχνίδι. Στο πεντάλεπτο, η ομάδα του Γκέρσον, έφτασε για πρώτη φορά στο +7 (48-55) και έδειξε να ελέγχει απόλυτα το ματς, αλλά κάπου εκεί υποτίμησε τη δυναμική της Σιένα, που απάντησε με σερί 8-0 για να προσπεράσει 56-55 οδηγούμενη από την τριάδα Σάτο, Θόρντον, Στόουνρουκ. Παρόλα αυτά οι παίκτες της ελληνικής ομάδας, κατάφεραν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να διατηρήσουν το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου.

Η επιστροφή των Ιταλών
Tα πράγματα έδειχναν να κυλούν πολύ καλά για τον Ολυμπιακό, που είχε ως το 39 λεπτό το προβάδισμα στο παιχνίδι, με τον Τζάκσον να αφυπνίζεται για τα καλά και να οδηγεί την ομάδα του εκ του ασφαλούς και με ένα προβάδισμα 77-72 3 λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο όμως οι Ιταλοί, γύρισαν το παιχνίδι. Με όπλο το περιφερειακό σουτ (τρίποντα από Σάτο και Θόρντον) και την περιφερειακή άμυνα που οδήγησε σε λάθη τους "ερυθρολεύκους" το σκορ έγινε 82-79 με λέι απ του ΜακΙντάιρ στα 46 δευτερόλεπτα. Από εκεί και πέρα ο Ματσιγιάουσκας μείωσε σε 82-81 αλλά ο Σάτο έβαλε καλάθι στην κάκιστη άμυνα του Ολυμπιακού, που τον άφησε μόνο το κάτω από το καλάθι, ο Γουντς αστόχησε στο τρίποντο που θα έστελνε το ματς στην παράταση και το τελικό 86-84 ήρθε με τρίποντο του Ματσιγιάουσκας που μείωσε τη διαφορά, κάτι που ενδέχεται να φανεί χρήσιμο στον δεύτερο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 41-39, 60-63-, 86-84.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Σιένα (Πιαντζιάνι): Μαιντάιρ 9 (1), Θόρντον 17 (4), Καουκένας 10 (2), Στόνρουκ 10 (2), Λαβρίνοβιτς 11 (1), Ιλιέβσκι 3 (1), Ρες, Έζε, Καραρέτο 3 (1), Σάτο 23 (2)

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ, Τεόντοσιτς 8, Γουντς 20 (4), Πρίντεζης 17 (1), Τζάκσον 21, Βασιλειάδης 2, Ματσιγιάουσκας 13 (1), Μπουρούσης 3, Μαυροκεφαλίδης


http://www.sport24.gr/html/ent/247/ent.209247.asp

© Blogger Templates | Make Money Online