22 Οκτ 2007

Προβλήματα για την Ταού


Ο Ουίλ Μακ Ντόναλντ αναχώρησε σήμερα εσπευσμένα με προορισμό τις ΗΠΑ, όμως υποσχέθηκε στους ανθρώπους της Ταού ότι θα επιστρέψει έγκαιρα και θα αγωνιστεί κανονικά στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο παίκτης της Ταού αναγκάστηκε να μεταβεί στην πατρίδα του, καθώς συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Έδωσε, όμως, το λόγω του ότι θα έρθει με απευθείας πτήση στην Αθήνα την Πέμπτη και θα παίξει στον αγώνα με τους ερυθρόλευκους στο ΣΕΦ (9.30 μ.μ. ΣΚΑΪ).

Σε ό,τι αφορά στον Σιμόνας Γιασάιτιτς, έχασε δύο προπονήσεις λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, αλλά από αύριο θα τεθεί στη διάθεση του τεχνικού τιμ της ομάδας του και θα αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό.

http://www.superbasket.gr/?c=264&a=7941

Η επόμενη μέρα


Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ σίγουρα δεν μας έκανε πολύ σοφότερους σχετικά με τον νέο Ολυμπιακό. Απλώς διαπιστώσαμε όλα όσα έχουν γραφεί στα ρεπορτάς των εφημερίδων και site και έχουμε δει στα ελάχιστα φιλικά που είχαμε την δυνατότητα έως τώρα.

Συνοπτικά:

Σε επίπεδο ομαδικής λειτουργίας και συνοχής

• Η ομάδα είναι ασύνδετη και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να βρεθούν οι παίκτες μεταξύ τους.
• Η άμυνα παραμένει το μεγάλο στοίχημα καθώς παρότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε μόλις 66 πόντους, υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που οι παίκτες του απλώς έχαναν ελεύθερα σουτ εντελώς μόνοι τους.
• Η ομάδα είναι εμφανώς βελτιωμένη στα ριμπάουντ όπου Μπουρούσης και Πρίντεζης διεκδικούν σχεδόν όλες τις χαμένες μπάλες, ενώ πολύ σημαντική θα αποδειχθεί συνεισφορά του Γούντς σε αυτόν τον τομέα με τα τεράστια αθλητικά του προσόντα. Παρόλα ταύτα το κομμάτι των μπλοκ ουτ παραμένει αγκάθι.
• Σε επίπεδο τακτικής ο Γκέρσον μοιάζει να επανέρχεται αυτό που άφησε στη μέση πέρσι στο πρώτο μισό της περιόδου, δηλαδή στις γρήγορες επιθέσεις με μεγαλύτερη έμφαση από την περιφέρεια. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να κατορθώσει να βρεί την ισσοροπία μεταξύ επιθετικής και αμυντικής λειτουργίας πριν χαθεί το πλεονέκτημα έδρας.

Σε ατομικό επίπεδο

• Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ο Γκρίρ είναι καλαθομηχανή αλλά εάν πιεστεί στο κατέβασμα της μπάλας μοιάζει επιρρεπής στο λάθος.
• Ο Γούντς είναι αδιαμφισβήτητα ο παίχτης που θα δυσκολέψει περισσότερο τους αντίπαλους προπονητές, πρέπει όμως να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι του καθώς υπάρχουν στιγμές που απλώς περιφέρεται μέσα στο παρκέ.
• Ο Τεόντοσιτς έχει έρθει με πολύ καλές συστάσεις αλλά όσο διατηρεί αυτό το μπλαζέ στύλ παιχνιδιού θα αργήσει πολύ να προσαρμοστεί σε μια ομάδα με αρκετές ισχυρές προσωπικότητες.
• Ο δε Μπλάκνει ως περισσότερο έμπειρος, ίσως πρέπει στην παρούσα φάση και μέχρι να δεθεί η ομάδα, να του δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής καθώς εμπνέει μεγαλύτερη ασφάλεια.
• Ο Βασιλειάδης είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση με το φαρμακερό του σούτ
• Ο Μαυροκεφαλίδης χρειάζεται να αξιοποιήσει καλύτερα το κορμί του μέσα στο καλάθι
• Τέλος ο Πρίντεζης βοηθάει πολύ στην οικονομία του παιχνιδιού και μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα εάν η ομάδα παίξει πιο πιεστικές άμυνες

Τέλος ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στην αδιάβλητη ελληνική διαιτησία. Σε ένα παιχνίδι όπου ο ένας προηγείται με 10 πόντους σταθερά και ο άλλος πιέζει για να κλέψει μπάλες και να μειώσει την διαφορά, αυτός που πιέζει να εκτελεί 8 περισσότερες βολές. Και που να σφίξουν δηλαδή τα πράγματα …

Ηττα σόκ για την Ταουγκρές



ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ – ΜΑΝΡΕΣΑ 82-83

Η Ταουγκρές έπαθε μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά και έπεσε θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης της αγωνιστικής. Οι Βάσκοι αν και προηγούνταν στο σκορ με 82-77 δύο λεπτά πριν τη λήξη (με σερί 13-0), δέχθηκαν σερί 6-0 και επέτρεψαν στη Μανρέσα να αλώσει τη Βιτόρια! Ο γνωστός μας από τη θητεία του στην Ολύμπια, Ματ Ουόλς από τη γραμμή των βολών «εκτέλεσε» τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, αφού ήταν αυτός που σημείωσε όλους τους κρίσιμους πόντους. Ο Σπλίτερ ήταν ο μοιραίος παίκτης της Τάου, καθώς αστόχησε σε δύο βολές 4΄΄ πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 20-25, 29-24, 15-24, 82-83

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ: Ρακόσεβιτς 23(2), Σπλίτερ 17, Πριτζιόνι 14(4).

ΜΑΝΡΕΣΑ: Ουόλς 27(6/6δ., 6/6β., 3/9τρ.), Γκριμάου 12(2), Ασελίν 11.

http://www.superbasket.gr/?c=221&a=7912

Γκέρσον - «Θα είναι αύριο εδώ με το λέτερ οφ κλίρανς»


Είναι απρόβλεπτος και κάθε φορά που μιλάει βγάζει είδηση. Δεν θα μπορούσε να μην το κάνει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και δεν αφορούσε το παιχνίδι, αλλά το μέλλον του Μαρκ Τζάκσον στο λιμάνι: «Θα είναι αύριο εδώ με το λέτερ οφ κλίαρνς», απάντησε με φυσικότητα ο Πίνι Γκέρσον και πρόσθεσε: «Είναι κάπου στη Μεσόγειο».

Ο Αμερικανός βρίσκεται στην Ισπανία και πήγε αυτοπρόσωπος να τα βρει με την Κάχα Καντάμπρια ώστε την Πέμπτη απέναντι στην Ταού να είναι στη διάθεση του ισραηλινού τεχνικού. Όσο για την πρεμιέρα; Ο Πίνχας στάθηκε και στα θετικά και στα αρνητικά: «Πετύχαμε τους περισσότερους στόχους που είχαμε βάλει πριν το παιχνίδι. Είναι η αρχή της σεζόν και πρέπει να είσαι καλός στην άμυνα όπως και ήμασταν. Τους οδηγήσαμε σε κακά σουτ και σε λάθη, αλλά δεν ελέγξαμε απόλυτα τα ριμπάουντ. Στην επίθεση, εκτός από δυο φορές, σουτάραμε σωστά αλλά ακόμα δεν έχουμε συγχρονιστεί και τα σουτ χάθηκαν από παίκτες που συνήθως δεν τα χάνουν. Ο Τζάκσον θα είναι αύριο εδώ με το λέτερ οφ κλίαρνς. Είναι κάπου στη Μεσόγειο».

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν στάθηκε στην προσωπική του απόδοση: ««Θέλω να ευχηθώ υγεία σ’ όλους. Δεν ήξερα για τα στατιστικά μου στη διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν έχει σημασία αυτό, αλλά να κερδίζει η ομάδα. Λυπάμαι που δεν ήταν ο κόσμος στο γήπεδο. Έχουμε μια ακόμα αγωνιστική τιμωρία και ελπίζω να είναι η τελευταία», επισήμανε ο Γιάννης Μπουρούσης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο στο ότι δεν βρήκαμε το ρυθμό μας, το γεγονός ότι ήταν άδειο το γήπεδο. Από τότε που ανέλαβαν οι κύριοι Αγγελόπουλοι ο στόχος είναι οι τίτλοι, έτσι και φέτος. Θέλει όμως δουλειά και υπομονή».

Ο Κώστας Βασιλειάδης βρέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε και ήταν πολύ θετικός για τον Ολυμπιακό: «Δουλέψαμε πολύ για το σημερινό παιχνίδι αν και δεν ήμασταν 100% έτοιμοι. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα αλλά στην επίθεση δεν μας βγήκαν τα σουτ. Ελπίζω με την Ταού να είμαστε έτοιμοι. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον ΠΑΟΚ».

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=7939

© Blogger Templates | Make Money Online