13 Δεκ 2007

Έτσι δε πάμε πουθενά ...


Όταν γίνεται για μια φορά απλά συμβαίνει, όταν γίνεται για δεύτερη μπορεί να... συμβεί όταν όμως γίνεται για τρίτη φορά, τότε παύει να είναι σύμπτωση και υπάρχει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός έδειξε στη Βιτόρια ακριβώς το ίδιο πρόσωπο που είχε δείξει στη Μόσχα και στη Σιένα. Δηλαδή, έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα ως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και στην τελευταία περίοδο παραδόθηκε άνευ όρων. Η Ταού επικράτησε του Ολυμπιακού με 75-64 και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μείνει πολύ πίσω για τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου...



Οι παίκτες του Γκέρσον ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» και σ’ αυτό συνετέλεσε και ο τραυματισμός του Ματσιγιάουσκας δυο λεπτά μετά το τζάμπολ στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Στο 7’25’’ βρέθηκαν πίσω με διψήφια διαφορά (19-9) με τον Τελέτοβιτς να έχει 10 πόντους και μαζί να έχει στείλει στον πάγκο τον Μπουρούση με δυο φάουλ.



Ο «Μου-Μου» έβαλε τάξη...



Οι γηπεδούχοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +11 (25-14) και είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ο ισραηλινός τεχνικός αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα. Έριξε στο παρκέ τον Μπλάκνεϊ στη θέση του Τεόντοσιτς, επέστρεψε και ο «Μάτσας» και ο Ολυμπιακός απέκτησε ισορροπία. Ο «Μου-Μου» ήταν εξαιρετικός στην οργάνωσης και οι Τζάκσον, Γουντς και Ματσιγιάουσκας άρχισαν να εκτελούν. Ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα όταν 4’40’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Γουντς έκλεψε την μπάλα και βγήκε στον αιφνιδιασμό παίρνοντας αντιαθλητικό φάουλ από τον Πριτζόνι. Ο Αργεντινός δεν σταμάτησε να διαμαρτύρεται και ο Λαμόνικα τον χρέωσε και με τεχνική ποινή. Με δυο βολές του Αμερικανού, δυο βολές του Τζάκσον κι ένα δικό του καλάθι στη συνέχεια, οι Πειραιώτες μείωσαν στο καλάθι και λίγο μετά πέρασαν και μπροστά (36-34) με καλάθι του Ματσιγιάουσκας.



Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Λιθουανός βγήκε ζεστός από τα αποδυτήρια και με ένα τρίποντο κι ένα γκολ φάουλ έδωσε αέρα οχτώ πόντων στον Ολυμπιακό (48-40), αλλά όπως συνηθίζουν οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη διαφορά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Η φάση που σημάδεψε τον αγώνα έγινε 5’10’’πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Γουντς βγήκε στον αιφνιδιασμό και δεν έδωσε την μπάλα κάτω από το καλάθι στον ολομόναχο Μπουρούση. Ο Βιντάλ του την πήρε μέσα από τα χέρια και η Τάου πέτυχε γκολ φάουλ. Ο Γκέρσον απέσυρε τον Αμερικανό στον πάγκο οποίος ήταν πολύ εκνευρισμένος και λίγο έλειψε να προκληθεί... εμφύλιος, χωρίς όμως συνέχεια. Οι «ερυθρόλευκοι» αποσυντονίστηκαν, αλλα ο Ρόντερικ Μπλάκνεϊ ανέλαβε δράση. Οι Βάσκοι από το -8 βρέθηκαν στο +5 (55-50) στο 27’08’’ με τρίποντο του Πριτζιόνι και ο «Μου-Μου» όρθιο τον Ολυμπιακό με πέντε δικούς τους πόντους.



Στο ίδιο έργο θεατές...



Στην τέταρτη περίοδο εμφανίστηκε στο παρκέ της «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» ο χειρότερος φετινός Ολυμπιακός. Μάλλον οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποφασίσει να κάνουν απεργία στο σκοράρισμα! Ο Μπλάκνεϊ έκανε με το ξεκίνημα το τρίτο του φάουλ και ο Γκέρσον τον απέσυρε στον πάγκο. Η Ταού χωρίς να κάνει σπουδαία πράγματα έκανε σερί 11-0 και προηγήθηκε 68-59 στο 34’ και στη συνέχεια οι Ισπανοί έμειναν άποντοι ως το 39’10’’. Κι όμως, σ’ αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει μόλις δυο βολές με τον Τσακαλίδη! Μ’ αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να κερδίσεις την Ταού στο σπίτι της. Αν μάλιστα δεν πετύχαινε και ο Τεόντοσιτς ένα τρίποντο από τα οχτόμιση μέτρα 41’’ πριν το τέλος, τότε ο Ολυμπιακός θα είχε σημειώσει το χειρότερο αρνητικό ρεκόρ σε μια περίοδο! Σ’ αυτό το διάστημα, ο Μπλάκνεϊ είχε επιστρέψει στο παιχνίδι, είχε κάνει το τέταρτο φάουλ και είχε αποσυρθεί, αλλά όταν πέτυχε τις βολές ο Τσακαλίδης στο 35’39’’ και ο Ολυμπιακός είχε μειώσει στους εφτά (68-61) θα έπρεπε να ήταν στο γήπεδο!



Σαν να μην έφτανε η ήττα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν και τη διαφορά του πρώτου αγώνα (+5) κι αν υπάρξει ισοβαθμία των δυο ομάδων, οι Ισπανοί έχουν το πάνω χέρι. Όταν ο Τεόντοσιτς πέτυχε το τρίποντο, το σκορ έγινε 70-64 κι απλά οι παίκτες του Γκέρσον έπρεπε να βγάλουν μια καλή άμυνα. Ο Τελέτοβιτς όμως πέτυχε το καλάθι σαν σε προπόνηση και ο Ολυμπιακός που πλέον έψαχνε ένα τρίποντο επιχείρησε την τελευταία του επίθεση με Μπουρούση, Τσακαλίδη στην πεντάδα και τον Ματσιγιάουσκας στον πάγκο! Αποτέλεσμα; Αντί να πάνε για τρίποντο, οι «ερυθρόλευκοι» επιχείρησαν δίποντο, έκαναν λάθος και ο Πλάνινιτς μ’ ένα τρίποντο εκτός ισορροπίας διαμόρφωσε το τελικό 75-64.



ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-14, 36-38, 57-59, 75-64

ΤΑΟΥ (Σπάχια): Πριτζιόνι 6(2), Ρακόσεβιτς 10(2), Βιντάλ 4(1), Πλάνινιτς 12(2), Τελέτοβιτς 19(3), Γιασάιτις 4, Σπλίτερ 2, Μάικλ 12 (9ρ.), Τζόνσον 1, ΜακΝτόναλντ 5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 13(1τρ. – 6κλ. – 3ασ.), Παπαμακάριος, Γουντς 10, Ματσιγιάουσκας 14(1), Μπουρούσης 2, Τσακαλίδης 2(7ρ.), Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 6(2), Τεόντοσιτς 3(1), Τζάκσον 12(8ρ.)





Αποθέωση «Μάτσας»



Ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που χειροκροτήθηκε στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» ήταν ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας. Οι φίλοι της Ταού δεν ξέχασαν την προσφορά του Λιθουανού και τον αποθέωσαν κατά την παρουσίαση των δυο ομάδων και τον χειροκροτούσαν κάθε φορά που ακουγόταν το όνομά του από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

* Ο Πητ Μάικλ συνάντησε παλιούς φίλους και τα είπαν για αρκετή ώρα πριν το τζάμπολ του αγώνα. Ο Αμερικανός μίλησε με τον αρχηγό του Ολυμπιακού Μανώλη Παπαμακάριο που ήταν συμπαίκτες τόσο στο Περιστέρι όσο και στον Μακεδονικό, με τον Παναγιώτη Καυκή που ήταν μαζί στην Κοζάνη αλλά και τον Ρόντερικ ΜπλάκνεΪ με τον οποίο είχαν πολύ καλές σχέσεις όταν και οι δυο ήταν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=99503

© Blogger Templates | Make Money Online