16 Οκτ 2007

Lynn Greer

Ένας παίκτης που θα μας απασχολήσει πολύ φέτος και θα του οποίου η παρουσία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική είναι ο νεοαποκτηθείς Λιν Γκρίρ. Τον συνοδεύει η φήμη του ταλαντούχου σκόρερ αλλά και τα πολύ καλά του νούμερα. Ένα μικρό δείγμα των ικανοτήτων του μπορούμε να δούμε στο ακόλουθο βίντεο.

Ο Μάτσε επέστρεψε ... για τα καλά ...


"Είναι στην καλύτερη κατάσταση από τότε που ήρθε στο Λιμάνι και τον Ολυμπιακό και το δείχνει σχεδόν σε κάθε φιλικό ματς, προετοιμαζόμενος να το δείξει και όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια. Κι όχι μόνο με το σκοράρισμα, αλλά και με την πάσα, στοιχείο που χαρακτηρίζει φέτος τον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας.

Λιθουανός σταρ στο ματς με τον ΑΓΟΡ μοίρασε 7 ασίστ και για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο καλά ξέρει να "διαβάζει" το παιχνίδι και να κάνει πιο εύκολη τη δουλειά των συμπαικτών του. "Είναι η πρώτη φορά που δίνω τόσες πολλές ασίστ" είπε ο ίδιος για να συμπληρώσει: "Όσο όμορφο είναι να σκοράρεις, αλλά τόσο όμορφο είναι να δίνεις την ευκαιρία στους συμπαίκτες σου να σκοράρουν".

Όσον αφορά την ομάδα του Ολυμπιακού, ο "Μάτσε" δήλωσε: "Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Είναι μια νέα ομάδα η φετινή και οι τραυματισμοί μάς δημιούργησαν πρόβλημα. Όμως, σε κάθε ματς θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι και για να τα καταφέρουμε χρειάζεται προσπάθεια, την οποία έχουμε. Όπως και δουλειά την οποία κάνουμε και υπομονή από τον κόσμο, την οποία ζητάμε και ελπίζουμε να έχουμε".

Την επόμενη Πέμπτη στις 21:30 ο Ολυμπιακός παίζει με την Ταού το πρώτο ματς για την Ευρωλίγκα και μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του Μαρκ Τζάκσον. Η ΦΙΜΠΑ ενημέρωσε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τα έγγραφά τους μέχρι τις 19 και η υπόθεση θα λυθεί άμεσα."

http://www.sport24.gr/html/ent/216/ent.201216.asp

Γιατί ρε Σοφο?


ελικά, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πέρασε από εργομετρικά, αλλά καλύτερα να μην είχε περάσει γιατί τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά! Ο «Σόφο» βρέθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη όπου υποβλήθηκε στα απαιτούμενα τεστ τα οποία έδειξαν ότι είναι υπέρβαρος, ανέτοιμος να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα και κινδυνεύει σε σοβαρό βαθμό η υγεία του αν ανεβάσει ταχύτητα και τεθεί στη διάθεση το Πϊνι Γκέρσον.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Επίσημα οι «ερυθρόλευκοι» δεν λένε ακόμα το παραμικρό αν και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κάποια εξέλιξη μέσα στις επόμενες μέρες. Θα υπάρξει διακοπή συμβολαίου στον διεθνή σέντερ; Θα αλλάξει γυμναστή και τρόπο εκγύμνασης; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν πρόκειται να φύγει από το λιμάνι.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ξέρει καλά ότι αν αποφασίσει να λύσει το συμβόλαιο του Σοφοκλή, ο Σόφο θα πάει αμέσως στο αντίπαλο στρατόπεδο (Παναθηναϊκός), γι’ αυτό και όπου βρεθεί και γίνεται συζήτηση για τον Σχορτσανίτη, διευκρινίζει ότι θα είναι μέλος του Ολυμπιακού μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του, για τα επόμενα τρία χρόνια δηλαδή.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν θέλησαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες όσον αφορά το βάρος του Big Sofo, αλλά φημολογείται ότι είναι γύρω στα 180 κιλά!!! Πότε θα επιστρέψει ο διεθνής σέντερ; Άγνωστο και σίγουρα αν συνεχίσει έτσι, ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ θα απολέσουν ένα σπουδαίο κεφάλαιο."

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=7694

Η πρώτη των ερυθρολεύκων μπροστά στο κοινό τους



Πρεμιέρα χθες (15/10) για τους ερυθρόλευκους μπροστά στο κοινό τους, στο για πρώτη φορά ανοιχτό, για φέτος, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το φιλικό με τον ΑΓΟΡ δεν διευκολύνει στο να βγουν συμπεράσματα από το τεχνικό team της ομάδας, αλλά για τον κόσμο ήταν μια πρώτη επαφή με τα νέα αστερία του Θρύλου!

Πρώτοι στο παρκέ νωρίς νωρίς, βγήκαν οι Greer και Woods, έκαναν ένα ελαφρύ ζέσταμα, κυρίως με σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση και μάλλον παραξενεύτηκαν καθώς σε κάθε εύστοχο σουτ τους, ο κόσμος τους επικροτούσε χειροκροτώντας. Είκοσι περίπου λεπτά πριν τις πέντε, η ομάδα του λιμανιού βγήκε στο γήπεδο και όπως ήταν αναμενόμενο αποθεώθηκε!!

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις πέντε όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Μπουρούση, Πρίντεζη, Masijauskas, Teodosic και Greer. Μπαίνοντας πολύ δυνατά και παίζοντας γρήγορα στην επίθεση πήρε νωρίς το προβάδισμα, αλλά παρουσιάζοντας άσχημο πρόσωπο στην άμυνα αλλά και με κάποια τυχερά σουτ στο τέλος του χρόνου των επιθέσεων από τον ΑΓΟΡ, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 30-25. Όπως μαρτυράει το σκορ της περιόδου αυτής και μόνο, οι ερυθρόλευκοι πυροβολούσαν από παντού αλλά στην άμυνα είχαν σημαντικά προβλήματα, που κυρίως επικεντρώθηκαν στις χαλαρές παγίδες στο κέντρο αλλά και στις αργές περιστροφές. Όλο το ματς κύλισε στους ίδιους ρυθμούς, με τον Ολυμπιακό να αποκτά προβάδισμα και να το χάνει λόγω της κακής άμυνας και στα δύσκολα τον Greer να πυροβολεί κατά βούληση και να ευστοχεί τις περισσότερες φορές, δείχνοντας πως στη φετινή σαιζόν θα είναι ένας από τους ηγέτες του Ολυμπιακού.

Ο πασέρ Μάτσε

Ως συνήθως και απόντος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τα περισσότερα χειροκροτήματα απέσπασε ο Λιθουανός γκαρντ του Ολυμπιακού, που για άλλη μια φορά δεν ξέχασε να ανταμείψει τον κόσμο που τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία με θέαμα αλλά και ουσία. Τρίποντες βόμβες, θανατηφόρες σταυρωτές ντρίπλες που προκαλούν αρθριτικά στους αντιπάλους αλλά και λέιζερ πάσες εξ Αμερικής είχε στο ρεπερτόριο του αυτή τη φορά. Έδειξε πάθος, κυνήγησε στην άμυνα αλλά high-light του παιχνιδιού, οι δυο πάσες του με τη βοήθεια του ταμπλό στον επερχόμενο Μπουρούση ο οποίος τελείωσε και τις δύο φάσεις καρφώνοντας αυτοκρατορικά.

Σούπερ γκαρντ ο Teodosic

Μεγάλη κλάση έδειξε ο μικρός Σέρβος, δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον και ικανοποιώντας τον Γκέρσον και με αυτή του την εμφάνιση. Πράγματα τα οποία τα νούμερα δεν μπορούν να δείξουν αλλά όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι μπορούν εύκολα να πουν, έδειξε ο μικρός. Έβλεπε γήπεδο, διάβαζε την αντίπαλη άμυνα και πάσαρε γρήγορα και σωστά… Αυτά δηλαδή που ζητάει κάθε προπονητής από το μυαλό της ομάδας.


Turbo-Μπουρούσης

Με κεκτιμένη ταχύτητα από πέρυσι ο Γιάννης, μάζεψε αρκετά ριμπάουντ αλλά κυρίως διακρίθηκε επιθετικά σκοράροντας 21 πόντους με όλους τους τρόπους. Σήκωσε το γήπεδο στο πόδι τελειώνοντας εντυπωσιακά δυο φάσεις από εξαιρετικές ασίστ του Μάτσε, αλλά και με μερικές προσωπικές ενέργειες. Έχοντας αρκετό πάθος έδειξε πως και φέτος θα είναι μια σίγουρη λύση κάτω από τα καλαθιά για τον Ολυμπιακό

Οι υπόλοιποι, τα αστεία και τα... παρατράγουδα

Δεν έλειψαν από το ΣΕΦ τα αστεία πειράγματα αλλά και τα παρατράγουδα. Σχολιάστηκε το περίεργο η αλήθεια είναι στυλ του Τσακαλίδη στις βολές, αλλά και ο “τεμπέλης” Woods που δεν έδειξε να έχει ιδιαίτερη όρεξη για το συγκριμένο φιλικό, αν και ο κόσμος περίμενε από αυτόν έστω μια εντυπωσιακή φάση. Από τους υπόλοιπους παίχτες, ο Μαυροκεφαλίδης, ο Βασιλειάδης, ο Παπαμακάριος αγωνίστηκαν σχετικά λίγο και δεν έδειξαν πολλά πράγματα. Άσχημη εξαίρεση στο όμορφο κατά τα άλλα απόγευμα αποτέλεσαν ο κύριος Ζαβλανός με κάποια από τα κλασικά σφυρίγματα του και το “αγαπημένο” παιδί της εξέδρας ο Γιάννης Γκαγκαλούδης που δεν ξέχασε για άλλη μια φορά να προκαλέσει με ειρωνικά χειροκροτήματα προς την εξέδρα αλλά και συνεχείς διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές. Αστείο σκηνικό τα έξι η και παραπάνω φάουλ του Ζούζα τα οποία σφυρίχτηκαν καθώς είχε συμφωνηθεί να μην αποβληθούν παίχτες λόγω φάουλ πράγμα που όμως ο κόσμος δεν γνώριζε και φυσικά σχολίασε με το κλασικό του καυστικό χιούμορ.

Στατιστικά

Τα δεκάλεπτα: 30-25, 57-44, 78-68, 99-85

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Γκριρ 22 (3), Τεόντοσιτς 4, Παπαμακάριος 2, Βασιλειάδης, Μπλάκνεϊ 5 (1), Πρίντεζης 8, Γουντς 5, Ματσιγιάουσκας 18 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Μπουρούσης 21 (1), Τσακαλίδης 12.

ΑΓΟΡ (Κουφός): Γκαγκαλούδης 16, Ζούζα 13, Τόπιτς 10 (2), Βουγιούκας 7, Καραποστόλου 7 (1), Γκυζόγιαννης 6 (1), Κούμουλος 9 (2), Ο Μπάνον 14 (3).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η Ομάδα
Ημερ. Ιδρύσεως 1925
Χρώματα Κόκκινο-Άσπρο
Τίτλοι Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: 1997 Ελληνικό Πρωτάθλημα: 1949,60,76,78,93,94,95,96,97 Κύπελλο Ελλάδος: 1976,77,78,80,94,97,02
Γήπεδο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
Χωρητικότητα 12.171
Url http://www.olympiacos.org

© Blogger Templates | Make Money Online