26 Οκτ 2007

Γούντς "Παίξαμε καλά, αλλά έπρεπε να καθαρίσουμε νωρίτερα τον αγώνα"


Ενθουσιασμένος από την ατμόσφαιρα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» στη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Τάου με 95-90 στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας δήλωσε στο www.sport-fm.gr ο Κίντελ Γουντς.

«Ήταν φοβερή εμπειρία για μένα να παίζω σε γεμάτο γήπεδο. Ακόμη και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ο κόσμος μάς συμπαραστάθηκε και μας βοήθησε πολύ να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε ο Αμερικανός φόργουορντ που σημείωσε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ. Μιλώντας για την εικόνα του αγώνα, ο 26χρονος άσος είπε: «Παίξαμε καλά, αλλά έπρεπε να καθαρίσουμε νωρίτερα τον αγώνα. Είχαμε απέναντί μας έναν πολύ καλό αντίπαλο που μας δυσκόλεψε αρκετά. Μπήκαμε νευρικά στο δεύτερο ημίχρονο, κάναμε κάποια ανόητα λάθη, αλλά ευτυχώς δεν μας στοίχισαν. Τέλος καλό, όλα καλά».

Στην ιστοσελίδα του SuperΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε και ο Τιάγκο Σπλίτερ, που αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ολυμπιακό και τον έχρισε φαβορί για να βρεθεί στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης. «Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετική επίθεση. Πιστεύω πως μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Παναθηναϊκό και τη Ρεάλ, είναι τα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν ως το φάιναλ φορ», τόνισε ο Βραζιλιάνος σέντερ της Τάου και πρόσθεσε: «Εμείς παίξαμε τραγική άμυνα, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι παρά το ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά, επιστρέψαμε στο ματς και διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι τέλους. Οι απουσίες που είχαμε λόγω τραυματισμών δεν αποτελούν για μας δικαιολογία».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106636

Γκέρσον "Πήγαμε καλά στην άμυνα και ακόμη και με έναν πόντο να κερδίζαμε, θα ήμασταν ευχαριστημένοι"


Γκέρσον: "Αυτή την περίοδο δεν μπορείς να παίζεις καλά"

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Η Ταού είναι μια πολύ καλή ομάδα και έγινε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να νικάμε σε όλα τα εντός έδρας ματς και είναι πολύ σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη στην Ευρωλίγκα. Σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν, δεν είναι εύκολο να παίζεις καλά, ενώ κάποιοι παίκτες έπαιξαν πολύ, αν και είναι πολύ λίγο καιρό στην ομάδα. Πήγαμε καλά στην άμυνα και ακόμη και με έναν πόντο να κερδίζαμε, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Από την επίθεση δεν μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο, αν και όταν στη συνέχεια τα ματς γίνουν πιο δύσκολα, εμείς θα χρειαστεί να βελτιωθούμε και σε αυτόν τον τομέα".

Από την πλευρά του, ο Νέβεν Σπάχια, δήλωσε: "Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε χάλια. Όχι τόσο στην επίθεση, σε αυτόν τον τομέα συνήθως είμαστε καλοί, αλλά στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος βελτιωθήκαμε, αλλά στο τέλος κάναμε λάθη και χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη".

Ματσιγιάουσκας: "Σημασία έχει η νίκη"

Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση του τόνισε: "Για μένα τα παιχνίδια με την Ταού δεν είναι ξεχωρστά. Ήταν πρεμιέρα και σημασία έχει η νίκη. Είχαμε πολλά σκαμπανευάσματα αλλά στο τέλος εμείς επικρατήσαμε".

Ο Μάρκ Τζάκσον από την πλευρά του μετά το τέλος της αναμέτρησης σχολίασε: "Οι μεγάλες ομάδες παίρνουν τη διαφορά, όμως οι σπουδαίες ομάδες τα αποτελέσματα". Τέλος, τόνισε: "Μου αρέσει να σουτάρω τρίποντα!".

Ο Λιν Γκριρ με τη σειρά του μιλώντας για την ανατροπή της Ταού συμπλήρωσε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά όμως στη συνέχεια μας ισοφάρισαν. Δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά αυτό".

http://www.sport24.gr/html/ent/747/ent.202747.asp

Επίθεση φωτιά και άμυνα για κλάμματα ...


Μια άνετη νίκη έγινε αγχωτική για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την Ταού με 95-90 στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκα και πήραν τους δύο πρώτους τους βαθμούς στη φετινή διοργάνωση. Οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον κατάφεραν να απωλέσουν μια διαφορά 18 πόντων και έφτασαν να χάνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, ακόμα και με τρεις πόντους. Όμως, στα τελευταία λεπτά η κλάση του Αρβιντας Ματσιγιάουσκας και η ψυχραιμία στις βολές έφεραν το ροζ φύλλο αγώνα στην ελληνική ομάδα. Κορυφαίοι των γηπεδούχων ήταν οι «Μάτσε» (κορυφαίος), Γκριρ, Τζάκσον και Μπουρούσης.

Το ματς ξεκίνησε σε γρήγορους ρυθμούς και οι δύο ομάδες έβρισκαν τις λύσεις από παντού, οπότε φαινόταν πως θα πηγαίναμε σε υψηλό σκορ. Ο Ματσιγιάουσκας έβρισκε τις περισσότερες λύσεις για τους «ερυθρόλευκους», έχοντας απέναντί του έναν εκπληκτικό Σπλίτερ. Το ματς πήγαινε πόντο πόντο, λόγω της χαλαρότητας των δύο αμυνών. Σιγά σιγά ο Γκέρσον άλλαξε την άμυνα και οι ψηλοί μάρκαραν πιο καλά τους Βάσκους . Έτσι, ο Μπουρούσης έδωσε κάποιες λύσεις στην ομάδα του, οπότε το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ψηλοί των γηπεδούχων έδωσαν το έναυσμα και έτσι η διαφορά άρχιζε να ανεβαίνει για τους παίκτες του Πίνι Γκέρσον. Μόνο ο Πλάνινιτς είχε τις λύσεις σε αυτό το διάστημα και με την άνοδο του Γουντς η διαφορά πλησίασε τους δέκα πόντους. Η "ασφυκτική" πίεση των γηπεδούχων και η άμυνα ζώνης του Σπάχια επέτρεπε στους περιφερειακούς της ελληνικής ομάδας να μπαινοβγαίνουν στη ρακέτα των Βάσκων. Ο Τζάκσον άρχισε βρίσκει το «χέρι» του και η διαφορά έφτασε το +15. Όσο οι αντίπαλοι δεν έβρισκαν με τίποτα στόχο, το ματς ήταν στον πλήρη έλεγχο των γηπεδούχων, που έβλεπαν τον Τζάκσον «σεληνιασμένο». Το ίδιο «βιολί» συνεχιζόταν και ο Γκριρ κέρδιζε συνεχώς φάουλ από τους αντιπάλους του. Οι Ισπανοί περίμεναν την άνοδο κάποιου παίκτη τους και ο Σπλίτερ έδειχνε να «ξυπνάει» σιγά σιγά. Οι πρώην Γιουγκοσλάβοι του Σπάχια βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια, όμως όσο οι Αμερικανοί του Πίνο Γκέρσον βρίσκονταν σε καλή μέρα, δεν είχαν λόγο να φοβούνται οι «ερυθρόλευκοι». Οι Πςιραιώτες "έκοψαν" λίγο τους ρυθμούς τους, ενόψει δεύτερου ημιχρόνου, όμως τα «πάρτι» συνεχιζόταν κάτω από το ισπανικό καλάθι. Το αντιαθλητικό του Ρακόσεβιτς βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να «κλείσουν το ημίχρονο στο +18.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε στους ίδιους ρυθμούς, με έναν ασταμάτητο Τζάκσον να «κλέβει» την παράσταση. Κάποια λάθη των «ερυθρόλευκων» και η ευστοχία ων περιφερειακών των Βάσκων έφερε τη διαφορά στο -12 για τους ημιφιναλίστ της Ευρωλίγκα. Η αμυντική τακτική του Σπάχια είχε «εγκλωβίσει» τους «ερυθρόλευκους» και στην αντιπέρα όχθη το 10-0 σερί έφερε τη διαφορά στο -8. Οι γηπεδούχοι είχαν «πελαγώσει» και αναλώνονταν σε άσχημα σουτ, δίνοντας την ευκαιρία στους Βάσκους να τρέχουν. Το συνολικό σερί στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου είχε φτάσει στο 8-20. Αθόρυβα, η διαφορά έφτασε στο -1 και τα ματς ξανάρχιζε από την αρχή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πλέον επιθετικές λύσεις και στην άμυνά τους δεν μπορούσαν να ανακόψουν χωρίς φάουλ τους αντιπάλους τους. Το ματς έφτασε στο 65-65 με το λέι απ του Πριτζόνι. Ο «Μάτσε» έδωσε μια «ανάσα» πέντε πόντων και τα ΣΕΦ πήρε «φωτιά». Με αυτό το αποτέλεσμα, ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου τρία συνεχόμενα λάθη των «ερυθρόλευκων» έφεραν ισάριθμα καλάθια για τους Βάσκους και προβάδισμα ενός πόντου, για πρώτη φορά, μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Μάικλ βρήκε την ευκαιρία να δώσει προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του. Πάλι ο Ματσιγιάουσκας έδωσε προβάδισμα, όμως πλέον οι Αμερικανοί είχαν «κολλήσει». Το ματς πήγαινε πόντο πόντο και θα είχαμε δραματικό φινάλε. Τελικά, ο «Μάτσε» έδωσε ξανά ένα προβάδισμα τριών πόντων και φαινόταν πως θα ήταν ο «άνθρωπος» της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό. Ένα «ξέσπασμα» των γηπεδούχων έφερε ένα +7. Πλέον, οι Βάσκοι τα είχαν χαμένα και όλα έδειχναν ευτυχισμένο φινάλε. Ο Βιντάλ εκμεταλλεύτηκε την κακή άμυνα του Ολυμπιακού, στη συνέχεια και μείωσε στους τρεις. Ο Γκέρσον έβαλε τον Παπαμακάριο για να βοηθήσει στην άμυνα και ο Μάικλ μείωσε στις πρώτες βολές της «σκακιέρας». Ο «Μάτσε» απάντησε, όμως το τρίποντο του Πλάνινιτς έφερε τη διαφορά στο -2. Στη συνέχεια, δόθηκε αντιαθλητικό και ο «Μάτσε» έχασε τη μια βολή. Όμως, οι Βάσκοι έκαναν λάθος στην επαναφορά και ο Λιθουανός γκαρντ, με κάρφωμα, έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα».


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-20, 55-37, 70-65, 95-90

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πίνι Γκέρσον): Γουντς 19, Μασιγιάουσκας 21, Μπουρούσης 10, Γκριρ 20, Πρίντεζης 2, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 21, Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος, Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ (Νέβεν Σπάχια): Πριτζιόνι 8, Πλάνινιτς 19, Τελέτοβιτς 19, Σπλίτερ 11, Μάικλ 9, ΜακΝτόναλντ 9, Βιντάλ 5, Γκαρσία, Φερνάντεθ

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106603

© Blogger Templates | Make Money Online