23 Νοε 2007

MVP ο Μάτσε



Είχε 27 πόντους, 9/9 βολές, 6/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 8 κερδσιμένα φάουλ. Σύνολο; 41 στο ranking και MVP της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Ο λόγος; Για τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που μετά τον Τζερεμάια Μάσεϊ του Άρη, παίρνει κι αυτός το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.



Τα κατορθώματα του Λιθουανού γκαρντ του Ολυμπιακού έχουν και συνέχεια, αφού ως τώρα είναι ο MVP των πέντε πρώτων αγωνιστικών της Ευρωλίγκα με μέσο όρο 30, αφήνοντας δεύτερο τον Πέκοβιτς της Παρτιζάν με 27, τρίτο τον Σάλιερ της Ροάν με 24,20, τέταρτο τον Τζερεμάια Μάσεϊ με 23.20 και στην πέμπτη θέση τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Μαρκ Τζάκσον με 23. Ο Ματσιγιάουσκας είναι και δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με μέσο όρο 21.75 πόντους, ενώ την κούρσα οδηγεί ο Σάλιερ με 22.40 πόντους μέσο όρο.

http://www.superbasket.gr/?c=310&a=98964

Που να παίξουμε και άμυνα


Ολοκληρώθηκε η 5 αγωνιστική της Euroleague και έχοντας ένα δείγμα 5 αγώνων από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης παρατηρούμε τα ακόλουθα. Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 3-2 έως τώρα βρίσκεται στην κορυφή της ομαδικής-στατιστικής αξιολόγησης του πρωταθλήματος με 103 πόντους αξιολόγησης μ.ο. ανά αγώνα (στη 2η θέση βρίσκεται ο ΠΑΟ με 95). Έχει την καλύτερη επίθεση με 93 πόντους μ.ο., κατέχει τη δεύτερη θέση σε ποσοστό ευστοχίας στα σουτ 2 πόντων με 61% (στην 1η θέση ο ΠΑΟ με 62%) σουτάρει με 41% στα τρίποντα (4η θέση στην αξιολόγηση) ενώ κατέχει και την 1η θέση και με 86% στις ελεύθερες βολές. Μεγάλο πρόβλημα αποδεικνύονται τα ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό να παίρνει 7 μ.ο. επιθετικά (17η θέση στην κατάταξη) και 21 μ.ο. αμυντικά (11η θέση στην κατάταξη) και στα συνολικά ριμπάουντ με 29 μ.ο κατέχει την 13η θέση στην συνολική κατάταξη. (πρώτη στη σχετική κατηγορία είναι η Ταου με 37 μ.ο.)

Στην οικονομία του αγώνα ο Ολυμπιακός έχει 14 ασσίστ μ.ο. κατέχοντας την 7η θέση (στην πρώτη θέση βρίσκεται Λε Μαν με 16) κλέβει 7 φορές κατά μ.ο. την μπάλα (13η θέση στην πρώτη θέση η Σιένα με 13 μ.ο.) ενώ κάνει κατά μ.ο. 13 λάθη (13η θέση στη σχετική κατάταξη). Η πιο χαρακτηριστική έως τώρα αδυναμία του προσδιορίζεται από ειδικούς και μη στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάνει κατα μ.ο. 18 φάουλ κατέχοντας την 23 θέση στην σχετική κατάταξη!!! (Δείγμα της διάθεσης για άμυνα … αλλά και της παθητικής ζώνης του Γκέρσον) ενώ παίρνει 20 φάουλ κατά μ.ο. ανά αγώνα. (Στην πρώτη θέση η Ρεάλ με 29 μ.ο.)

Συνοπτικά επίθεση φωτιά, άμυνα …”χμμμ… τι είναι αυτό? παίξε ζώνη και βλέπουμε”, ριμπάουντ δεν παίρνουμε, κάνουμε όσες ασσίστ περίπου και λάθη και παρόλα αυτά είμαστε πρώτοι στην αξιολόγηση. Δηλαδή εάν παίξουμε άμυνα θα γίνεται της Πρόκομ ?


http://www.euroleague.net/main/statistics/teams/average?statscenterorderby=FoulsReceived

Είναι ωραίο να κερδίζεις τόσο εύκολα, αλλά δεν θα είναι όλα μας τα παιχνίδια έτσι.


Ο "Τζέικ" έκανε ατομικό πρόγραμμα την Πέμπτη, όπως και ο επίσης τραυματίας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, και την Παρασκευή ο Τσακαλίδης θα μπει κανονικά στην προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα. Όλοι οι άλλοι παίκτες, πάντως, είχαν ρεπό, ενώ οι Αμερικανοί είχαν την ευκαιρία να περάσουν ήρεμα την ημέρα των Ευχαριστιών που γιορτάζεται στην πατρίδα τους.

Στο μεταξύ, δηλώσεις έκανε ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ: "Είναι ωραίο να κερδίζεις τόσο εύκολα, αλλά δεν θα είναι όλα μας τα παιχνίδια έτσι, ούτε στο επόμενο παιχνίδι με την Πρόκομ θα κερδίσουμε αν δεν προσπαθήσουμε σκληρά. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα παιδιά έπαιξαν κι έπαιξαν καλά, κάτι που δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.Τέρμα τα πανηγύρια γιατί μ’ αυτή τη νίκη δεν καταφέραμε τίποτα παραπάνω από το να κερδίσουμε δυο βαθμούς. Ίσως κι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος, να καταφέραμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο και στα επόμενα παιχνίδια να μη δούμε τόσες πολλές άδειες θέσεις στις εξέδρες".

Παράλληλα, ο Γκέρσον μίλησε και για την κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ: "Δεν είναι εύκολο να δίνει δυο συνεχόμενα παιχνίδι με την ίδια ομάδα. Η ΑΕΚ βελτιώνεται συνέχεια και σίγουρα όταν θα βρεθούμε αντίπαλοι σε περίπου 20 μέρες θα είναι ακόμα καλύτεροι. Δεν σκεφτόμαστε ακόμα ούτε τον αγώνα του κυπέλλου με την ΑΕΚ, ούτε αυτό του πρωταθλήματος, ούτε τι θα γίνει και ποιον θα αντιμετωπίσουμε αν προκριθούμε στα ημιτελικά. Έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας ως τότε".

http://www.sport24.gr/html/ent/289/ent.207289.asp

Πρέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι να αποτελέσει οδηγό για εμάς και με αυτό να πορευόμαστε σε όλη τη σεζόν


Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Πρόκομ έσπασε όλα τα κοντέρ, διαλύοντας τους Πολωνούς με 109-65. Μετά το τέλος του ματς ο Μαρκ Τζάκσον δήλωσε στο www.sportfm.gr πως η ομάδα του έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. «Παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ από την αρχή έως το τέλος του παιχνιδιού», για να συνεχίσει λέγοντας πως αυτό το ματς πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη φετινή σεζόν. « Πρέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι να αποτελέσει οδηγό για εμάς και με αυτό να πορευόμαστε σε όλη τη σεζόν». Όσο για τη δική του απόδοση, αν και αγωνίστηκε λίγο, ο 32χρονος φόργουορντ στάθηκε κυρίως στις αμυντικές του επιδόσεις. «Επιθετικά ήμουν σε μέτρια μέρα, στην άμυνα όμως θεωρώ πως έκανα την καλύτερή μου εμφάνιση».

Από τη μεριά του, ο Μουσταφά Σακούρ της Πρόκομ δεν είχε και πολλά να πει μετά τη βαριά ήττα της ομάδας του. «Τι να πω για αυτό το ματς;», αναρωτήθηκε ο 23χρονος Αμερικανός μιλώντας στο www.sportfm.gr μετά το τέλος του ματς και συμπλήρωσε πως η ομάδα του ήταν κάκιστη. « Ήμασταν απογοητευτικοί! Ο Ολυμπιακός από την αρχή του παιχνιδιού επέβαλε τον ρυθμό του και δεν μας άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το ματς και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι που έχουμε με αντίπαλο τη Σιένα», ήταν τα λόγια του νεαρού πλέι μέικερ.

Στον Ολυμπιακό, μετά την επιτυχία στη Λάρισα κόντρα στην Ολύμπια και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη, αλλά και τη χθεσινή 44άρα κόντρα στην Πρόκομ, η ψυχολογία είναι στα ύψη. Στον Πειραιά υποδέχονται την Κυριακή τον Κολοσσό Ρόδου και την άλλη Πέμπτη τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=109699

© Blogger Templates | Make Money Online