23 Οκτ 2007

Σόφο - "Ευχαριστώ τον Αγγελόπουλο"


"Μετά το τέλος της σημερινής επίσημης παρουσίασης του Ολυμπιακού ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, ο Σοφοκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση-τοποθέτηση σχετικά με την αναμενόμενη επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους: «Η προσπάθεια που ξεκίνησα φέτος το καλοκαίρι ήταν σκληρή και επίπονη γιατί σύντομα διαπίστωσα ότι ο δρόμος της επιστροφής μου ήταν μακρύς και δύσκολος και απαιτούσε μεγάλη υπομονή. Κι αυτό γιατί πήρα μια απόφαση μαζί με το τιμ των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί μου, να γίνει μια προσπάθεια που θα με θωρακίσει σαν άνθρωπο και σαν αθλητή μόνιμα και μακροπρόθεσμα για να σταματήσουν οι μεταπτώσεις που τόσο με έχουν επηρεάσει στην καριέρα μου. Όπως κάθε παίκτης, έτσι κι εγώ ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο και να παίξω μπάσκετ με την υπόλοιπη ομάδα. Ξέρω ότι δεν είμαι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας -για τα δικά μου δεδομένα και στάνταρ απόδοσης- και θα συνεχίσω να προσπαθώ σκληρά για να φτάσω εκεί που θέλω και εκεί που είμαι σίγουρος θέλει η ομάδα μου και πιστεύω ότι αρκετά σύντομα θα γίνει εφικτό.
Ξέρω ότι σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρξαν λάθη από την δική μου πλευρά και παρανοήσεις στην επικοινωνία μας, όμως γνωρίζω καλά ότι ο Ολυμπιακός στέκεται δίπλα μου και νοιάζεται όχι μόνο για τον επαγγελματία Σχορτσιανίτη αλλά και τον άνθρωπο Σοφοκλή και γι ’αυτό έχω μόνο ευχαριστώ να πω στον κ. Αγγελόπουλο που στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που με έφερε στην ομάδα και συνεχίζει να με πιστεύει μέχρι και σήμερα. Η δική του πίστη, όπως και η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος του Ολυμπιακού, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο σύντομα και σε καλύτερη κατάσταση στους αγωνιστικούς χώρους..."

http://www.bigsofo.gr/site/index.php?

Με Τζάκσον κόντρα στην ΤΑΟΥ



Στο περιθώριο της εκδήλωσης έγινε γνωστό πως έφτασε η κάρτα ελευθέρας του Μαρκ Τζάκσον και ο παίκτης θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στην Τάου Κεράμικα. Πάντως ο θηριώδης άσος αναμένεται να κινηθεί δικαστικά κατά της Καντάμπρια. «Δεν είχα υπογράψει κανένα χαρτί με την Καντάμπρια για την ελευθερία μου. Θα κινηθώ δικαστικά για να δικαιωθώ ηθικά», είπε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ γιατί αγαπώ το μπάσκετ και θέλω να παίζω. Αυτό μου δίνει ενέργεια. Έφυγα από το ΝΒΑ γιατί θέλω να βλέπω περισσότερο την οικογένειά μου».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106227

Σόφο "Δεν υπάρχει καλή συνεννόηση με τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να παίξω, όμως, αυτό δεν είναι δική μου απόφαση"


«Δεν υπάρχει καλή συνεννόηση με τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα να παίξω, όμως, αυτό δεν είναι δική μου απόφαση. Αλλιώς είναι να ξέρεις ότι σε υποστηρίζει η ομάδα σου. Τι να πω; Ότι και να πω θα έρθει σε αντίθεση με αυτά που λέει ο Ολυμπιακός. Όποτε με χρειαστούν εγώ είμαι έτοιμος να παίξω. Αυτά που μου είπαν οι γιατροί του Ολυμπιακού με ανησύχησαν, γι’ αυτό και το έψαξα μόνος μου. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Μου το είπε και ο καρδιολόγος ο κ.Ρίζος», σχολίασε ο διεθνής σέντερ και συνέχισε: «Έχω παίξει σε πολύ χειρότερες συνθήκες. Αν δώσεις σε κάποιον μια ευκαιρία σημαίνει ότι τον χρειάζεσαι. Το ότι πέρυσι έπαιζα 15 λεπτά, ήταν μια κατάσταση που με στενοχωρούσε. Γι’ αυτό και δεν πήγα στην Εθνική. Έμεινα εδώ για να δουλέψω. Δούλεψα και εξακολουθώ να το κάνω».

Το θέμα με τα κιλά του για εκείνονπροσωπικά δεν φαίνεται αποτελεί τόσο μεγάλο πρόβλημα, όσο για τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά. «Ναι, τα κιλά μου είναι μια δικαιολογία. Πέρυσι, όμως, όταν με χρειάστηκαν δεν την επικαλέστηκαν. Μου έχουν δείξει ότι όντως με θέλουν στην ομάδα. Και εγώ ίσως να μπορούσα από την πλευρά μου να την ‘ακυρώσω’ αυτή την δικαιολογία, όμως, οι κατάστάσεις και οι συνθήκες δεν μου έχουν επιτρέψει να χάσω αυτά τα κιλά».

Για την σχέση του με τον κόουτς των ερυθρολεύκων, Πίνι Γκέρσον, είπε: «Έχω την σχέση που είχα και με τους άλλους προπονητές. Οι καλές σχέσεις χτίζονται με τον χρόνο. Δεν είναι ωραίο να σε μπινελικώνει ο προπονητής σου, αλλά έτσι γίνεται. Φυσικά και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της σχέσης μας. Μπορεί να μην συμφωνώ με τις ιδέες του κ.Γκέρσον, αλλά μου είναι πολύ ευχάριστος άνθρωπος».

Τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Ολυμπιακό να μην «ελευθερώνει» τον Σχορτσιανίτη, μόνο και μόνο για να μην μετακομίσει στον αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Ο ίδιος, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει φανέλα... «Έχω σκοπό να αποδείξω μπράγματα σε κόσμο που αξίζει να τα δει και θα τα αναγνωρίσει. Αν δεν τα αναγνωρίσει, τότε καλύτερα να προσπαθήσω κάπου αλλού. Λάθη έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Αυτό που έχει τώρα για εμένα σημασία είναι να δώσω στον Ολυμπιακό να καταλάβει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστώ».

Ο Big Sofo δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του... «Το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας μου ήταν ότι μπήκα στο γήπεδο από τα δεκαπέντε και μου επέτρεψαν να κάνω πολλά λάθη. Αν δεν είχα τόσο καλούς συμπάικτες, σήμερα θα ήμουν χειρότερος».

Τέλος, αναφερόμενος και πάλι στο θέμα της Εθνικής ομάδας και της αρνησής του να αποδεχθεί την κλήση για την προετοιμασία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ισπανία, είπε: «Δεν ήταν αποκλειστικά δική μου ευθύνη. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που δεν μου επέτρεψαν να αποδεχθώ την κλήση. Εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω μια θέση στην 12άδα. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας προπονητής, ο οποίος αν μου ζητήσει κάτι οποιαδήποτε στιγμή θα το κάνω χωρίς δεύτερη σκέψη».

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=7968

Σχόλια ενός Άπειρου Μπασκετικού


Ώς οπαδός του Ολυμπιακού απο μικρή ηλικία, είχα τη χαρά να εμποτιστώ με το μικρόβιο αυτής της ομάδας. Το γεγονός αυτό, ενώ απο τη μία με έκανε να "αρρωστήσω" απο την αγάπη μου για την εν λόγω ομάδα απο την άλλη με έκανε να απαιτώ πολύ περισσότερα απο όσα πιθανώς μπορούν να γίνουν απο τη διοίκηση της, οδηγούμενος πάντα απο τον "ιό" της παραζάλης για την ερυθρόλευκη φανέλα και τα μεγαλεία που επιθυμούσα να μου χαρίζει.
Δεν σας κρύβω ότι και λόγω ηλικίας έζησα την άνοδο της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού απο το 1992 μέσα απο ο γήπεδο, κάπου κρεμάμενος απο τις κερκίδες, ανάμεσα στους φανατικούς και κυνηγώντας μετά το τελικό σφύριγμα του διαιτητή τους αντίπαλους οπαδούς γύρω απο το Ειρήνης & Φιλίας. Έζησα όλες τις νίκες στο πρωτάθλημα και τα φάιναλ-φόρ της μυθικής εκείνης ομάδας, με αποκορύφωμα το Triple Crown του 1997 και μάλιστα μέσα απο τις κερκίδες του γηπέου στη μαγική πόλη της Ρώμης.
Δυστυχώς όμως, εκείνες οι μέρες ήταν και οι τελευταίες ημέρες χαράς που μου χάρισε η ομάδα καλαθοσφαίρσης του Ολυμπιακού. Ακολούθησαν, κατά την άποψή μου, πολλές λάθος κινήσεις απο την τότε διοίκηση της ομάδας, με επιλογές προπονητών με στόχο την απομυθοποίησή τους (Ιωάννης Ιωαννίδης) στα μάτια του κόσμου, επιλογές παιχτών χωρίς πραγματική αξία που παρουσιάζονταν ώς μεσσίες και τελικά την απαξίωση του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, με μεγάλη μας απογοήτευση, εκ των έσω.
Ευτυχώς όμως, οι κ.κ. Αγγελόπουλοι, γνωστοί οπαδοί του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, αποφάσισαν να κάνουν μια επικοδομητική για εμάς τους φιλάθλους συμφωνία εξαγοράς της Κ.Α.Ε. σε δύο δόσεις, ξεκινώντας απο την περσινή χρονιά (2006). Ανανέωσαν λοιπόν το υλικό της ομάδας, κλείνωντας συμφωνία με τον κο. Γκέρσον στην καυτή θέση του προπονητή και αγόρασαν πολλούς, πολλά υποσχόμενους παίχτες απο την ελληνική κυρίως αγορά. Εμείς, οι απλοί φίλαθλοι, δεν περιμέναμε την απίστευτη πορεία στην Ευρώπη ή τους τίτλους στην Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια αρχίσαμε να αισθανόμαστε ανταγωνιστικοί. Καταφέραμε λοιπόν να κάνουμε μια καλή πορεία στην Euroleague φτάνοντας στους 8 της διοργάνωσης, να πάμε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος και γενικά να κάνουμε τους αντιπάλους μας να θυμηθούν τις παλιές εποχές και να αρχίσουν πάλι να ανυσηχούν.
Αρχίζοντας όμως η καινούργια σεζόν, δόθηκαν πολλές υποσχέσεις απο τη διοίκηση και τον προπονητή για τίτλους στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι όμως έδιωξαν πολλούς παίχτες και ανανεώθηκε σχεδόν απο την αρχή το υλικό της ομάδας. Ευτυχώς κρατήθηκαν οι ταλαντούχοι νεαροί, όπως ο Βασιλόπουλος, ο Πρίντεζης και ο Σεϊμπούτις και προστέθηκαν ποιοτικοί ξένοι αλλά και Έλληνες παίχτες. Θα περίμενα, λοιπόν, με το συγκεκριμένο υλικό που έχει πολλές δάφνες απο τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετείχαν να έχει και την ανάλογη παρουσία στο παρκέ. Βλέποντας όμως το 1ο επίσημο παιχνίδι της ομάδας ενάντια στον ΠΑΟΚ, μια συμπαθητική ομάδα αλλά πολύ κατώτερη απο τον Ολυμπιακό, δεν εντυπωσιάστηκα στο παραμικρό απο τα καινούργια αποκτήματα, όπως ο Woods, ο Greer και Τσακαλίδη. Και αν ο Τσακαλίδης έχει το άλλοθι οτι πολύ απλά δεν συμμετείχε στο παιχνίδι, ο Woods, ο "δολοφόνος" απο την Αμερική, με το φαρμακερό σούτ και τα τρομερά αθλητικά προσόντα πώς δικαιογεί την άθλια στατιστική του? Ο Greer, ο play maker που μπορεί να σκοτώσει κάθε αντίπαλο γιατι δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα ντριπλάρωντας όταν τον πιέζανε οι μέτριοι αμυντικοί παίχτες του ΠΑΟΚ?
Βέβαια, δε θέλω να πώ ότι δεν αξίζουν τα χρήματα τους ή ότι είναι λάθος επιλογές. Αυτο θα φανεί κατά τη διάρκεια της σεζόν απο τα επιτεύγματά τους. Απλά, θα περίμενα απο τους παίχτες που υποτίθεται οτι θα σηκώσουν τον Ολυμπιακό ξανά στις δόξες πολύ καλύτερη απόδοση. Όχι 9 πόντους απο το "πολυβόλο" μας και τόσο κακή οργάνωση απο τον "μαέστρο" μας. Ειδικά όταν η συγκεκριμένη χρονιά ξεκινάει με απανωτά δύσκολους αγώνες με τον ΠΑΟΚ, την Ταού, τον Άρη και τελικά τον Παναθηναϊκό. Και δικαιολογώ την ομάδα μου, γιατί όπως σας είπα έχω κολλήσει γρίπη απο αυτήν, λέγοντας ότι είναι καινούργιο υλικό και ασύνδετη σαν σύνολο. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω τις αργοπορημένες προσθήκες, ούτε τις μεγάλες προσδοκίες μου απο αυτήν. Θα κλείσω λοιπόν με μια ευχή, "Αποδείξτε μου ότι κάνω λάθος και κάντε με ευτυχισμένο!".

"Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και η πρόκριση στο Final-4"




Στα πρότυπα του ΝΒΑ με μια λαμπρή τελετή έγιναν σήμερα τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Ολυμπιακού στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ. Το «παρών» έδωσαν οι αφοί Αγγελόπουλοι, το τεχνικό τιμ, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αλλά και ο Μαρκ Τζάκσον που απέκτησε την ελευθέρας του!

Στο χώρο του γηπέδου όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση είχαν στηθεί ομοιώματα των παικτών σε φυσικό μέγεθος αλλά και φανέλες της ομάδας. Παράλληλα, στο φόντο δέσποζε το σήμα του συλλόγου με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο. Πρώτος το λόγο πήρε ο πήρε ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, που άφησε τις «μπηχτές» του για τον «αιώνιο» αντίπαλο.

«Κακό του κεφαλιού τους έκαναν όσοι θέλαμε και δεν ήρθαν! Το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Ο,τι ζήτησαν το δώσαμε. Για άλλους λόγους δεν ήρθαν. Κακό του κεφαλιού τους και αυτό ισχύει και για τους Ελληνες και για τους Αμερικανούς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ευχές και αιχμές…

Αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, είπε: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Είναι καλό που γίνεται εδώ η εκδήλωση, γιατί εδώ μεγάλωσα με τον αδερφό μου και εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε. Φέραμε πέντε παίκτες από το ΝΒΑ, κάποιοι τόλμησαν να έρθουν στην ομάδα, κάποιοι άλλοι που δεν ήρθαν… κακό του κεφαλιού τους», τόνισε για να συνεχίσει: «Πέρυσι μάς στέρησαν διάφοροι παράγοντες το πρωτάθλημα, φέτος όμως στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και να πάμε στο φάιναλ φορ».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησε ακόμη για:

Για τον Σάρας: «Δεν αναφέρθηκα μόνο σε αυτόν. Δεν μας είπε τους λόγους. Μας ενημέρωσε πριν το Ευρωμπάσκετ πως δεν θέλει να έρθει. Του έδωσαν κάπου αλλού περισσότερα χρήματα και πήγε εκεί. Εξάλλου μας έμαθε καλά η αγορά του ΝΒΑ φέτος και θα μας μάθουν ακόμη καλύτερα τα επόμενα χρόνια».

Για το αν θα πρέπει ο Ολυμπιακός να γίνει πιο ισχυρός και παρασκηνιακά: «Δεν φοβόμαστε κανέναν. Το να πηγαίνεις και να φωνάζεις στη λίγκα δεν σημαίνει πως σε φοβάται κάποιος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Δεν είναι θέμα οργάνωσης να σε σέβεται η διαιτησία, αλλά και της ίδιας της ομάδας».

Για το λόγο που έγινε η ανανέωση: «…για να φτάσουμε και μία ανάσα από το ευρωπαϊκό!»

Για τις θέσεις των Αμερικαών: «Περιμένουμε να έρθει σήμερα η κάρτα ελευθέρας του Τζάκσον και θα προσπαθήσουμε να παίζουν και οι τρεις (με Γκριρ και Γουντς) σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Γκέρσον: Θα δώσω τα πάντα!

Ο Πίνι Γκέρσον από την πλευρά του τόνισε: «Καλή χρονιά. Αν όλοι οι παίκτες που κάθονται πίσω μου γίνουν ομάδα, τότε θα πετύχουμε όλους μας τους στόχους. Θέλουμε ακόμη χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Βλέπετε από αυτή την εκδήλωση πως ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη.

Πέρυσι είχαμε τον τραυματισμό με τον Ματσιγιάουσκας και ευχόμαστε να συμβεί κάτι τέτοιο φέτος. Από αυτό μάθαμε πολλά και γι’αυτό φτιάξαμε μια ομάδα με μεγαλύτερο βάθος. Θέλουμε να πάμε ένα βήμα πιο πέρα από πέρυσι. Εγώ δεσμεύομαι πως θα δώσω τα πάντα και περιμένω τα ίδια από τους παίκτες».

Για την Ταού: «Μην περιμένετε να νικήσουμε όπως πέρυσι με 19 πόντους. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά αν εμείς είμαστε στο 60-70% όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά, πιστεύω πως θα πάμε καλά».

«Σόφο»: Δεν φοβάμαι την υγεία μου

Το πρόσωπο της εκδήλωσης ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δήλωσε έτοιμος να προσφέρει. «Όποτε μου ζητηθεί, ακόμη και τώρα, μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Δε φοβάμαι για την υγεία μου. Προπονούμαι και το θέμα είναι να με αφήσουν να παίξω.

Έχω πολύ μπάσκετ μέσα μου να δώσω και θέλω να το δώσω στον Ολυμπιακό. Είμαι έτοιμος να δουλέψω συστηματικά για να επιστρέψω υγιής. Από εμένα δεν υπάρχει θέμα φυγής μου. Για να με κρατά ο Ολυμπιακός, πάει να πει πως με θέλει. Η Σχέση μου με την Πίνι Γκέρσον είναι ουδέτερη».

Γουντς: Να καθίσετε να βρείτε λύση!

Ο Κίντελ Γουντς από την πλευρά του αναφέρθηκε κατά κύριλο λόγο στις άδειες κερκίδες στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: «Πιστεύω πως πήρα τη σωστή απόφαση να έρθω στην Ευρώπη. Δεν ήξερα πολλά. Ρώτησα άλλους παίκτες που είχαν έρθει και μου είπαν τα καλύτερα. Θεωρώ πως η Ευρωλίγκα είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα. Έχω ήδη προσαρμοστεί, δεν χρειάζομαι χρόνο. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και ο τρόπος ζωής. Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα, αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα. Ήταν πολύ περίεργο συναίσθημα να αγωνίζομαι μπροστά σε άδειες κερκίδες απέναντι στον ΠΑΟΚ. Γιατί να συμβαίνει αυτό;

Πρέπει να κάτσετε κάτω και να βρείτε μία λύση, γιατί το μπάσκετ είναι ευχαρίστηση. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο την Πέμπτη. Θέλουμε λίγο χρόνο για να γίνουμε ομάδα, γιατί κάθε εβδομάδα παίρνουμε κι άλλον παίκτη. Πλεονέκτημα της ομάδας είναι πως κάθε παίκτης της μπορεί να πετύχει τουλάχιστον δέκα πόντους. Είμαστε πάρα πολύ καλοί επιθετικά, αλλά πρέπει να διορθώσουμε κάποιες αδυναμίες στην άμυνα. Εγώ υπόσχομαι να δίνω το 100% κάθε βράδυ, να αφήνω την ψυχή μου στο παρκέ, να κάνω πολλά καρφώματα και να βγάζω όλη μου την ενέργεια στο γήπεδο».

Γκριρ: Ήρθα σε μεγάλη ομάδα

Ο Λιν Γκριρ με τη σειρά του είπε: «Ήρθα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Όλα είναι καλά εδώ, όλοι με έχουν δεχτεί με τον καλύτερο τρόπο. Χαίρομαι πολύ που ήρθα. Ξέρω πως θα παίζω αρκετά και για αυτό έφυγα από το ΝΒΑ και ήρθα στον Ολυμπιακό», ενώ ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ τόνισε: «Θέλουμε να πάμε σε όσους περισσότερους τελικούς μπορούμε και να κατακτήσουμε όσα περισσότερα τρόπαια γίνεται. Επέστρεψα στην Ελλάδα γιατί είναι μια υπέροχη χώρα για να παίζεις μπάσκετ, αλλά και για να ζεις. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι δεύτερος πλέι μέικερ, προσπαθώ να προσαρμοστώ, να συνηθίσω στο νέο μου ρόλο και πιστεύω πως θα τα καταφέρω».

Βασιλόπουλος: Είμαστε καλύτεροι φέτος

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος επισήμανε: «Υπάρχει πιο πλούσιο υλικό και καλύτεροι παίκτες σε σχέση με πέρυσι. Είμαστε η χώρα του φαστ-φουντ. Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να υπάρχουν αποτελέσματα. Δεν μας επηρεάζει η κριτική που γίνεται στον προπονητή, έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό. Θα προσπαθήσουμε σε κάθε ματς να δίνουμε το 100% για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Σε δύο εβδομάδες θα είμαι έτοιμος και θα έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου».

Βασιλειάδης: Δεν είμαι παίκτης για τον πάγκο…

Ο Κώστας Βασιλειάδης είπε: «Θέλουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα, πράγμα που θέλει ο κόσμος και η διοίκηση. Παιχνίδι με παιχνίδι και προπόνηση με την προπόνηση στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Δεν είχα το χρόνο συμμετοχής που ήθελα στη Μάλαγα. Δεν είμαι παίκτης που του αρέσει να κάθεται στον πάγκο. Στον Ολυμπιακό έχω ρόλο στην ομάδα και στόχος μου είναι να δώσω το 100%. Βλέπω στο φάιναλ φορ να είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ίσως η Ρεάλ, που ίσως τη βοηθήσουν λόγω του ότι φιλοξενεί την τελική φάση».

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=47183

Arvydas Macijauskas - The Killer is back

Ο νόμος της ΤΣΣΚΑ


Ιδανική πρεμιέρα πραγματοποίησε στην Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Στρατού «διέλυσε» στην Πολωνία την Πρόκομ με 88-69, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σούπερ εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Νίκος Ζήσης και Θοδωρής Παπαλουκάς, ενώ θετικός ήταν και ο Έλληνας γκαρντ των γηπεδούχων, Χρήστος Χαρίσης.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μόνο στην πρώτη περίοδο. Στην συνέχεια, με οδηγούς τους δύο Έλληνες γκαρντ η ΤΣΣΚΑ ανέβασε στροφές, επέβαλε τον ρυθμό της και με ένα επί μέρους σκορ 32-16 «καθάρισε» το παιχνίδι, καθώς οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αντιδράσουν.

Στην πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με την φανέλα της ρωσικής ομάδας, ο Νίκος Ζήσης έπαιξε 25:57 λεπτά και πέτυχε 15π. με 1/1 βολή, 4/5 δίποντα και 2/2 τρίποντα. Επίσης, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε 1 λάθος. Ο "Τεό" αγωνίστηκε 19:14 λεπτά πέτυχε 8π. (1/2 βολές, 2/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα), μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα, 1 λάθος, κέρδισε4 φάουλ και μοίρασε 8 ασίστ! Όσον αφορά στον πρώην ερυθρόλευθκο, Χρήστο Χαρίση, σε 20:15 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 9π. (3/4 δίποντα, 1/3τρίποντα), μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο, 1 λάθος και μοίρασε 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 16-32, 18-24, 19-19

Πρόκομ: Ροσζικ, Μπεστ 2, Μασιούλις 2, Ντίλεβιτς 2, Βάγκνερ 10, Χαρίσης 9, Σλάνινα 10, Βολκοβίτσκι 3, Γκούροβιτς 25, Φαν ντε Σπίγκελ 6.

ΤΣΣΚΑ: Παπαλουκάς 8, Ζήσης 15, Σμόντις 18, Σισκάουσκας 13, Ζόλντεν 6, Πασούτιν, Άντερσεν 10, Ζεβροσένκο 8, Ζαμπέλιν, Λαγκτον 7, Γκορί 3, Σβεντ


http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=62627

Τζάκσον "Υπέγραψα στον Ολυμπιακό με έναν ξεκάθαρο στόχο, να κερδίσω την Ευρωλίγκα"


Παίκτης του Ολυμπιακού οριστικά και αμετάκλητα θα είναι φέτος ο Μαρκ Τζάκσον, αφού η Αλέρτα Καντάμπρια ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ. «Η Αλέρτα Καντάμπρια και ο Μαρκ Τζάκσον έφτασαν σε συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου που έδενε τον παίκτη με την ομάδα μέχρι το 2007-08. Ο σύλλογος έλαβε υπ' όψιν του την επιθυμία του Αμερικανού πίβοτ να συνεχίσει την καριέρα του στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ», ανέφερε η ανακοίνωση, που φιλοξενούσε και δηλώσεις του παίκτη.

«Υπέγραψα στον Ολυμπιακό με έναν ξεκάθαρο στόχο, να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Πάντα ονειρευόμουν να επιστρέψω στην Ευρώπη, ακόμα κι όταν αγωνιζόμουν στο ΝΒΑ ήθελα να επιστρέψω. Τώρα θέλω να τα καταφέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει τίτλους», διαβεβαίωσε ο Μαρκ Τζάκσον και πρόσθεσε: «Είχα τρεις προτάσεις από το ΝΒΑ και τις απέρριψα, γιατί ήθελα να παίξω στην Ευρώπη. Ολοκλήρωσα την καριέρα μου εκεί και σκέφτομαι να αποσυρθώ παίζοντας στην Ευρώπη. Η καριέρα μου στο ΝΒΑ ήταν ένα όνειρο και χάρηκα όλα τα παιχνίδια μου εκεί. Ωστόσο, είμαι πάνω απ' όλα εραστής του παιχνιδιού. Όταν έφυγα από το κολέγιο, είχα προτάσεις από το ΝΒΑ, αλλά προτίμησα να παίξω στην Ευρώπη. Εμένα προσωπικά με ευχαριστεί ο τρόπος παιχνιδιού στην Ευρώπη», ενώ κατέληξε λέγοντας «… ίσως επιστρέψω για να παίξω στην Αλέρτα ».

Μένει πλέον να φανεί αν η κάρτα ελευθέρας του Τζάκσον από τις ΗΠΑ θα φτάσει εγκαίρως για να έχει δικαίωμα συμμετοχής την Πέμπτη απέναντι στην Τάου για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106185

Γκρίρ στην Sportday "Θέλω να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό"


Αποφασισμένος να κατακτήσει πολλούς τίτλους με τον Ολυμπιακό δήλωσε στη «SportDay» ο Λιν Γκριρ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τα ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα, ξεκινούν την Πέμπτη την περιπέτειά τους στην Ευρωλίγκα υποδεχόμενοι την Τάου.

«Είμαστε έτοιμοι για όλους τους αγώνες από δω και πέρα, ανεξαρτήτως της σημασίας τους. Δεν πιστεύω ότι η ομάδα θα επηρεαστεί από το γεγονός ότι είμαστε οι περισσότεροι καινούργιοι παίκτες. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει το ίδιο. Έρχονται νέοι παίκτες και πρέπει να βρουν τη χημεία τους. Καμία δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κατάσταση που επιθυμούν οι προπονητές. Έχουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες και πρέπει σιγά-σιγά να μάθουμε ο ένας τον άλλον και να συνδυάσουμε αυτό το ταλέντο», δήλωσε ο 28χρονος πλέι μέικερ και πρόσθεσε: «Θέλω να κερδίσω τίτλους με τον Ολυμπιακό. Στις προηγούμενες ομάδες μου (σ.σ.: κολέγιο Τεμπλ, Γκρίνβιλ, Νήαρ Ηστ, Σλασκ Βρότσλαβ, Ντιναμό Μόσχας, Νάπολι και Μπακς) υπήρξα πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ. Τώρα με ενδιαφέρει μόνο να υλοποιήσει η ομάδα μου τους στόχους της».

Ως τώρα (και με εξαίρεση τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ) ο Ολυμπιακός έχει δείξει πολύ παραγωγικός στην επίθεση, αλλά ευάλωτος στην άμυνα. Ο Αμερικανός άσος δεν δείχνει να νοιάζεται για το πώς θα έρθει η νίκη. Αρκεί να έρθει. «Όσο νικάμε δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο το επιτυγχάνουμε. Εφόσον πετυχαίνουμε περισσότερους πόντους από τον αντίπαλο, όλα είναι καλά. Βέβαια η άμυνα είναι σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού και δίνει τα πρωταθλήματα, αλλά όλοι θα κριθούμε από τα αποτελέσματα».

Τέλος, ερωτηθείς για το μήνυμα που θα έστελνε στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Λιν Γκριρ απάντησε ότι «... τους χρειαζόμαστε όσο τίποτε άλλο και θέλουμε την υποστήριξή τους και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν είδατε πόσο κρύο ήταν το γήπεδο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106191

Μπουρούσης στο Sport24.gr "Πρέπει να έλθει ένας τίτλος στο Λιμάνι"


"Οι μαυρίλες κάτω από τα μάτια του Γιάννη Μπουρούση δεν είναι… φούμο, ούτε κύκλοι που δημιουργήθηκαν από τις αϋπνίες του εν όψει της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος (και οσονούπω της Ευρωλίγκας)! "Ας είναι καλά οι αγκώνες του Τσακαλίδη και του Βασιλόπουλου. Ειδικά, η αγκωνιά που δέχτηκα από τον Ιάκωβο, παρά λίγο να με κάνει… Ζήση!", εκμυστηρεύτηκε στο SPORT 24 ο MVP της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ…

Τον συναντήσαμε έξω από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αφού είχε ολοκληρώσει –χάνοντας το «triple double figure» για τέσσερις τάπες (12 π., 15 ρ., 6 τ., 3 ασ., 2 κλ.)- την αποστολή του στην πρεμιέρα της Α1, για να δεχτεί το πρώτο πείραγμα: «Με τις μαυρίλες κάτω από τα μάτια σου, να υποθέσουμε ότι οι εφετινές προπονήσεις του Ολυμπιακού έχουν γίνει… πόλεμος; Η έχεις φορέσει φούμο;»…

«Μην το γελάτε καθόλου! Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει, αλλά οι προπονήσεις έχουν γίνει πολύ πιο σκληρές και πιο ποιοτικές από πέρυσι. Εγώ προσωπικά το έχω βιώσει περισσότερο από όλους, γιατί δύο φορές έφυγα σακατεμένος. Την πρώτη από την αγκωνιά του Ιάκωβου (Τσακαλίδη) και τη δεύτερη από τον Παναγιώτη (Βασιλόπουλου), οι οποίοι μου έδωσαν και κατάλαβα. Ειδικά, στην περίπτωση του Ιάκωβου, ήταν τέτοιος ο πόνος, που πίστεψα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Ειλικρινά, το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου ήταν η εικόνα του Νίκου Ζήση μετά την αγκωνιά του Βαρεχάο στην Ιαπωνία. Το μάτι μου μαύρισε και φοβόμουν μήπως έχω υποστεί κάταγμα στο ζυγωματικό. Ευτυχώς, οι αξονικές που κάναμε, δεν έδειξαν κάτι τέτοιο», εξομολογήθηκε ο διεθνής σέντερ, ο οποίος την Παρασκευή (19/10) και το Σάββατο (20/10) «ψηνόταν» από τον πυρετό εξαιτίας των αμυγδαλών του.

Τα εμπόδια, όμως, δεν έβαλαν φρένο στην απόδοσή του. «Η αλήθεια είναι ότι διάγοντας τον δεύτερο χρόνο μου στον Ολυμπιακό, αισθάνομαι πιο απελευθερωμένος. Ο στόχος μου δεν είναι να μπαίνω μέσα και να σουτάρω τρίποντα ή να πετυχαίνω πόντους. Αλλωστε, ποτέ δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, ούτε είμαι ατομιστής. Αυτό που με ενδιαφέρει και ενδιαφέρει όλους μας είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της και να αναδειχτούμε μέσα από την ομαδική προσπάθεια. Στο ξεκίνημα, πάντως, της χρονιάς, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσετε μεγάλα λόγια από το στόμα μου. Όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και πιο συγκεκριμένα τους μήνες που κρίνονται οι τίτλοι», υποστήριξε ο διεθνής σέντερ, ο οποίος είναι έτοιμος να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή του αναθέσει ο Πίνι Γκέρσον, αλλά παραδέχεται κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του ότι «στο 'low post' ακόμη χρειάζομαι αρκετή δουλειά»…

Αραγε, αισθάνεται ότι με το ρόστερ που έχει συγκροτήσει ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να διεκπεραιώσει την αποστολή που έχει αναλάβει, να εκθρονίσει τον Παναθηναϊκό από τον θρόνο του και να «κλείσει» εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης; «Το μόνο που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι υπάρχει πολύ καλή διάθεση από όλους τους συμπαίκτες μου. Διάθεση για σκληρή δουλειά και –πιστεύω- αυταπάρνηση. Όπως και πέρυσι, η ομάδα είναι καινούργια και είμαι της γνώμης ότι τα συμπεράσματα από τους φιλικούς αγώνες ή ακόμη και από το ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να είναι ασφαλή. Για τον Ολυμπιακό, θα αποτελεί δείγμα η αναμέτρηση με την Ταού Κεράμικα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Θα είναι ένα τεστ, το οποίο θα μας δείξει πού βρισκόμαστε και πού πονάμε», σχολίασε ο Μπουρούσης, ο οποίος δεν φοβάται την πίεση, που δημιουργούν οι υψηλές προσδοκίες…

«Πίεση υπάρχει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν διοικητικό ρόλο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα, που επιζητεί το αποτέλεσμα, όχι μόνο τη συμμετοχή. Και για πολλούς και ευνόητους λόγους, πρέπει να έλθει ένας τίτλος στο Λιμάνι. Θα είναι πολύ σημαντικός για τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν και τον στηρίζουν», υπερθεμάτισε ο 24χρονος σέντερ, ο οποίος με το «καλησπέρα» απέδειξε ότι είναι ικανός να αναλάβει και να υποστηρίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη «front line» του Ολυμπιακού…"

http://www.sport24.gr/html/ent/243/ent.202243.asp

© Blogger Templates | Make Money Online