31 Οκτ 2007

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Ολυμπιακού

Μπορεί ο Ολυμπιακός να προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας αναστολή του ματς, ισχυριζόμενος πως η απόφαση μείωσης της ποινής κεκλεισμένων των θυρών των «πρασίνων» ήταν παράτυπη, αλλά η προσφυγή του δεν έγινε δεκτή. Έτσι, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή (4/11) θα διεξαχθεί κανονικά!

Το ΣτΕ ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση του διατηρώντας την ποινή του Παναθηναϊκού στη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών (την εξέτισε την 1η αγωνιστική με τον ΑΓΟΡ).

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα παρουσία των εκπροσώπων των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των διαιτητών.

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=47874

Όλοι οι αγώνες της Ευρωλίγκα, ειδικά οι εκτός έδρας, είναι πολύ σημαντικοί

Αποκλειστικά τον αγώνα της Πέμπτης (21:45) απέναντι στην Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου έχει στο μυαλό του (ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει) ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, τονίζοντας πως το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό μπορεί να περιμένει. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να διπλασιάσουν τις επιτυχίες τους απέναντι στους Σλοβένους, που στην πρεμιέρα συνετρίβησαν με 80-52 από τη Σιένα στην Ιταλία.

«Όλοι οι αγώνες της Ευρωλίγκα, ειδικά οι εκτός έδρας, είναι πολύ σημαντικοί. Αυτός απέναντι στην Ολίμπια είναι ξεχωριστός για τον επιπλέον λόγο πως διεξάγεται μετά από έναν αγώνα κόντρα στον Άρη και πριν από το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Η Ολίμπια είναι μία νεανική ομάδα, που δεν έχει τίποτα να χάσει από τέτοια παιχνίδια. Αντιθέτως οι παίκτες της έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Το μυαλό μας είναι στον αγώνα της Σλοβενίας και όχι στο ματς της Κυριακής. Με το ντέρμπι θα ασχοληθούμε από την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα και μετά», ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Από την πλευρά του, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας τόνισε: «Ξεκινήσαμε καλά τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρωλίγκα, και πρέπει να συνεχίσουμε ανάλογα. Ο αγώνας στη Σλοβενία δεν θα είναι εύκολος. Η Ολίμπια έχει φτιάξει μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα και ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζεται στην έδρα της, θα θέλει να ικανοποιήσει το κοινό της, που θα γεμίσει το γήπεδο. Εμείς κάθε μέρα που περνά γινόμαστε και καλύτεροι και θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο ως ομάδα».

Ο Μανώλης Παπαμακάριος υποστήριξε: «Ξέρουμε τι θέλουμε από το ματς με την Ολίμπια κι αυτό πάμε να πάρουμε. Έχουμε δυνάμεις, αλλά θα ήταν καλό να εξοικονομούσαμε μερικές γιατί έρχεται το ματς με τον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι δεν αλλάζει αυτό που θέλουμε απέναντι στους Σλοβένους. Δεν ξέρω τι προβλήματα οικονομικά έχει η Ολίμπια, αλλά σίγουρα έχει ταλέντο και πολλούς νεαρούς παίκτες. Για τον Παναθηναϊκό πρέπει να διδάξουμε και τους νέους παίκτες που είναι στην Ελλάδα για τις συνθήκες του συγκεκριμένου παιχνιδιού», ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης συμπλήρωσε τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» λέγοντας: «Όπως και να το κάνουμε είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκα. Η Ολίμπια δεν ξεκίνησε καλά, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Ίσως να μην έχουν τόσο άγχος όσο εμείς, κι αυτό να είναι πλεονέκτημα γι’ αυτούς». Τέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: «Η δυναμικότητα δεν παίζει πολλές φορές σημασία, ούτε τα προβλήματα έξω από το γήπεδο. Μέσα στο παρκέ παίζουν 12 παίκτες από κάθε ομάδα και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι τους».

Αισιοδοξούν οι Σλοβένοι

Οι γηπεδούχοι αν και αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν είναι διατεθειμένοι να πέσουν αμαχητί. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Μέμι Μπετσίροβιτς, πατέρα του σούτινγκ γκαρντ του Παναθηναϊκού, Σάνι. «Έχουμε απέναντί μας έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, με πολύ ταλαντούχους παίκτες, που σε αντίθεση με τη Σιένα, την οποία αντιμετωπίσαμε την περασμένη εβδομάδα, δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν μαζί. Αυτή είναι και η ευκαιρία που έχουμε. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την αντιμετώπιση καθενός παίκτη του Ολυμπιακού. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως με συλλογική προσπάθεια και τη στήριξη των φιλάθλων μας μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ειδικά από τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε αγωνιστικά προβλήματα. Ο Μόρις Μπέιλι δεν θα αγωνιστεί λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού στο πόδι, ενώ ο Ρόνελ Τέιλορ θα βρίσκεται στον πάγκο και είναι αμφίβολο αν θα αγωνιστεί, λόγω ενοχλήσεων στο πέλμα», δήλωσε ο Σλοβένος τεχνικός.

Ο Γκόραν Ντράγκιτς με τη σειρά του, ο οποίος οργανώνει το παιχνίδι της Ολίμπια, είπε: «Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκα και αναμφίβολα αποτελεί το φαβορί σε αυτόν τον αγώνα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, αλλά είμαι βέβαιος πως μπροστά στο κοινό μας θα παίξουμε καλύτερα από ό,τι κόντρα στη Σιένα την περασμένη εβδομάδα. Η νίκη μας στην Ποντγκόριτσα επί της Μπούντουτσνοστ για την Αδριατική Λίγκα μάς έδωσε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και μας έδειξε πόσο πρέπει να προσπαθούμε για να νικάμε».

Σύμμαχος η παράδοση

Εννέα νίκες σε δώδεκα αναμετρήσεις με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα μετρά συνολικά ο Ολυμπιακός. Αναλυτικά:

1992-93: Ολυμπιακός - Ολίμπια Λ.88-81, 88-85
1996-97: Ολυμπιακός - Ολίμπια Λ. 74-65
1999-00: Ολυμπιακός - Ολίμπια Λ. 61-65, 68-52, 67-85
2000-01: Ολυμπιακός - Ολίμπια Λ. 73-69, 82-70
2001-02: Ολυμπιακός - Ολίμπια Λ. 75-66, 85-89
2002-03: Ολυμπιακός - Ολίμπια Λ. 74-72, 73-61

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=107226

Στα άκρα και όπου βγεί ...

Κάθε ένδικο μέσο είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την ακύρωση της απόφασης της μείωσης της ποινής στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε μία. Μετά την απόρριψη της προσφυγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν αίτηση αναστολής ισχύος και εκτέλεσης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή τέλεσης των δύο εντός έδρας αγώνων των «πρασίνων» απέναντι σε Ολυμπιακό και Άρη. Μάλιστα, η υπόθεση θα εκδικαστεί την Πέμπτη και η απόφαση αναμένεται σύντομα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την οποία εκφράζεται η οργή της για τη δικαιοσύνη, αναφέρει: «Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει, ότι την 23.10.2007 προέβη στην άσκηση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά της με αριθμό 114/11.10.2007 αποφάσεως του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (Α.Σ.Ε.Α.Δ.), η οποία εξεδόθη επί της ασκηθείσας από την Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. προσφυγής κατά της με αριθμό 53/11.07.2007 αποφάσεως του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.). Με την ως άνω απόφαση, όπως είναι γνωστό, μειώθηκε, με τρόπο, αν μη τι άλλο, νομικώς εσφαλμένο η, σε κάθε περίπτωση, επιεικέστατη ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό στην ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τα σοβαρότατα σε έκταση, ένταση, βιαιότητα και αποτελέσματα επεισόδια, τα οποία προκλήθηκαν από «φιλάθλους» της ΚΑΕ αυτής, στον μεταξύ μας αγώνα της 20ης Ιουνίου του 2006. Ήδη, μετά την έκδοση, σήμερα απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου περί αναρμοδιότητάς του και αρμοδιότητας των πολιτικών δικαστηρίων, η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου κατατέθηκε αίτηση αναστολής ισχύος και εκτέλεσης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για την αναστολή τέλεσης των δυο εντός έδρας αγώνων της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ με την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ της 3ης και 10ης Νοεμβρίου 2007. Δικάσιμος της αίτησης προσωρινής διαταγής ορίσθηκε η 1η Νοεμβρίου 2007.

Η Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατέφυγε στα ύστατα αυτά ένδικα μέσα, όχι με σκοπό να αμφισβητήσει ή να βάλει κατά του εκ των πραγμάτων νευραλγικού θεσμού της αθλητικής δικαιοσύνης, αλλά, αντιθέτως, προκειμένου να τον θωρακίσει και να διαφυλάξει το κύρος του και ταυτοχρόνως να διαφυλάξει τα νόμιμα συμφέροντά της καθώς και αυτά των φιλάθλων της και των λοιπών υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων ανεξαρτήτως προτίμησης ομάδος. Μόνο μέσω του ενδελεχούς ελέγχου νομιμότητας των αποφάσεων και της λειτουργίας των οργάνων της αθλητικής δικαιοσύνης από τα αρμόδια Δικαστήρια, είναι πλέον δυνατόν να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία των δικαιοδοτικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού και να παύσει οιαδήποτε υπόνοια ως προς τις συνθήκες έκδοσης των αποφάσεών τους. Η προσβαλλομένη από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απόφαση του κατά νόμο θεσμοθετημένου ΑΣΕΑΔ, (το οποίο αποτελεί την έκφραση και την ενσάρκωση της δέουσας, ορθής και επιβεβλημένης ρυθμιστικής παρεμβάσεως της Πολιτείας ως προς την ισόνομη, αδέκαστη και αμερόληπτη απονομή δικαίου σε θέματα αθλητικού δικαίου) ελέγχεται ως κατάφωρα εσφαλμένη από το σύνολο του αθλητικού και πολιτικού τύπου της χώρας, ώστε να παρίσταται επιβεβλημένος ο δικαστικός έλεγχος των συνθηκών εκδόσεώς της.
Με την προσβαλλομένη και το άτυχο παράδειγμα το οποίο δημιουργεί, ανοίγει η ζοφερή, για το μέλλον του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού, οδός της ατιμωρησίας, αφ’ης στιγμής δημιουργείται η εντύπωση ότι ο εκάστοτε υπεύθυνος, ανεξαρτήτως της ευθύνης του και του βαθμού πταίσματος του, θα δύναται, δια της ισχύος την οποία διαθέτει, να αποφεύγει τα δίκαια επίχειρα των κολαζομένων πράξεων.

Δεν είναι όμως δυνατόν, την στιγμή κατά την οποία (ορθώς) τόσος λόγος γίνεται για το αθλητικό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό, εμείς οι ίδιοι οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό και επενδύοντες στον αθλητισμό (και φέροντες τεράστιο βάρος ευθύνης έναντι της Πολιτείας μας και των πολιτών της) να αφήσουμε την αθλητική δικαιοσύνη και τις εγγυήσεις που αυτή συνεπάγεται να καταρρακωθεί. Δεν είναι δυνατόν να υποταχθούμε και να σιωπήσουμε ενώπιον μίας καταστάσεως η οποία ενθαρρύνει την άλογη βία και ευνοεί την ατιμωρησία. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προέβη στα ανωτέρω ύστατα ένδικα μέσα, προκειμένου να διασωθεί η τρωθείσα αξιοπιστία του θεσμού της Αθλητικής Δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς, ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι δυνατόν να λάβει χώρα μόνον εάν οι ελέγχοντες γίνουν ελεγχόμενοι».

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=107225

© Blogger Templates | Make Money Online