19 Οκτ 2007

Πάμε σαν άλλοτε ...


Τα ψέματα τελείωσαν το ρόστερ γέμισε με αρκετούς και ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και ο Γολγοθάς της περιόδου 2007-2008 ξεκινάει αύριο με το τζάμπολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θα ήταν περιττό να αναφέρω πως η αισιοδοξία ποτέ δεν έλειψε από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια ακούμε για μεγαλεπήβολους στόχους από τους διάφορους προπονητές και παίκτες και περιμένουμε να δούμε την ομάδα να παίζει “μεγάλο μπάσκετ” και να κερδίζει τίτλους. Η εμπειρία των τελευταίων ετών όμως μας δίδαξε πως ακόμα και όταν κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό σύνολο φτάσαμε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαμε. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι, η έλλειψη κινήτρων από την πλευρά της διοίκησης μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου της Ρώμης και μονοδιάστατη αφοσίωση στο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα την μείωση του μπάτζετ, οι κατώτεροι των περιστάσεων προπονητές, οι λανθασμένες επιλογές (Π.χ. η αποπομπή Παπαλουκά), οι συνεχείς εναλλαγές στο ρόστερ, η διατησία και η ανόητη από πλευράς κόσμου συμπεριφορά με αποτέλεσμα τις διάφορες τιμωρίες της έδρας, μίκραιναν την ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Θεωρώ λοιπόν πως με αφορμή την εμπειρία των τελευταίων ετών πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε τα ακόλουθα.

• Οι μεγάλες ομάδες όσα χρήματα και εάν διαθέτουν δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται, και αυτό χρειάζεται χρόνο. Με καλύτερο παράδειγμα την ΟΜΑΔΑΡΑ που έχτιζε επί 4 χρόνια ο Ιωαννίδης και οδήγησε στον απόλυτο θρίαμβο ο Ivkovic.
• Χωρίς έλεγχο του παρασκηνίου δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ. Κοινώς διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη χρειάζονται “στενή” παρακολούθηση. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ!!!
• Τέλος ας θυμόμαστε πως ειδικά στο μπάσκετ ΟΛΑ κρίνονται στα Play Offs.


Συνοψίζοντας λοιπόν ΥΠΟΜΟΝΗ δώστε πίστωση χρόνου στην ομάδα και στηρίξτε την μέσα στο γήπεδο όπως αρμόζει στην ιστορία και το μεγαλείο της.

Για όσους δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιείσει ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ …


ΚΑΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΕΖΟΝ

Χωρίς Ντιαρά ο ΠΑΟΚ


Είναι οριστικό και είναι πρόβλημα, μεγάλο μάλιστα για τον ΠΑΟΚ. Ο Μαμούτου Ντιαρά δεν θα παίξει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού δεν εκδόθηκε το δελτίο του. Ο Γάλλος φόργουορντ είναι δεσμευμένος με την Σαλόν και οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ περίμεναν ως την τελευταία στιγμή, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μάταια, αφού ο Ντιαρά έχει ακόμη συμβόλαιο με τη Γαλλική ομάδα και δεν μπορεί να αγωνιστεί, εφόσον δεν είναι τυπικά ελεύθερος. Και το γεγονός ότι αυτή ακριβώς η δέσμευση έγινε γνωστή την ύστατη ουσιαστικά στιγμή, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Ντιαρά είναι δύσκολο να αποδεσμευτεί από την Σαλόν, φαίνεται ότι υπάρχει σημαντικό ποσό που δημιουργεί το πρόβλημα και το οποίο για να λυθεί μάλλον πρέπει να καταβάλει ο ίδιος ο παίκτης. Δεν αποκλείεται μάλιστα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ντιαρά, να έχει επιπτώσεις στη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, εάν και εφόσον δεν επιλυθεί στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ θα αναγκαστεί να παίξει την Κυριακή στο ΣΕΦ, χωρίς τον πιο σταθερό του παίκτη και το κενό που δημιουργείται είναι αναμφίβολα μεγάλο. Το εάν θα καλυφθεί, από την προσπάθεια που θα γίνει εκ των έσω θα φανεί στο γήπεδο…

http://www.superbasket.gr/?c=142&a=7866

Μαυροκεφαλίδης - " Δέκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό"


Μπορεί την περασμένη σεζόν να μην κατάφερε να στεριώσει ούτε στη Ρώμη αλλά ούτε και στη Βαλένθια, φέτος όμως φαίνεται πως βρήκε το λιμάνι του στον Ολυμπιακό και για τα επόμενα τρία χρόνια θα φοράει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Εξάλλου παίκτες με το δικό του ταλέντο δεν μένουν χωρίς ομάδα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στο www.sportfm.gr , δείχνοντας πως ξέρει σε ποια ομάδα έχει πάει. Επίσης μίλησε για την σοκαριστική εμπειρία που είχε στην Ρόμα, την συνεργασία του με τον Φώτη Κατσικάρη, ενώ θέλησε να στείλει μήνυμα και στον «αιώνιο» αντίπαλο. « Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αχτύπητος. Στόχος μας είναι να γίνουμε ομάδα και να “χτυπήσουμε” όλους τους τίτλους». Όσο για τον ΠΑΟΚ, εξομολογήθηκε πως είναι μια ομάδα που έχει αγαπήσει αλλά από εκεί και πέρα... «ουδέν σχόλιο».

Την περασμένη σεζόν βίωσε ίσως μια από τις πιο «σκληρές» εμπειρίες, της μέχρι τώρα καριέρας του. Έφυγε από τον ΠΑΟΚ μεσούσης της περιόδου, όχι και με τις καλύτερες συνθήκες, στη συνέχεια πήγε στη Ρόμα και έπειτα στην Βαλένθια. Στην Ρώμη μάλιστα έμενε πέντε μήνες σε ένα ξενοδοχείο μαζί με την μητέρα του. Πράγματα τουλάχιστον πρωτόγνωρα για ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. « Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα. Δυστυχώς έπεσα στην περίπτωση. Ήταν μια ομάδα τελείως ανοργάνωτη και έφυγα γιατί δεν ένιωθα καθόλου καλά. Ήταν πραγματικά ανοργάνωτοι και αρκετοί παίκτες ήταν δυσαρεστημένοι. Για αυτό τον λόγο ανέλαβε και ο Μποντίρογκα την ομάδα και από ότι μαθαίνω την έχει νοικοκυρέψει». Στην συνέχεια ο 23χρονος σέντερ πήγε στη Βαλένθια όπου είχε προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη. Εκεί τουλάχιστον τα πράγματα ήταν αρκετά καλύτερα. « Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι σε άλλο επίπεδο. Όλα εκεί ήταν καλύτερα. Μπορεί να μην έπαιξα αρκετά αλλά για όσο διάστημα αγωνίστηκα θεωρώ πως βοήθησα την ομάδα. Πήρα όμως την απόφαση να γυρίσω πίσω και να πατήσω ξανά στα πόδια μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας σέντερ.

Παρόλη την περσινή του περιπέτεια όμως, ο Μαυροκεφαλίδης είχε προλάβει να δείξει με την φανέλα του ΠΑΟΚ, πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη. Έτσι τον Ιούνιου του 2006 επιλέχθηκε στο ντράφτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς. Ο πρόεδρος των «Λύκων», Κέβιν ΜακΧέιλ έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του, αλλά αυτός έχει στο μυαλό του μόνο τον Ολυμπιακό, το ΝΒΑ μπορεί να περιμένει. « Ξέρω ότι έχουν μιλήσει με καλά λόγια για μένα. Αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου όμως μόνο τον Ολυμπιακό» ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνή παίκτη ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε πως ξέρει ότι τον έχουν παρακολουθήσει σε αρκετά ματς, σκάουτερ των Μινεσότα. « Με έχουν παρακολουθήσει σε τέσσερα παιχνίδια. Το γνωρίζω, δεν με αγχώνει αυτό όμως, ίσα ίσα που με γεμίζει με αυτοπεποίθηση». Όσο για το πώς έχει βιώσει μέχρι στιγμής το «Αμερικάνικο όνειρο», ο «Λουκ» όπως το φωνάζουν χαϊδευτικά οι συμπαίκτες του, ήταν ξεκάθαρος. « Πρόκειται για έναν άλλο κόσμο. Εκεί όλοι και όλα λειτουργούν διαφορετικά. Πήγα και προπονήθηκα δέκα μέρες εκεί και είδα ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αν με αξιώσει μια μέρα να παίξω εκεί θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις».

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ακούστηκε πως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδίκησαν τον παίκτη, ο ίδιος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης διέψευσε αυτή τη φήμη. « Ο Παναθηναϊκός δεν με προσέγγισε, ούτε καν σε φιλολογικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που μου έκανε επίσημη πρόταση ενώ και ο Άρης με πλησίασε χωρίς όμως να γίνει τίποτα επίσημο».

Την Κυριακή υπάρχει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η καριέρα του με την φανέλα του Ολυμπιακού ξεκινάει με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για χρόνια. Ο ίδιος βλέπει όλα τα ματς όπως όλα τα υπόλοιπα. « Δεν έχει καμιά ιδιαιτερότητα για μένα αυτό το ματς. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα». Του ζητήσαμε να μας πει τη γνώμη του για το πώς βλέπει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ και αυτός αρκέστηκε στο... «ουδέν σχόλιο».

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μείνει μακριά από κάποιον τίτλο (με εξαίρεση ένα Κύπελλο Ελλάδος), χρόνος που φαίνεται πολύς στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. « Δέκα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πάρα πολλά για μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψει στους τίτλους». Βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού για την επίτευξη των στόχων του, είναι ο Παναθηναϊκός. Ο ίδιος δήλωσε πως αν καταφέρει ο Ολυμπιακός και γίνει ομάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα. « Ο Παναθηναϊκός δεν είναι αχτύπητος. Δεν ξέρουμε τι πρόσωπο θα παρουσιάσει φέτος. Παίρνει τα τελευταία χρόνια τους τίτλους επειδή είναι ομάδα. Θεωρώ όμως πως αν καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στην ομάδα έχουν έρθει, μαζί με μένα, δώδεκα νέοι παίκτες, πρέπει λοιπόν να γίνουμε ομάδα, αν το καταφέρουμε αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει την απαραίτητη «χημεία» σαν ομάδα, φταίει το γεγονός πως κάθε χρόνο γίνεται ολική αλλαγή στο ρόστερ. Ζητήσαμε από διεθνή παίκτη να μας πει αν αυτό τον αγχώνει και ο ίδιος φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει που βρίσκεται. «Σίγουρα δεν είναι καλό αυτό που συμβαίνει, δηλαδή το να αλλάζει η ομάδα κάθε χρόνο δώδεκα παίκτες αλλά δεν με αγχώνει. Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να μάθω να ζω με την πίεση. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει μόνο πρωταθλητισμό και να μην αρκείτε σε τίποτα λιγότερο»

Από τα μέχρι στιγμής δείγματα, οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν να έχουν μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού τους, κάτι που και ο ίδιος ο Μαυροκεφαλίδης δεν αρνήθηκε. « Όντως έχουμε πρόβλημα στην άμυνα. Το έχουμε καταλάβει και εμείς και δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά για να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα». Από την άλλη όμως, η ομάδα στην επίθεση βγάζει «φωτιές» βάζοντας σε κάθε ματς πάνω από 80 πόντους. « Έχουν έρθει στην ομάδα εκπληκτικοί παίκτες. Παίκτες που μπορούν σε κάθε ματς να βάζουν 20 και 25 πόντους». Αυτοί που του έχουν κάνει μέχρι στιγμής εντύπωση είναι δύο. « Ματσιγιάουσκας και Γούντς. Είναι δύο παίκτες φοβεροί και θεωρώ πως θα βοηθήσουν πάρα πολύ την ομάδα». Όσο για τους παίκτες με τους οποίους «κοντράρεται» καθημερινά στις προπονήσεις έχει μόνο καλά λόγια να πει. « Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες στη θέση που αγωνίζομαι και αυτός ο ανταγωνισμός που δημιουργείτε μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα. Έχω πολλά να μάθω από όλους τους συμπαίκτες μου και αυτό θα με κάνει καλύτερο παίκτη». Για το αν πιστεύει πως θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής, ο Βορειοελλαδίτης παίκτης ήταν ξεκάθαρος. « Έχω υπομονή και θα κάνω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Όποτε μου ζητηθεί να μπω μέσα και να παίξω θα δίνω το 101% των δυνατοτήτων μου».

Ο Ολυμπιακός έδειξε φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια πως θέλει να κάνει στροφή σε νέους και καλούς Έλληνες παίκτες, κάτι που ο πρώην παίκτης της Ρόμα και την Βαλένθια βλέπει με καλό μάτι. « Οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν τι κάνουν. Απέκτησε σχεδόν όλους τους καλούς παίκτες της δικής μου γενιάς και χαίρομαι που ξανασμίγω με τον Παναγιώτη(σ.σ.Βασιλόπουλο) και τον Κώστα (σ.σ.Βασιλειάδη).Ελπίζω να αποτελέσουμε την βάση μια ομάδας που θα αρχίσει από φέτος να κατακτά τίτλους».

Ο Πίνι Γκέρσον είναι ένας άνθρωπος που ίσως έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από όλους τους προπονητές που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν επηρέασε τον Μαυροκεφαλίδη στο να πάρει την απόφαση να έρθει στον Ολυμπιακό. « Δεν το σκέφτηκα καθόλου. Δεν ασχολούμαι με όλα αυτά που ακούγονται. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει το καλό της ομάδας και το κλίμα που υπάρχει εναντίον προσπαθεί να το κρατάει εκτός ομάδας».

Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει ζήσει από κοντά, λόγω Εθνικών ομάδων, τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος τους τελευταίους μήνες προπονείται μόνος του. Αυτό είναι κάτι που θλίβει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος προσπάθησε να στείλει και ένα «μήνυμα» στον συμπαίκτη του. « Δεν τον ζω γιατί δεν έρχεται στις προπονήσεις μαζί μας. Από όσα έχω ακούσει και έχω διαβάσει είναι κρίμα αυτό που συμβαίνει. ‘Ένα παιδί με τέτοιο ταλέντο είναι δυνατόν να μην παίζει και να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας;» αναρωτήθηκε για να στείλει στη συνέχεια «μήνυμα» στον συμπαίκτη του. « Εύχομαι το καλύτερο πάνω από όλα για τον άνθρωπο Σοφοκλή και μετά για τον αθλητή. Θα τον συμβούλευα να βάλει το μυαλό του και να κάτσει να σκεφτεί πιο είναι το καλύτερο για την υγεία του πρώτα και μετά για τον αθλητή Σοφοκλή».

Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ένας παίκτης που τα τελευταία χρόνια υπήρξε η «κολώνα» την Εθνικής ομάδας Παίδων, Εφήβων και Νέων. Τα δύο τελευταία χρόνια έφτασε μια ανάσα από το να μπει και στην δωδεκάδα της Εθνικής Ανδρών. Το ότι δεν τα κατάφερε δεν τον απογοητεύει, ίσα ίσα τον κάνει να προσπαθεί συνεχώς να γίνεται καλύτερος. « Θέλω πολύ να παίξω με την φανέλα της Εθνικής ανδρών. Θεωρώ όμως πως σωστά τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν στις τελικές επιλογές αφού οι παίκτες που επιλέχτηκαν άξιζαν να είναι εκεί». Αρκετοί συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα το σκέφτονται για το αν θα είναι στο προολυμπιακό τουρνουά, εκείνος ούτε καν το συζητάει. « Και βέβαια είμαι στη διάθεση του προπονητή μου ανά πάσα στιγμή. Είμαι πολύ μικρός ακόμα για να χρειάζομαι ξεκούραση. Ψυχολογικά αλλά και σωματικά νιώθω μια χαρά και θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να είμαι στις τελικές επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού».

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει και η Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα που το χαρακτήρισε το καλύτερο της Ευρώπης.« Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Στόχος μου είμαι να διακριθώ και εγώ και ο Ολυμπιακός στη φετινή διοργάνωση». Ενώ θέλησε να απευθύνει και ένα κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού. « Θέλω σε κάθε ματς να γεμίζουν το γήπεδο. Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=105779

Νέα μπάλα στην Euroleague


Μια διαφορετική μπάλα θα βλέπουν οι φίλαθλοι της Ευρωλίγκα στη νέα διοργάνωση και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία με τη NIKE προκειμένου σ’ όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα και του ULEB Cup να χρησιμοποιείται η 4005 Tournament ball will tip-off. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η μπάλα;

Οι μελέτες έδειξαν ότι οι δυο στους τρεις παίκτες προσπαθούν να προσαρμόσουν τα χέρια τους στην μπάλα όταν είναι να σουτάρουν και ο ένας στους τρεις σουτάρει με ελεύθερο τρόπο.
Έχοντας αυτό ως αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές της ΝΙΚΕ (Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός συμφώνησε και από φέτος θα χρησιμοποιηθεί αθλητικό υλικό της εν λόγω εταιρείας
)προσπάθησαν να μεγιστοποιήσουν την οπτική τοποθέτηση των χεριών στην μπάλα το συντομότερο δυνατό. Το σχέδιο της νέας μπάλας δίνει τη δυνατότητα στο χέρι του σουτέρ να βρει πιο εύκολα την κατάλληλη επαφή με την μπάλα αφού έχει τέσσερις μεγάλες γραμμές αντί για οχτώ που είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της είναι ότι βάσει του σχεδιασμού της, μένει ο ιδρώτας από την επιφάνεια της μπάλας για πιο σίγουρο και απαλό άγγιγμα από το τζάμπολ ως το τελευταίο σουτ του αγώνα.
Η νέα μπάλα έχει δοκιμαστεί από εκατοντάδες παίκτες σ’ όλο τον κόσμο κι έχουν εκφραστεί με τα θετικότερα σχόλια.

http://www.superbasket.gr/?c=310&a=7850

Άρχισαν τα όργανα ...


Επίσημα οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντέδρασαν στην κατάργηση του κανονισμού του 70-30 για τα εισιτήρια του 5ου τελικού των πλέι οφ, είναι δεδομένο όμως ότι βράζουν γι’ αυτό το θέμα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού τα έχουν με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδη αλλά κει με τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ Αριστείδη Γολέμη.

Από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο βγαίνουν τα παρακάτω ερωτήματα και τοποθετήσεις....

1. Ο εκπρόσωπος της ΕΟΚ Αριστείδης Γολέμης ψήφισε υπέρ της κατάργησης όταν στην προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας ορίζεται ότι τα εισιτήρια μοιράζονται σε ποσοστό 50-50 στις δυο ομάδες!
2. Ο κ. Οικονομίδης υποστήριξε ότι δεν είχε γραφτεί στα πρακτικά ότι όποιες ομάδες δεν έδιναν το παρόν στη συνεδρίαση μπορούσαν να ψηφίσουν με επιστολή. Ο κ. Χατζηγρηγοριάδης του είπε ότι αυτό είχε ειπωθεί κι αυτό το παραδέχθηκαν και οι άλλες ομάδες. Μήπως όταν καθαρογράφηκαν τα πρακτικά κάποιοι ξέχασαν να το γράψουν;
3. Στην προηγούμενη ψηφοφορία, η ΑΕΛ και η Ολυμπιάδα Πατρών είχαν ψηφίσει υπέρ του κανονισμού του 70-30 και οι Πανελλήνιος, Αιγάλεω και ΑΓΟΡ υπέρ της κατάργησης. Οι πέντε ομάδες άλλαξαν τον ψήφο τους. Ο κ. Οικονομίδης έκανε απρέπεια λέγοντας στη συνεδρίαση ότι ο Ολυμπιακός έπαιρνε τηλέφωνο και πίεζε τις ομάδες. Ο εκπρόσωπος του Αιγάλεω κ. Λαμπρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού κ. Χατζηγρηγοριάδης του απάντησαν σε έντονο ύφος να απαντήσει γιατί οι άλλες δυο ομάδες άλλαξαν άποψη και δεν είναι σοβαρά αυτά που λεει.
4. Ο κ. Οικονομίδης άφησε υπαινιγμούς γιατί ο Ολυμπιακός διάλεξε άλλη τηλεοπτική στέγη όπως είχε το δικαίωμα να το κάνει.
5. Ο κ. Οικονομίδης έκανε επίθεση στον εκπρόσωπο του Πανελληνίου με την απειλή... «Να πεις του Κυριακού ότι θα το μετανιώσει...». Την προηγούμενη φορά το θέμα είχε συζητηθεί χωρίς να είναι σε ημερήσια διάταξη και οι ομάδες δεν είχαν ρωτήσει τους προέδρους για το τι πρέπει να ψηφίσουν.
6. Ο κ. Οικονομίδης αναφέρθηκε στο θέμα των υβριστικών συνθημάτων και στα λεγόμενα του Σταύρου Ελληνιάδη στην ΚΕΔ: «Ποιος είναι ο Ελληνιάδης και πάει και μιλάει;». Του απάντησε ο κ. Χατζηγρηγοριάδης: «Θα του απαγορεύσεις τώρα και να μιλάει;».
Είναι πλέον πασιφανές ότι το γυαλί έχει οριστικά ραγίσει ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ και τον Ολυμπιακό...

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=7851

Ασταμάτητη η Σιένα



Η Σιένα δείχνει ασταμάτητη και φέτος στο ιταλικό πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές σάρωσαν την ουραγό Νάπολι με 81-54 εκτός έδρας με τους Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς και Τερέλ ΜακΙντάιρ να έχουν από 15 πόντους και τους Θόρντον και Καουκένας να προσθέτουν από 13. Η Βίρτους Μπολόνια έφτασε τις τέσσερις νίκες επικρατώντας της Μπενετόν με 97-85 χάρη στους 23 πόντους του Ντεγουόρικ Σπένσερ. Από τους ηττημένους διασώθηκε ο Μάριο Όστιν με 20 πόντους.


http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=105691

"Αν πάρουμε τη νίκη στην Αθήνα, θα είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα για εμάς και κυρίως θα δείξουμε στους φιλάθλους μας ότι αξίζουμε την συμπαράστασή τους"


Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ πέρασε από αρκετές φουρτούνες αυτό το καλοκαίρι, αλλά όπως φαίνεται το καράβι βγήκε σώο. Ο Ταμπ Μπάλντγουϊν ξέρει ότι δεν έχει εύκολη αποστολή, αλλά όπως είπε και ο ίδιος δεν τον φοβίζουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα...

«Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις. Όλοι μου λένε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και πόσο δύσκολο είναι να τα ξεπεράσουμε και να έχουμε μια επιτυχημένη σαιζόν. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή. Όμως εγώ είμαι αισιόδοξος. Έχουμε καλούς παίκτες και έχουμε πολύ ταλέντο. Δεν λέω ότι έχουμε παίκτες επιπέδου Euroleague, αλλά σίγουρα έχουμε ένα πλήρες ρόστερ. Και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν θέλουμε να κάνουμε άλλες προσθήκες. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μία ομάδα από το να αλλάζει διαρκώς παίκτες. Ελπίζω ότι ο Γκιλέσπι και ο Χάνσελ είναι οι τελευταίοι παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ. Όταν προσπαθείς να φτιάξεις μια ομάδα, να διδάξεις συστήματα και τακτικές σε άμυνα και επίθεση, είναι δύσκολο να «δουλεύεις» διαρκώς με καινούριους παίκτες".

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός τεχνικός μίλησε για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν: «Δεν έχουμε θέσει κάποιους συγκεκριμένους στόχους για τη φετινή σαιζόν. Δεν μιλάμε ούτε για την πρώτη θέση, ούτε για την όγδοη. Είναι πολύ βασικό αυτό. Με τους συνεργάτες μου, μέχρι τώρα, αποφεύγω οποιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένο πλασάρισμα στην κανονική περίοδο. Είμαστε νέα ομάδα και αυτό που προέχει είναι να αποκτήσουμε χημεία και ομοιογένεια μεταξύ μας. Όταν το καταφέρουμε, θα μπορέσουμε να θέσουμε και ακριβείς στόχους».

Τέλος, μίλησε για την πρεμιέρα της ομάδας του αλλά και τη δική του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Αναφορικά με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, είναι θετικό για εμάς ότι αγωνιζόμαστε σε άδειο γήπεδο. Όμως μπορεί να αποδειχτεί και μπούμερανγκ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα θελήσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τον κόσμο τους. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ομάδα και πολύ υψηλούς στόχους. Αν πάρουμε τη νίκη στην Αθήνα, θα είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα για εμάς και κυρίως θα δείξουμε στους φιλάθλους μας ότι αξίζουμε την συμπαράστασή τους».

http://www.superbasket.gr/?c=142&a=7830

© Blogger Templates | Make Money Online