30 Οκτ 2007

Ικανοποίηση για τον Τζέικ


Ο Ολυμπιακός καπάρωσε τη 2η θέση; Είναι πολύ πρόωρο να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο αλλά νικώντας τον Αρη οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν αέρα και τόνωσαν την αυτοπεποίθησή τους μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στο κάτω-κάτω είναι μία νίκη που δεν έκανε πέρυσι η ομάδα, πότε η ικανοποίηση δικαιολογείται.

Εχουν και έναν ακόμη λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι στον Πειραιά. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης έπιασε καλή απόδοση, κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες και έδειξε ότι θα προσφέρει στον Πίνι Γκέρσον μία ποιοτική λύση στους ψηλούς.

Αυτό που περιμένουν στον Ολυμπιακό είναι το κοινοτικό διαβατήριο του Γουντς έτσι ώστε να βρει θέση στο πρωτάθλημα και ο Τζάκσον. Υπάρχει αισιοδοξία ότι το πολυπόθητο έγγραφο θα φτάσει στα γραφεία της ομάδας αυτήν την εβδομάδα, όμως ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος όταν μπλέκει σε γραφειοκρατικά γρανάζια.

Πλέον, η προσοχή του Ολυμπιακού στρέφεται στην Ευρωλίγκα και στο παιχνίδι με την Ολίμπια στη Λουμπλιάνα. Επειδή όμως ο αντίπαλος φαντάζει αδύναμος, ήδη στο μυαλό των ερυθρόλευκων μάλλον στριφογυρνάει το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/Olympiacos/173789.html

Μα είναι απίστευτο το ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός


Στην οικογένεια Μπετσίροβιτς το πιο καυτό θέμα είναι... πώς θα νικήσουν τον Ολυμπιακό δύο φορές σε τέσσερις ημέρες! "Αν αντιμετώπιζα τον Παναθηναϊκό, η οικογένειά μου θα χωριζόταν στα δύο! Η γυναίκα μου θα πήγαινε με τον Σάνι και η κόρη μου με μένα! Καλύτερα, λοιπόν, εναντίον του Ολυμπιακού", εκμυστηρεύτηκε στο SPORT 24 ο προπονητής της Ολύμπια Λιουμπλιάνας Μέμι Μπετσίροβιτς, ο οποίος είναι αισιόδοξος για τον αγώνα της Πέμπτης (1/11), ενώ ο γιος του ετοιμάζεται (και) για το κυριακάτικο ντέρμπι...

Πώς γίνεται, όμως, να αισιοδοξεί εν όψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στην "Χάλα Τίβολι" μετά την ταπεινωτική (80-52) ήττα από την Μοντεπάσκι Σιένα στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας; "Δεν ξέρω! Μια εσωτερική δύναμη με κάνει να είμαι αισιόδοξος για αυτή την ομάδα. Το ξέρω ότι έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες στο ρόστερ μας και ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, αλλά αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και με έκτο παίκτη τον κόσμο, θεωρώ ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι 50%-50%", υποστήριξε ο Σλοβένος προπονητής, ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση την ομάδα του Πίνι Γκέρσον...

"Μα είναι απίστευτο το ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός. Εχω παρακολουθήσει τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα και με την Ταού Κεράμικα για την Ευρωλίγκα και αντιλαμβάνομαι το πόσες λύσεις έχει ο Πίνι στον πάγκο του. Ως μονάδες είναι όλοι τους εξαιρετικοί παίκτες, αλλά είναι καινούργια ομάδα και χρειάζεται και αυτή τον χρόνο της. Πιστεύω ότι η αναμέτρηση της Πέμπτης στην έδρα μας αποτελεί και μια σύγκρουση δύο διαφορετικών φιλοσοφιών για το μπάσκετ. Εγώ δίνω έμφαση στην άμυνα, ενώ ο Πίνι στην επίθεση. Θα δούμε ποια από τις δύο θα κερδίσει...", υπερθεμάτισε ο τεχνικός της Ολύμπια Λιουμπλιάνας, ο οποίος είναι... απόφοιτος της σχολής Ατσα Νίκολιτς όπως δηλαδή και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς...

Προφανώς ο μπαμπάς Μπετσίροβιτς θα αισθάνεται πιο άνετα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και όχι τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίζεται ο γιος του! "Το συζητάτε; Ασφαλώς και νιώθω πιο άνετα που θα παίξω με τον Ολυμπιακό. Δεν μου αρέσει να παίζω αντίπαλος με τον γιο μου. Αφήστε που μια αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, θα χώριζε την οικογένειά μου στα δύο! Η γυναίκα μου θα υποστήριζε τον Σάνι και η κόρη μου εμένα για να υπάρχει ισορροπία. Το σπίτι μου θα ήταν χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα. Προτιμώ ένας ένας να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, εγώ την Πέμπτη με την Ολύμπια και ο Σάνι την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό και ελπίζω να τα καταφέρουμε και οι δύο...", ευχήθηκε ο Μέμι Μπετσίροβιτς, το προφίλ του οποίου επιχείρησε να σκιαγραφήσει ο γιος του.

"Είναι σκληρός προπονητής, αλλά το κάνει γιατί θέλει να παίρνει από τους παίκτες το 100% του εαυτού τους και παράλληλα να τους βελτιώνει. Το μεγάλο προσόν του είναι ότι καταλαβαίνει απόλυτα τους παίκτες του, είναι σπουδαίος ψυχολόγος. Ξέρει τις αδυναμίες τους και πότε πρέπει να τους στηρίξει για να τους κερδίσει. Στη σχέση του με μένα, εννοείται ότι θέλει το καλό μου, αλλά δεν του αρέσει να ανακατεύεται στις υποθέσεις μου και στις ομάδες μου. Για να το πω με λίγες λέξεις, είμαι τυχερός που έχω έναν πατέρα σαν κι αυτόν!", εξομολογήθηκε ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, ο οποίος ως προς την έκβαση του αγώνα της Ολύμπια Λιουμπλιάνας με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο αισιόδοξος όσο ο πατέρας του...

"Το κακό με την Ολύμπια είναι ότι μόνο 5-6 παίκτες έχουν εμπειρία για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα. Δεν λέω, μπορεί να παίξουν καλά απέναντι στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά η ελληνική ομάδα έχει τεράστιο βάθος πάγκου και πάρα πολλές λύσεις σε κάθε θέση. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως...", σχολίασε ο Σάνι Μπετσίροβιτς για να δεχτεί την επόμενη... πάσα!

"Περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, θα έχει το κυριακάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ!", του είπαμε, αλλά εκείνος ήταν λακωνικός. "Μη βιάζεσαι! Προέχει η ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ, η οποία έχει ποιότητα ως ομάδα και θα χρειαστεί να παίξουμε καλά για να την κερδίσουμε. Το ματς με τον Ολυμπιακό μπορεί να περιμένει κάνα δυο μέρες. Χρονικά, εξάλλου, προηγείται η αναμέτρηση του πατέρα μου μαζί τους (γέλια). Εμείς έχουμε καιρό για να ασχοληθούμε με το ντέρμπι και να προετοιμαστούμε όπως πρέπει"...

http://www.sport24.gr/html/ent/414/ent.203414.asp

Απαιτήσεις Ελληνιάδη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι




Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν να απομακρυνθούν οι λευκές πολυθρόνες κοντά στο παρκέ και να μείνουν κενές πέντε σειρές καθισμάτων πίσω από τον πάγκο της ομάδας τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από τον Παναθηναϊκό ο κ. Γεωργαντής, από τον Ολυμπιακό οι κύριοι Ελληνιάδης και Τσιρώνης, από τον ΕΣΑΚΕ ο κ. Κονδύλης, από το ΟΑΚΑ ο κ. Γιαννόπουλος και αστυνομικοί διευθυντές.

Ο Σταύρος Ελληνιάδης ζήτησε να γίνει φύλαξη της φυσούνας, να κλείσουν τα κιγκλιδώματα στις πτυσσόμενες εξέδρες τα οποία οδηγούν στο παρκέ και να μην υπάρχουν άνδρες σεκιούριτι που δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένοι. Θέμα προέκυψε και με τις λευκές πολυθρόνες δίπλα στο παρκέ. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν να φύγουν γιατί πέρσι γίνονταν χειρονομίες και όσοι κάθονταν εκεί, έβριζαν.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή (4/11) στις 20.00 ή στις 20.15 γιατί την ίδια μέρα αγωνίζεται και η ΑΕΚ εντός έδρας στο ποδόσφαιρο στις 16.30.

Αυτά που αποφασίστηκαν είναι:

1. Να μείνουν κενές πέντε σειρές καθισμάτων πίσω από το καλάθι που είναι κοντά στον πάγκο του Ολυμπιακού .
2. Να μείνουν κλειστές οι πτυσσόμενες εξέδρες πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τη γραμματεία.
3. Δεν έχουν δικαίωμα παρουσίας στο παρκέ όσοι δεν έχουν δουλειά.

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=47743

Πάμε για νίκη στο ΟΑΚΑ


Στο «Αλεξάνδρειο» ήταν το κόκκινο πανί για τους φίλους του Άρη, αλλά και ο ίδιος ήθελε περισσότερο από κάθε άλλο να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Ο λόγος για τον Κώστα Βασιλειάδη που με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί σε πολλά ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Ο ίδιος μετά τον αγώνα, παραδέχτηκε ότι πανηγύρισε περισσότερο απ’ ότι συνήθως τα καλάθια του λόγω αυτής της σχέσης με το παρελθόν του...

«Τόσα χρόνια και οι κόντρες με τον Άρη δεν γίνονται να ξεχαστούν και γι’ αυτό πανηγύρισα λίγο παραπάνω τα καλάθια μου...», σχολίασε ο Βασιλειάδης και συμπλήρωσε: «Ξέραμε από την αρχή ότι το γήπεδο θα ήταν γεμάτο. Ήμασταν πολύ διαβασμένοι κι αυτό το δείξαμε σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με την άμυνα και σταθερότητα στην επίθεση πήραμε τη νίκη».

Ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στην αξία που έχει αυτή η νίκη για την ομάδα του: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε ξεκινήσει με 2-0 ενόψει Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα σχέδια φέτος και πάμε για νίκη στο ΟΑΚΑ».

Ο Γιάννης Μπουρούσης με τη σειρά του θεωρεί ότι ανεξάρτητα με το τι θα γινόταν στο «Αλεξάνδρειο», το ντέρμπι «αιωνίων» την ερχόμενη Κυριακή είναι μια άλλη ιστορία: «Άλλη ομάδα ήμασταν πέρσι, άλλη φέτος. Σημασία έχει η νίκη και συνεχίζουμε. Και σήμερα να χάναμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετική ιστορία. Πρέπει όμως πρώτα να κερδίσουμε την Ολίμπια»

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=8158
Το κλίμα που υπάρχει πάντως στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο είναι ότι πρώτα υπάρχει το παιχνίδι στη Σλοβενία με την Ολίμπια και στη συνέχεια αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σήμερα ρεπό και μόνο κάποιοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ για ατομική προπόνηση υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Χρήστου Μαρμαρινού. Ο Μαρκ Τζάκσον πήγε για προπόνηση το πρωί και οι Καυκής, Παπαμακάριος το απόγευμα.

© Blogger Templates | Make Money Online