29 Οκτ 2007

Τα πρώτα εύστοχα (;;;) συμπεράσματα


Τα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια της ομάδας για φέτος είναι πραγματικότητα. Κατά σειρά ΠΑΟΚ, Tau, ΑΡΗΣ... Κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν, αν και μπορεί να είναι επισφαλή.

Ξεκινάμε λοιπόν....

Με τον ΠΑΟΚ η ομάδα παρουσίασε ένα αρκετά καλό αμυντικό πρόσωπο, αλλά όπως και να έχει πρώτο επίσημο ματς ήταν, χωρίς κόσμο, με τον Woods να ψιλοβαριέται κλπ κλπ κλπ...

Στο δεύτερο παιχνίδι, αυτο με την Tau όμως είδαμε άλλα πράγματα.. Τον Woods τον περιμέναμε, τον Greer επίσης, τον Matse τον ξέραμε! Στο ματς αυτο όμως ξεκίνησε βασικός ένας χοντρούλης Αμερικάνος, ψηλός, με το περιποιημένο μουσάκι του αλλά με τα αθλητικά του προσόντα να μην εντυπωσιάζουν. Μπαίνει μέσα λοιπόν ο κύριος Jackson και απλά βγάζει μάτια.. Με ενα υπόγειο μπάσκετ, με πολλές προσποιήσεις και αρκετό physical game διέλυε την άμυνα της Tau όσο είχε ανάσες. Οι παίχτες λοιπόν όσο αφορά την επίθεση γάζωσαν κατά το κοινώς λεγόμενο.. Στην άμυνα όμως... Μαύρο χάλι! Κυρίως στην τρίτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι μάρκαραν με τα μάτια με αποτέλεσμα η μεγάλη διαφορά που είχε χτιστεί στο πρώτο ημίχρονο να χαθεί εύκολα. Άμυνα περισσότερο ζωνάρι παρά ζώνη, με τους Ισπανούς να σουτάρουν συνεχώς ανενόχλητοι... Αυτό που μας ανησύχησε παρ'όλα αυτά δεν ήταν τόσο η άμυνα, που όπως και να χει την περιμέναμε να ψάχνεται, αλλά το μονόπλευρο σκοράρισμα.. 95 πόντοι από 5 παίχτες, ένας εκ των οποίων ακόμα δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και οι πρώτες ανησυχίες άρχησαν να εμφανίζονται.

Άρης στο Αλεξάνδρειο και οι ανησυχίες άρχησαν να χάνονται.. Greer πρώτο βιολί, Τσακαλίδης το τοίχος στην άμυνα και MVP ο Πρίντεζης με τα ελατήρια στα πόδια. Ο Ολυμπιακός έδωσε μερικές απαντήσεις σε μια έδρα που την προηγούμενη χρονιά είχε μία νίκη σε τέσσερα ματς.

Επόμενο σούπερ ντέρμπι, με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, προηγείται βέβαια το παιχνίδι στη Σλοβενία.

Είδομεν....

Άρης-Ολυμπιακός: 75-82


Ερυθρόλευκο χρώμα πήρε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην Α1, με τον Ολυμπιακό να περνάει νικηφόρα μέσα από το Αλεξάνδρειο, επικρατώντας του Άρη, με 75-82. Ο Λιν Γκριρ, επιθετικά και οι Τσακαλίδης-Πρίντεζης αμυντικά, ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Γκέρσον, που συνεχίζει αήττητη στο Πρωτάθλημα.

Ο αγώνας
Παρά τη μικρή διακοπή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, λόγω προβλήματος στο χρονόμετρο, οι δύο ομάδες δεν έχασαν τον ρυθμό τους και μπήκαν εκ νέου στο παρκέ, με... επιθετικές διαθέσεις. Με τον Γκριρ στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός, επιχείρησε να τρέξει και να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του, που είχαν όμως, ως μεγάλο όπλο το τρίποντο.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το πεντάλεπτο, αλλά από εκεί και πέρα, η είσοδος του Τσακαλίδη και η άμυνα του Πρίντεζη στον Μάσεϊ, "συμμάζεψαν" το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που κατάφερε να περάσει με 4 (17-21). Σε εκείνο το σημείο, ήρθε ένα σερί 6-0 του Άρη, χάρη σε δύο "κολλητά" τρίποντα των Καστλ και Ράιτ και η ομάδα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο, προηγούμενη με 23-21.

Οι λύσεις από Μπλάκνεϊ και Γουντς
Το δεύτερο δεκάλεπτο, άνηκε κατά κύριο λόγο στον Ολυμπιακό. Συνεχίζοντας να έχει την κυριαρχία στους αιθέρες και κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ, η ομάδα του Γκέρσον, έδειξε μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι της, με την είσοδο του έμπειρου, Μπλάκνεϊ, στη θέση του ενθουσιώδη, Γκριρ.

Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου, "συμμάζεψε" τον τρόπο επίθεσης της ομάδας του, η οποία πήρε και πάλι προβάδισμα με τα καλάθια των Τσακαλίδη και Τεόντοσιτς (26-30). Ο Άρης δεν τα παράτησε και με τους Τσαλδάρη και Ηλιάδη, να δίνουν λύσεις στην επίθεση, προηγήθηκε και πάλι, με 36-35.

Έχοντας, όμως, τον Μάσεϊ εξουδετερωμένο και τον Αγαδάκο σε κακή μέρα, ο "Αυτοκράτορας", ήταν θέμα χρόνου και πάλι να χάσει το προβάδισμα, χωρίς να παίρνει βοήθεια και μέσα από τη ρακέτα. Οι Γουντς και Γκριρ, ήταν αυτοί που ανέλαβαν τη σκυτάλη στο σκοράρισμα στο τέλος του πρώτου μέρους, που ολοκληρώθηκε με 38-44, υπέρ των "ερυθρολεύκων".

Ο ρυθμός του Γκριρ
Με "μαέστρο" τον Λιν Γκριρ, ο Ολυμπιακός, έκανε το μεγαλύτερο σερί του στο παιχνίδι (0-14) και προηγήθηκε με 40-54. Η προσπάθεια του Άρη για ανάκαμψη ξεκίνησε από τον Μάσεϊ, αλλά ο καλός ρυθμός των φιλοξενούμενων, συνεχίστηκε και η διαφορά διατηρήθηκε.

Τα τρίποντα έδωσαν και πάλι... ανάσα στην ομάδα του Χέρμπερτ. Δράστης ο Δημήτρης Τσαλδάρης, που μείωσε στους 6 (52-58) με δύο εύστοχα σουτ έξω από τα 6.25. Ο Ματσιγιάουσκας, όμως, δεν άφησε ατιμώρητη την άμυνα του Άρη, που τον άφησε ελεύθερο σε κάποιες φάσεις και ο Λιθουανός με ένα τρίποντο και ένα "γκολ-φάουλ", διαμόρφωσε το 55-63 του ημιχρόνου.

Ο Άρης επέστρεψε, ο Ολυμπιακός κέρδισε
Με τον Μάσεϊ να ηγείται και τους Μότολα-Καλαϊτζή να ακολουθούν, ο Άρης, μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Ο Αμερικανός, βρήκε ελεύθερο χώρο με τον Πρίντεζη να είναι εκτός παρκέ και δημιούργησε το παιχνίδι της ομάδας του, ισοφαρίζοντας τελικά σε 63-63, ολοκληρώνοντας ένα σερί 8-0.

Ο Λιν Γκριρ ήταν αυτός που πήρε και πάλι την κατάσταση στα χέρια του και ανέλαβε να ξεκολλήσει τον Ολυμπιακό και να κάνει το 63-63, 63-67 και στη συνέχεια με πολύ κρίσιμο τρίποντο-ψυχολογίας, σε 65-70.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Ράιτ, μείωσε εκ νέου με δύο βολές, στους 3 (69-72), αλλά ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για να έχει ο Ολυμπιακός, ακόμα ένα χειριστή της μπάλας, έδωσε τη χαριστική βολή στον Άρη. Ο Αμερικανός, παρά το γεγονός ότι ήταν "κρύος", ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 69-75, από το οποίο ουσιαστικά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν.

Ακόμα δύο πολύ κρίσιμα καλάθια από τον Πρίντεζη, έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό, αφού στη "ρουλέτα" των βολών, δεν άλλαξε κάτι.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 38-44, 55-63, 75-82

Οι σκόρερ των δύο ομάδων

Άρης (Χέρμπερτ): Καστλ 10 (2), Τσαλδάρης 13 (3), Σεραπίνας 1, Ράιτ 14 (2), Καλαϊτζίδης 5 (1), Ηλιάδης 5 (1), Μότολα 8, Μάσεϊ 19 (2), Αγαδάκος

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 11 (1), Ματσιγιάουσκας 12 (2), Πρίντεζης 10, Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 10, Γκριρ 22 (2), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης 6 (2), Τεοντόσιτς 2

Γκέρσον: "Μία μεγάλη νίκη"
Παρά την ανετοιμότητά του ο Ολυμπιακός, είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό άρεσε στον Πίνι Γκέρσον.

"Όλοι ξέρουν το πόσο δύσκολο είναι να κερδίζει κανείς εδώ. Στο περισσότερο παιχνίδι ήμασταν κυρίαρχοι και σε αυτό το κομμάτι της σεζόν που δεν είμαστε έτοιμοι για κλειστά παιχνίδια και ντέρμπι, αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη".

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Λιν Γκριρ: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Σαν ομάδα παίξαμε ενωμένα όταν ο Άρης επέστρεψε, δείχνοντας χαρακτήρα και τι μπορούμε να κάνουμε. Όταν ξεκινάω το παιχνίδι δεν έχω στο μυαλό μου να βγω MVP, αλλά στην πορεία όταν βρω την ευκαιρία επιτίθεμαι και σήμερα έγινε ότι έγινε".

Ο προπονητής του Γκόρντον Χέρμπερτ, τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά ομαδικά και είχε έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση: "Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα. Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του και εμείς απλά τον κυνηγούσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποστήριξε. Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν δουλέψαμε όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο και δεν παίξαμε καλά ομαδικά".

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έκανε αιφνιδιασμό, αλλά και τα 10 τρίποντα που επιχείρησαν οι ψηλοί του, απάντησε: "Θέλουμε να τρέξουμε, αλλά σήμερα δεν είχαμε τις ευκαιρίες και όπως είπα δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε με αποτέλεσμα να γίνουν αυτά τα τρίποντα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι στην επίθεσή μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, ενώ χάσαμε και τα ριμπάουντ τα οποία αν δεν τα πάρεις δεν μπορείς να κερδίσεις".

Για την επιμονή της χρησιμοποίησης του Καστλ πάνω στον Γκριρ: "Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε στο πρώτο ημίχρονο γιατί στο δεύτερο πιστεύω ότι κάναμε καλύτερη δουλειά. Το πλάνο του παιχνιδιού ήταν να πιέσουμε τον Γκριρ σε όλο το γήπεδο αλλά δεν το κάναμε αυτό. Είναι ένας πλέι μέικερ που παίρνει και σουτ και για αυτό θα πρέπει να τον κουράσεις κάτι που δεν το κάναμε, ενώ αν αφήσεις τον Γκριρ να φθάσει μέχρι το τρίποντο είναι ένας φανταστικός παίκτης".

Για το αν στην εικόνα της ομάδας του έφταιξε η απουσία του Τέρι αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με το σλοβάκικο διαβατήριο του Μάσεϊ, απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι η εικόνα μας έχει να κάνει με το ότι δεν έπαιξε ο Τέρι. Όσο για το διαβατήριο του Μάσεϊ δεν έχω κάποια ενημέρωση".

Τέλος, ο Γιώργος Καλαϊτζής, είπε: "Νομίζω ότι σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός από μας σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν προηγήθηκε με 10 πόντους και στην αρχή και όταν επιστρέψαμε. Ήταν πιο συγκεντρωμένοι και έδειξαν ότι είχαν περισσότερες επιλογές. Νομίζω ότι το παιχνίδι δεν κρίθηκε στην επίθεση, αν και δεχόμενοι 82 πόντους θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε".

"Χάσαμε από την άμυνα και πέσαμε στα δίχτυα τους σε ότι είχαν ετοιμάσει για το παιχνίδι. Δεν αντιμετωπίσαμε καλά τους ψηλούς του Ολυμπιακού, οι κοντοί το βρήκαν τους διαδρόμους και να επιβάλλουν τον ρυθμό του παιχνιδιού που θα ήταν και το κλειδί και ο Ολυμπιακός έφθασε στη νίκη".

Τέλος, από ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν οι Αγαδάκος και Τσαϊρέλης από πλευράς Άρη και Πρίντεζης και Γουντς από τον Ολυμπιακό.


http://www.sport24.gr/html/ent/110/ent.203110.asp

© Blogger Templates | Make Money Online