1 Νοε 2007

Πέρυσι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του και θα το ξανακάνουμε


Λαλίστατος, όπως πάντα ήταν ο Πίνι Γκέρσον. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, κάθε φορά που βγαίνει στον «αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού 99 του Ισραήλ, λεει τα πράγματα με το όνομά τους και προκαλεί αίσθηση με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά ο «Πίνχας» αναφέρθηκε στο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, μίλησε για την πολύκροτη μεταγραφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και για τους στόχους του φετινού Ολυμπιακού… «Δεν σπαταλήθηκε τόσο χρήμα για να τερματίσουμε δεύτεροι», είπε ο Γκέρσον και έστειλε το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις.

«Πέρυσι κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του και θα το ξανακάνουμε. Έχει αβαντάζ επειδή οι περισσότεροι παίκτες είναι μαζί από πέρσι και αυτή η εμπειρία είναι πολύ σημαντική», τόνισε. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά του «Σάρας». Για μία ακόμα φορά μίλησε για τη μεταγραφή του Λιθουανού στον Παναθηναϊκό.. «Μιλήσαμε πριν τρεις μήνες και συζητήσαμε για τον Ολυμπιακό. Από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού (σ.σ. με τη Ρόμα) ήταν πολύ καλός. Όταν τον δω θα τον αγκαλιάσω, θα τον φιλήσω, αλλά θέλω να τον κερδίσω. Το ίδιο ισχύει και για τον Ομπράντοβιτς με τον οποίο έχουμε εξαιρετική σχέση. Θέλω να τον νικήσω γιατί είναι αντίπαλος».

Σε αυτό το σημείο άφησε και τις αιχμές του… «Δεν θύμωσα με τον Σάρας. Νομίζω ότι έκανε το σωστό. Είναι πιο εύκολο να πας σε μία ομάδα που είναι φαβορί από το να πας στο αουτσάιντερ. Δεν υποβιβάζω τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, δεν επενδύσαμε τόσα χρήματα για να τερματίσουμε δεύτεροι. Το θέμα είναι πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να γίνουμε ομάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην παλιά του ομάδα… «Η Μακάμπι έχει ένα από τα καλύτερα ρόστερ των τελευταίων δέκα ετών. Ο Κάτας έχει τα φόντα να γίνει καλός προπονητής, αλλά χρειάζεται εμπειρίες. Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα έχει δέκα παίκτες που μπορούν να βάζουν από 25 πόντους ο καθένας κάθε βράδυ. Όλοι στο Ισραήλ θέλουν τη δουλειά του Κάτας, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει».

Ο «Πίνχας», εμβάθυνε στην ανάλυσή του και υποστήριξε ότι η ομάδα του λαού μπορεί να πετύχει πολλά φέτος. «Η Μακάμπι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τέσσερις καλούς παίκτες κάτω από το καλάθι. Όταν εγώ ήμουνα προπονητής, είχα 8-9 βασικούς παίκτες και τώρα υπάρχουν δέκα. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι το σωστό. Η ουσία είναι ότι η Μάκαμπι κάνει τους παίκτες και όχι οι παίκτες την Μακάμπι».

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=8237

Για το 2 στα 2


Για το δύο στα δυο

Ανεξάρτητα από το τι θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός στη μάχη των Δικαστηρίων, υπάρχει και το μπάσκετ! Και στη Λουμπλιάνα που έφτασε μαζί με τον "Ευρωπαίο" Μαρκ Τζάκσον ο οποίος παρεμπιπτόντως ρωτούσε αν ...προλαβαίνει να παίξει στο ντέρμπι της Κυριακής, έχει ως στόχο το "δυο στα δυο". Μετά τη νίκη επί της Ταού στην πρεμιέρα και παραμονές της πρώτης κόντρας με τον ΠΑΟ, ο Γκέρσον θα ήθελε πολύ ένα διπλό μέσα στο Χάλα Τίβολι. "Όλα τα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και κυρίως τα εκτός έδρας είναι πολύ σημαντικά και με ιδιαιτερότητες. Ειδικά όταν είναι μετά τον Άρη και πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η Ολίμπια είναι μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που σίγουρα δεν έχουν να χάσουν τίποτα απ’ αυτά τα παιχνίδια και είναι γι’ αυτούς μια ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Το μυαλό μας πρέπει και είναι στο παιχνίδι με τους Σλοβένους και όχι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μ’ αυτό το παιχνίδι θα ασχοληθούμε από τη στιγμή που θα μπούμε στο αεροπλάνο της επιστροφής" ξεκαθάρισε ο Ισραηλινός, που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Η αποστολή ταξίδεψε κανονικά, με μια μικρή καθυστέρηση καθώς ο Μίλος Τεοντόσιτς αποδείχθηκε ξεχασιάρης και εμφανίστηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" χωρίς το διαβατήριό του, που ήρθε στα χέρια του, λίγο αργότερα

Με τον προπονητή συμφώνησε και ο Μανόλης Παπαμακάριος: "Ο Παναθηναϊκός είναι ο επόμενος αντίπαλος και εμείς οι παλιότεροι, θα βάλουμε στο κλίμα τους...νέους"

Οι παίκτες του μοιάζουν να έχουν πιάσει το νόημα: "Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι στη Σλοβενία γιατί η Ολύμπια έχει δημιουργήσει μια νέα φιλόδοξη ομάδα και ιδιαίτερα στο γήπεδο της θέλει να εντυπωσιάσει τον κόσμο που αναμένεται να γεμίσει τις εξέδρες. Σε κάθε παιχνίδι γινόμαστε καλύτεροι και σ’ αυτό το μονοπάτι πρέπει να συνεχίσουμε" είπε ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης σχολίασε:"Η δυναμικότητα δεν παίζει πολλές φορές σημασία, ούτε τα προβλήματα έξω από το γήπεδο. Μέσα στο παρκέ παίζουν 12 παίκτες από κάθε ομάδα και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι τους"

Προβλήματα (και όχι μόνο)

Αυτό να λέγεται. Η Ολύμπια εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ...τεράστια προβλήματα (κυρίως οικονομικά) κάθε φορά, ωστόσο, καταφέρνει να επιβιώνει. Πέρσι, πάντως, έχασε το πρωτάθλημα στην Σλοβενία, από την Χέλιος Ντομτζάλε, γι αυτό και αποφάσισε να προσλάβει τον προπονητή της συγκεκριμένης ομάδας, Μάμι Μπετσίροβιτς. Τον μπαμπά του Σάνι, που χθες έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο SPORT 24, θεωρώντας ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες: "Εμείς παίζουμε καλή άμυνα, ο Ολυμπιακός καλή επίθεση. Συγκρούονται δυο διαφορετικές φιλοσοφίες" έλεγε ο πατήρ Μπετσίροβιτς.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι στο πρώτο ματς η Ολύμπια ... είδε τον ουρανό σφοντύλι από την φορμαρισμένη Σιένα. Έχασε στην Ιταλία 80-52, κάνοντας 22 λάθη, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν όπως διαπίστωσε βλέποντας το βίντεο ο συνεργάτης του Γκέρσον, Γιάννης Σφαιρόπουλος "η μία λάθος πάσα διαδεχόταν την άλλη". Ο ταλαντούχος αλλά άπειρος Ντράγκιτς (τον θυμάστε από το Ευρωμπάσκετ) έχασε τα αυγά και τα πασχάλια.

Η Ολύμπια επέστρεψε με νίκη στην Αδριατική Λίγκα (79-68, μέσα στη Ποντκόριτσα επί της Μπούντουγκνοστ, Ντράγκις 17, Χούκιτς 16), αλλά κι εκεί μετράει, ήδη, δυο ήττες στα πρώτα εφτά παιχνίδια. Υπό κανονικές συνθήκες ο Ολυμπιακός δεν θα κινδυνεύσει, αν παίξει με βάση το ποιοτικότερο και σαφώς καλύτερο ρόστερ του, αλλά στο συνήθως "φασαριόζικο" Χάλα Τίβολι, οφείλει να έχει την προσοχή του στο 100%.

"Η νίκη επί της Μπούντουγκνοστ μας έδωσε πίσω μερική από την χαμένη αυτοπεποίθησή μας" παραδέχθηκε ο Γκόραν Ντράγκιτς που δηλώνει θαυμαστής του "σπουδαίου ρόστερ που έχει φέτος ο Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά παίζουμε για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, μπροστά στο κοινό μας, άρα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Εκτός των άλλων η Ολύμπια δεν θα έχει στην διάθεσή της, τον τραυματία Αμερικανό Μόρις Μπέιλι, ενώ κι ο συμπατριώτης του Ρόνελ Τέιλορ υποφέρει από τραυματισμό και είναι αμφίβολος. Ποιοι μένουν λοιπόν; Εκτός του Ντράγκιτς, σημειώστε τα ονόματα του 30χρονου, πλέον, Μάρκο Μίλιτς (πριν από δέκα χρόνια έπαιξε στον ημιτελικό του φάιναλ-φορ της Ρώμης, ανάμεσα στις δυο ομάδες και ξαναγύρισε φέτος στη Λουμπλιάνα μετά το σύντομο περσινό πέρασμά του από την Ρεάλ), του Βόσνιου Γιασμίν Χούκιτς (επέστρεψε μετά από εφτά χρόνια στην Ολύμπια, πέρσι στην Πρόκομ) του "δεινόσαυρου" Μίρσα Μπέγκιτς (2.18),του Αμερικανού Κρίς Μπούκερ (2.08, πέρσι στην Τόφας Μπούρσα) και του Μίχα Ζούπαν, που από ενός έτους έχει χάσει ολότελα την ακοή του.

Η προϊστορία λέει Ολυμπιακός, καθώς οι Πειραιώτες μετράνε ένα 9-3 σε 12 αγώνες. Η νίκη του, στον ημιτελικό της Ρώμης (74-65) ήταν πιο σημαντική, αν και στη Σλοβενία το 1992 ξεκινούσε (επικρατώντας 88-81) την ευρωπαϊκή πορεία του στην σύγχρονη εποχή του συλλόγου. Η Ολύμπια, πάντως, μετράει και δυο μεγάλες νίκες. Το 2000 απέκλεισε τον Ολυμπιακό με 2-1 νίκες στα πλέι-οφ (στο τρίτο ματς 85-67, με 7/7 τρ του ...Γιασικεβίτσιους), ενώ δυο χρόνια αργότερα προκαλούσε σοκ στο ΣΕΦ, κερδίζοντας 89-85 στη παράταση και αφήνοντας τους "ερυθρολεύκους" εκτός φάιναλ-φορ (στη Μπολόνια) όπου πήγε ο ΠΑΟ και πήρε το Κύπελλο.

Ίωση ο Μαυροκεφαλίδης


Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης "χτυπήθηκε" από ίωση και δεν έκανε προπόνηση την Τετάρτη το βράδυ. Η συμμετοχή του στον αγώνα είναι αμφίβολη

http://www.sport24.gr/html/ent/610/ent.203610.asp

Ήταν η καλύτερη επιλογή


Για την απόφαση του να εγκαταλείψει το ΝΒΑ και να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό μίλησε στη “SportDay” o Ιάκωβος Τσακαλίδης. Ο 28χρονος σέντερ αναφέρθηκε στην παρουσία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ αποκάλυψε τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει με την ομάδα του Πειραιά. «Πολλές ομάδες έχουν κίνητρο να νικήσουν τον Ολυμπιακό που είναι μια από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης», τόνισε ο διεθνής άσος που μίλησε και για το ματς με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα. Γίνεται Βούλγαρος ο Γουντς.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την επιλογή του Ολυμπιακού: «Πράγματι, με πλησίασαν άνθρωποι αρκετών ομάδων. Πρώτο μέλημά μου ήταν να παραμείνω στο ΝΒΑ. Δεν κατάφερα να μείνω στο ΝΒΑ και αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Εκείνο το διάστημα ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού. Ήταν πολύ καλή και τελικά αποφάσισα να έρθω πίσω στην Ελλάδα. Ήταν η καλύτερη επιλογή τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου».

Για την εμπειρία του ΝΒΑ: «Είναι παράξενος κόσμος. Εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Πολλοί ταλαντούχοι παίκτες δοκίμασαν την τύχη τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Παίκτες καλοί, που όμως δεν ταίριαξαν με τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή και της ομάδας. Είναι καθαρά θέμα συγκυριών να τα καταφέρει κάποιος, όσο καλός και αν είναι».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Η ομάδα απέκτησε πολλούς νέους παίκτες. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο, προκειμένου να βρούμε τη χημεία και τους αυτοματισμούς μας. Οι στόχοι του Ολυμπιακού, όπως κάθε χρονιά, είναι υψηλοί. Να φτάσει στην κορυφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Για τα χρήματα που πέφτουν στο παζάρι: «Προσωπικά, θα ήταν σωστό για τις ομάδες που βάζουν πολλά λεφτά να κάνουν επιτυχίες. Αυτό γιατί, έχοντας οικονομική άνεση, μπορούν να φέρουν τους καλύτερους παίκτες. Κι όμως. Αυτό δεν ισχύει πάντα. Βασικό στοιχείο είναι να υπάρξει χημεία μεταξύ των παικτών και η ομάδα να βρεθεί στην καλύτερή της κατάσταση τη στιγμή που πρέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αρχικά οι Νιου Γιορκ Νικς. Κάθε χρονιά ξοδεύουν πολλά χρήματα και έχουν το μεγαλύτερο μπάτζετ σε όλο το ΝΒΑ. Αυτό, όμως, δεν τους έχει βοηθήσει και κάθε χρονιά πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Επίσης, μην ξεχνάμε και την ΑΕΚ του 1998. Τότε δεν είχαμε τους φοβερούς και τρομερούς παίκτες, ούτε μεγάλο μπάτζετ. Παρ' όλα αυτά κάναμε τη μεγάλη έκπληξη, φτάνοντας στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη (η ΑΕΚ ηττήθηκε 58-44 από την Κίντερ Μπολόνια)».

Για το τι κέρδισε: «Εμπειρία και σιγουριά. Αυτά είναι δύο στοιχεία που απέκτησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΝΒΑ, αγωνιζόμενος με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Για να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο, δεν αρκεί να νικήσουμε μόνο τους "πράσινους". Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στα παιχνίδια με τους λεγόμενους μικρούς. Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα ματς, μια και οι ομάδες αυτές έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο να νικήσουν τον Ολυμπιακό, που είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη».

Για το ποιος θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, άλλος όμως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, σύμφωνα με τον 28χρονο σέντερ. «Φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι η ΤΣΣΚΑ. Από εκεί και πέρα, οι ισπανικές ομάδες είναι πολύ ισχυρές. Ειδικά Μπαρτσελόνα και Τάου, αλλά και η Ρεάλ μπορούν να φτάσουν μακριά. Μην ξεχνάμε ότι οι Μαδριλένοι έχουν υψηλό κίνητρο φέτος, διότι το φάιναλ φορ θα γίνει σπίτι τους. Όσο για τον όμιλό μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν θα αντιμετωπίσουμε τις Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Ζαλγκίρις, που είναι επικίνδυνες ομάδες».

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=107309

Βού - βού - βούλγαρος


Αίσιο τέλος φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του κοινοτικού διαβατηρίου του Κίντελ Γουντς. Το βουλγαρικό διαβατήριο του 25χρονου φόργουορντ του Ολυμπιακού παρελήφθη και τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στα γραφεία της ΕΟΚ, και πλέον αναμένονται οι διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του. Αυτό αναμένεται να έχει γίνει μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή, έτσι ώστε ο Αμερικανός να μην πιάνει θέση ξένου στο ρόστερ των Πειραιωτών και ο Μαρκ Τζάκσον να έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=107306

© Blogger Templates | Make Money Online