5 Νοε 2007

Εγώ έτσι το είδα ...


Όταν και οι 2 ομάδες είναι ανέτοιμες τότε ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό πρέπει να μας αφήσει πολύ ικανοποιημένους. Δεν ήταν μόνο το γεγονός πως ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, αλλά κυρίως η ποιότητα που έβγαλαν οι 2 ομάδες μέσα στο παρκέ. Σε γενικές γραμμές και με δεδομένο πως θα συναντηθούν αρκετές φορές ακόμα το χθεσινό παιχνίδι μας έδωσε το προμύνημα πως θα έχουμε πολύ καλή κανονική περίοδο και λογικά συγκλονιστικούς αγώνες στα play off.

Σε ατομικό επίπεδο το χθεσινό παιχνίδι ήταν μια αναμέτρηση του Σπανούλη με τον Γκρίρ. Ο Σπανούλης ήταν απλώς on fire όπως έλεγε και στο ηλεκτρονικό παιχνίδι NBA jump. Τα έβαζε με κάθε τρόπο 27 πόντους με 6/6 β. 6/11 διπ. 3/6 τριπ. ενώ μοίρασε και 5 ασσίστ. Ο δε Γκρίρ με 23 πόντους 10/10 β. 2/7 διπ. και 3/5 τριπ. και 3 ασσίστ προσπάθησε αλλά τελικά κέρδισε ο πρώτος. Οι "πράσινοι" πήραν το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, και αυτό που έμεινε από αυτό το παιχνίδι είναι κυρίως η διαφορά των τεσσάρων πόντων, που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχεια εάν και οι δύο συνεχίσουν μόνο με νίκες έως την επόμενη τους αναμέτρηση. Σε αντίθεση όμως με άλλες αναμετρήσεις των δύο τα τελευταία χρόνια, η αίσθηση που μας έμεινε είναι πως η ψαλίδα έχει κλείσει και πως πλέον όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Τα κύρια σημεία του αγώνα ήταν η προσπάθεια του Γκέρσον να περιορίσει τα πικ ‘ν ρολ του ΠΑΟ με αυτή την ιδιόμορφη ζώνη 2-3 που χρησιμοποιεί και ταυτόχρονα ο έλεγχος των ριμπάουντ. Η άμυνα λοιπόν όσο παράδοξη και να είναι έριξε τα ποσοστά του ΠΑΟ στα δίποντα απο 63% που έχει έως τώρα στην κανονική περίοδο στο 57% αλλά δεν τα κατάφερε στα τρίποντα αφού είχαν 33% από 30% που έχουν έως τώρα. Στην ουσία δηλαδή ο Γκέρσον οδήγησε το επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟ στη περιφέρεια αναμένοντας να χάσουν κάποια σουτ (όπως και έγινε στα περσινά play off) και λόγω της πίεσης του κόσμου τους να αγχωθούν και να αποσυντονιστούν. Ο Ομπράντοβιτς, όμως, αντέδρασε καλά βγάζοντας τον Ουίνστον στην πλευρά όπου μαρκάρει (στη πίσω γραμμή) ο βαρύς ψηλός με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο Τσακαλίδης ή ο Τζάκσον να αντιδράσει και να δεχτεί έτσι 12 πόντους είτε με ελευθέρα τρίποντα είτε με μπακ ντορ που σε τέτοιο επίπεδο είναι εντελώς απαράδεκτα. Όλο το υπόλοιπο παιχνίδι χαρακτηρίζεται σε ένα μεγάλο βαθμό και από τους δύο προπονητές από επιθέσεις isolation (ένας εναντίον ενός) με κύριους εκφραστές τους Σπανούλη και Γκρίρ και περιοδικό τάισμα των ψηλών Τζάκσον στην αρχή και Μπατίστ στο τέλος.

Ο Γκέρσον προσπάθησε επίσης να "ποστάρει" τον Βασιλόπουλο (κόντρα στον Μπετσίροβιτς), και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Πρίντεζη έπαιξε για λίγο με τον Βασιλόπουλο στο "4", αλλά πολύ ώρα με τους Μπλάκνεϊ-Γκριρ-Ματσιγιάουσκας στην ίδια πεντάδα. Όμως δεν μπόρεσε να βγάλει ένα σύστημα για να δώσει ένα ελεύθερο σούτ στον Μάτσας και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σε κανένα σημείο το προβάδισμα που είχε στους ψηλούς.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν επέλεξε να κάνει κάτι καινούργιο. Έψαξε τα σουτ στην αδύνατη πλευρά, πήρε πόντους από την "πλάτη" του Μπατίστ, αν και τελικά η κυριότερη επιλογή του ήταν οι "εμπνεύσεις" του Σπανούλη ενώ πολύτιμη ήταν συνεισφορά του Διαμαντίδη κυρίως με τις αμυντικές του βοήθειες.

Ο ΠΑΟ κέρδισε δίκαια, όχι γιατί ήταν πιο έτοιμος, αλλά επειδή είναι περισσότερο δεμένη και έμπειρη ομάδα και στο συγκεκριμένο παιχνίδι βρήκε λύσεις σε επίθεση και άμυνα στα κρίσιμα σημεία. Ο Ολυμπιακός αν και περισσότερο ανέτοιμος έδειξε αυτοπεποίθηση και για άλλη μια φορά φέτος πως είναι ένα κλικ από το να κάνει το μπαμ. Και κυρίως κράτησε χαμηλά τη διαφορά στο σκορ κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για το πλεονέκτημα έδρας στο δεύτερο γύρο στο ΣΕΦ. Με δύο λόγια η ψαλίδα έκλεισε και με πολύ δουλεία στην προετοιμασία των αγώνων, προσήλωση στην άμυνα, και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της ομάδας στην επίθεση… παίρνουμε το πλεονέκτημα έδρας και μετά … ελάτε στο ΣΕΦ να δούμε ποιός είναι ο καλύτερος …

Μία ομάδα δεν μπορεί να είναι μεγάλη αν δεν σέβεται τους αντιπάλους της και αυτά που είδα στην αρχή, ήταν... bull sit!


Ο Ζέλιμιρ Oμπράντοβιτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας: "Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, σε κάποια λεπτά παίξαμε εμείς καλά σε άλλα ο Ολυμπιακός. Είναι φυσικό γιατί είναι η αρχή της σεζόν. Κάθε ματς εναντίον του Ολυμπιακού, είναι δύσκολο. Πιστεύω ότι παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο και αντιδράσαμε σωστά απέναντι στη ζώνη. Πρέπει να κάνουμε ανάλυση γιατί χάσαμε τη διαφορά 12 πόντων. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, αλλά κάναμε κι εμείς αρκετά λάθη. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα ορισμένων παικτών, αλλά και από την ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Όπως είπε κι ο Πίνι θα δούμε προσεκτικά το παιχνίδι για να διορθωθούμε".

"Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας, με παιχνίδια εναντίον της Παρτιζάν, του Άρη και της Μπαρτσελόνα. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό είναι το μοναδικό που πρέπει να κάνει ένα σύνολο για να βελτιωθεί".

"Έχω μάθει να σέβομαι τους άλλους"

Αναφερόμενος κι αυτός στο βίντεο-διακωμώδησης του Γκέρσον, είπε: "Προσωπικά δεν το παρακολούθησα. Ξέρω ότι ήταν κάτι για τον Πίνι, αλλά εγώ είχα το βλέμμα μου στο ζέσταμα των ομάδων. Φυσικά αν είναι κάτι εναντίον του κυρίου Γκέρσον, είμαι εναντίον αυτού όχι μόνο για τον Πίνι που είναι φίλος μου, αλλά για οποιονδήποτε αντίπαλο κόουτς. Είμαι κάθετος σε αυτό, δεν το υποστηρίζω και δεν ξέρω ποιος ευθύνεται. Θυμάμαι πάντα αυτό που μου έλεγε ο πατέρας μου, να σέβεσαι τους άλλους, αν θέλεις να σε σέβονται".

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο Σπανούλης είναι ξεκούραστος, λόγω της απουσίας του από το ταξίδι στις ΗΠΑ, τόνισε: "Όχι δεν το πιστεύω. Κάναμε τέσσερις προπονήσεις πριν το ματς με την Μπάμπεργκ, αλλά μόλις δύο πριν από αυτό με τον Ολυμπιακό, για να ξεκουραστούν οι παίκτες. Δεν νομίζω ότι ένας παίκτης ήταν πιο φρέσκος επειδή δεν ήρθε στις ΗΠΑ. Είναι εύκολο να πούμε ότι ο Βασίλης ήταν ο καλύτερος παίκτης μας, αλλά ένας δεν είναι η ομάδα. Όπως είπα και πριν είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο παιχνιδιού μας, απλά ο καθένας πρέπει να ξέρει τον ρόλο του. Η ατμόσφαιρα στον πάγκο ήταν καλή, ο Αλβέρτης δεν έπαιξε, αλλά ήταν εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Σπανούλης: "Να βρούμε διάρκεια"

Ο κορυφαίος του αγώνα, Βασίλης Σπανούλης, είπε για το παιχνίδι: "Ήταν ένα δύσκολο ματς. Ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά ανεβάσαμε τον ρυθμό μας. Κάναμε κάποια λάθη αλλά στη συνέχεια παίξαμε καλά. Πρέπει να βελτιώσουμε τη διάρκειά μας, να παίζουμε 40 λεπτά καλά. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον κόσμο. Μπράβο στον στους προπονητές και στα παιδιά. Σε κάθε ματς κοιτάζουμε τη νίκη είτε με έναν πόντο είτε με 30".

Γκέρσον: "Bull sit"

Οι ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, στην κανονική περίοδο υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με τον Πίνι Γκέρσον, που χαρακτήρισε... βλακεία το βίντεο-κοροϊδία προς το πρόσωπό του, πριν το παιχνίδι.

"Ήταν μία μεγάλη μάχη μεταξύ δύο καλών ομάδων. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και είχαν κάποια σερί στα οποία απαντήσαμε. Το σκορ σε τέτοια ματς μπορεί να αλλάξει με δύο σφυρίγματα, αλλά αυτά γίνονται. Δεν μπορούμε να παραπονεθούμε για 2-3 λάθη. Όλα αυτά είναι μέρος του παιχνιδιού. Για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας, πρέπει να νικήσουμε στο ΣΕΦ και να μην κάνουμε λάθη στο μεταξύ. Το σκορ είναι καλό και για τις δύο ομάδες και βλέποντάς το θα πρέπει και οι δύο ομάδες να σκεφτούν πως θα είναι στο επόμενο ματς, σε τρεις μήνες από τώρα".

Ο κόουτς των "ερυθρολεύκων", μίλησε και για το βίντεο που προβλήθηκε πριν την έναρξη του ματς, με θέμα τον ίδιο και μουσική υπόκρουση... καραγκιόζη: "Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τον Ομπράντοβιτς και σας. Αυτή είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να κάνει τέτοια πράγματα. Μία ομάδα δεν μπορεί να είναι μεγάλη αν δεν σέβεται τους αντιπάλους της και αυτά που είδα στην αρχή, ήταν... bull sit!".

Τζάκσον: "Δείξαμε χαρακτήρα"

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, μίλησε και ο Μαρκ Τζάκσον: "Δεν κάναμε σωστές φάσεις εκεί που έπρεπε και χάσαμε. Δείξαμε όμως χαρακτήρα καλής ομάδας και έχουμε περιθώρια βελτίωσης".

Γιαννακόπουλος: "Άψογος ο κόσμος μας"

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Παύλος Γιαννακόπουλος, τόνισε μετά το ματς: "Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλήσω για τον Ολυμπιακό και όσα υποστηρίζει, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν άψογος και του δώσαμε μεγαλή χαρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε".

http://www.sport24.gr/html/ent/321/ent.204321.asp

Σπανούλης - Ολυμπιακός 81-77


Στο σύγχρονο μπάσκετ λένε ότι είναι δύσκολο ένας παίκτης να κρίνει ένα παιχνίδι και μάλιστα ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά, όμως, έγινε. Και όχι δεν ήταν ο από το ΝΒΑ ερχόμενος και μεγάλο όνομα του φετινού καλοκαιριού, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ήταν ένας άλλος, που... επέστρεψε από το ΝΒΑ. Ο Βασίλης Σπανούλης. Κι αν την προηγούμενη χρονιά του έλειψαν οι αγώνες, η ένταση και οι δυνατές μονομαχίες, στο συγκεκριμένο ντέρμπι του 'δωσε και κατάλαβε. Με 27 πόντους ο Kill Bill "σκότωσε" τον Ολυμπιακό και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έπαιξε σχεδόν μόνος του, όλη την ομάδα του Πίνι Γκέρσον. Γιατί, δεν είναι μόνο οι πόντοι που έβαλε, αλλά και οι ασίστ που έδωσε, όπως και η πολύ καλή άμυνα πάνω στον κορυφαίο του Ολυμπιακού, Λιν Γκριρ, που έκανε "πράγματα και θαύματα", όταν ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο.

Πάντως, το ντέρμπι ήταν ισορροπημένο παρά την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να το "τελειώσει" στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν με ένα επί μέρους 24-13 πάτησε γκάζι. Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το ματς και χάρη στην ευστοχία του από τη γραμμή του τριπόντου, πάλεψε μέχρι το τέλος και έχασε σε (σημαντικές βέβαια) λεπτομέρειες από έναν Παναθηναϊκό που επέδειξε την υπεροπλία του, αφού εκτός του Σπανούλη, σημαντικές βοήθειες έδωσε ο Ουίνστον, ενώ ο Διαμαντίδης μίλησε σε καθοριστικά σημεία.

Από τον Ολυμπιακό, ο Γκέρσον δικαιώθηκε με την επιλογή του Τζάκσον στο ρόστερ, καθώς ο Αμερικανός έπαιξε πολύ καλά, χωρίς περιττές ενέργειες και δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Μπατίστ. Είχε όμως κόντρα στον Ζίζιτς, που όποτε ήταν στο παρκέ, περιόριζε τον Τζάκσον. Ο Ματσιγιάουσκας δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και με μερικά τραβηγμένα σουτ πήγε να βγάλει εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μπουρούσης χρεώθηκε γρήγορα και (μερικές φορές αυστηρά) με πέντε φάουλ. Όσο για τον Βασιλόπουλο, μόνο και μόνο ότι επέστρεψε ύστερα από ένα μήνα σε ντέρμπι και ήταν θετικός, λέει πολλά.

Αλλά, πολλά λέει και η νίκη του Παναθηναϊκού, που πέταξε από την κορυφή τον Ολυμπιακό και συγκατοικεί με τον Πανελλήνιο και το... Αιγάλεω. Οι πράσινοι, αν είναι προσεκτικοί και δεν "γκελάρουν" σε κάποιο εκτός έδρας ματς, είναι ικανοί να πάνε μέχρι το ΣΕΦ και το δεύτερο γύρο "καβάλα στο άλογο" και να κρατούν στο χέρι τους το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πίνι Γκέρσον να κάνει την έκπληξη και να βάζει στην αρχική πεντάδα τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, που ήταν αμφίβολος, ακόμη και μία μέρα πριν το ντέρμπι. Η επιλογή του Πίνχας αποδείχθηκε σωστή, αφού ο Έλληνας παίκτης βοήθησε να "σφίξει" η άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία άρχισε να λειτουργεί μετά το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 4-0 με δύο καλάθια του Μάικ Μπατίστ, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα 0-11 σερί.

Σε αυτό βοήθησε και ο Μαρκ Τζάκσον, που όσες φορές πήρε την μπάλα κοντά στη ρακέτα προσέφερε πόντους. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς κάλεσε τάιμ άουτ για να κόψει το ρυθμό του Ολυμπιακού και το κατάφερε. Γιατί, μετά το 7-13 με καλάθι του Τζάκσον, ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και το οφείλει στον Βασίλη Σπανούλη που πέρασε στο παρκέ και άλλαξε τη ροή του αγώνα, όπως συνηθίζει όταν βρίσκεται σε καλή μέρα.

Σπανούλης on fire και ερυθρόλευκη απάντηση

Ο Kill Bill που επέστρεψε σε αιώνιο ντέρμπι μετά τη χρονιά στους Ρόκετς και το ΝΒΑ, πέτυχε έξι συνεχόμενους πόντους και έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, ενώ με ένα καλάθι και φάουλ του Δήμου Ντικούδη στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε με έξι πόντους (19-13). Ήταν φανεό, ότι ο Ολυμπιακός είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία του, αλλά το τρίποντο του Βασιλόπουλου ήταν μεγάλη ανάσα για τους ερυθρόλευκους, που τελικά έμειναν μόλις έναν πόντο πίσω στο τέλος του δεκαλέπτου (19-18).

Προς το τέλος της πρώτης περιόδου, για την ακρίβεια στο 8' ο "Ζοτς" είχε περάσει στο παιχνίδι και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο και έκανε το 21-18. Όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι τα πατήματά του, έτρεξε ένα 0-6 σερί και με τον Ματσιγιάουσκας να αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή, "κάθισε" το τιμόνι του οδηγού. Ο "Σάρας" αστόχησε σε μερικά σουτ, ο Σπανούλης είχε περάσει στον πάγκο και ένα τρίποντο του Μπλάκνεϊ έκανε το σκορ 25-31, ενώ με μια βολή του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι διαφορά επτά πόντων, όπως στην αρχή της πρώτης περιόδου.

Στο μεταξύ, ο Πίνι Γκέρσον είχε επιλέξει άμυνα ζώνης, η οποία παρά το ένα τρίποντο που πέτυχε ο Κένεντι Ουίνστον, λειτούργησε καλά. Όμως, ο Γιάννης Μπουρούσης έκανε μαζεμένα τρία φάουλ (έπαιξε πολύ καλά ο Ζίζιτς στο ίδιο διάστημα, ο οποίος μάρκαρε καλά τον Τζάκσον και βοήθησε πολύ στην αντιμετώπιση των πικ εντ ρολ του Ολυμπιακού) και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έπαιξαν μαζί ο Τζάκσον με τον Τσακαλίδη. Με το σκορ 30-36, ο Παναθηναϊκός μείωσε με σημαντικότατο τρίποντο του Σπανούλη, ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου (33-36).

Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε σε άμυνα κι επίθεση. Κι το αμυντικό κομμάτι στηρίχθηκε στην ομαδική λειτουργία, η επίθεση είχε ονοματεπώνυμο: Βασίλης Σπανούλης. Ο 25χρονος γκαρντ έπαιζε μόνος του όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, είτε από την περιφέρεια, είτε με μπασίματα προς το καλάθι. Την ίδια ώρα, οι ερυθρόλευκοι είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στο παρκέ και είναι ενδεικτικό, ότι με Μπουρούση και Τσακαλίδη να παίζουν μαζί, η μπάλα δεν πήγαινε κοντά στο καλάθι.

Αντίθετα, τα τρίποντα του Ματσιγιάουσκας και του Μπλάκνεϊ έβρισκαν σίδερο. Όχι όμως και αυτό του Γιασικεβίτσιους, που μπήκε στο 28' και έδωσε στον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη διαφορά (53-42) μέχρι εκείνο το σημείο. Στη συνέχεια ένα εκπληκτικό φόλοου κάρφωμα του Ουίνστον από ασίστ του "Σάρας", έκανε το σκορ 55-43, για να ρίξει τη διαφορά στους δέκα πόντους ο Γκριρ με δύο βολές. Με τη διαφορά των οκτώ πόντων έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο (57-49), αλλά το επιμέρους σκορ της περιόδου, αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα. Ποιό ήταν αυτό; 24-13.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού και το καυτό χέρι του Γκριρ

Αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει και με την αρχή της τελευταίας περιόδου τα τρίποντα έπεσαν "βροχή" από τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα τον Λιν Γκριρ που με τρία συνεχόμενα (κι άλλο ένα του Μπλάκνεϊ) ανέστησε τους ερυθρόλευκους και... ανησύχησε τον κόσμο των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας. Στο ενδιάμεσο, ο Γιασικεβίτσιους ευστόχησε κι αυτός έξω από τη γραμμή, αλλά ήταν φανερό ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν ανακτήσει την ψυχολογία τους και με καλάθι του Τζάκσον πέρασαν μπροστά (62-63).

Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το χρονικό σημείο βρήκε τις λύσεις στο πρόσωπο του Ουίνστον, ο οποίος με πέντε συνεχόμενους πόντους έφερε στα ίσα το ματς και ένα καλάθι του Μπατίστ έβαλε τους πράσινους μπροστά με 69-67, για να ακολουθήσει ένα τρίποντο από τον Διαμαντίδη που ανέβασε τη διαφορά στους πέντε πόντους. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παραλίγο να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης για τα καλά.

Πρίντεζης κατά λάθος (κατά φάουλ) μοιραίος

Δύο βολές του Πρίντεζη έριξαν τη διαφορά στους τρεις πόντους, αλλά ο ίδιος παίκτης έχασε ένα πολύ κρίσιμο λέι απ στον αιφνιδιασμό, σχεδόν δύο λεπτά πριν το τέλος και το 72-69 παρέμεινε. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Σπανούλης ευστόχησε σε δίποντο (74-69), για να ακολουθήσει μια βολή από τον Τζάκσον.

Με χρόνο 1.11, ο Διαμαντίδης ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών και έκανε το 76-70. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο (ψύχραιμος) Γκριρ ευστόχησε σε δύο βολές, ενώ στη συνέχεια σφυρίχθηκε φάουλ του Πρίντεζη πάνω στον Μπατίστ, που έκανε έξω φρενών Γκέρσον, καθώς από τον πάγκο του Ολυμπιακού διαμαρτύρονταν ότι "βρήκε" μόνο μπάλα. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού ήταν εύστοχος μόνο στη μία βολή (77-72) και στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού και με 28'' να απομένουν ο Γκριρ είχε και πάλι 2/2 από τη γραμμή (77-74).

Επτά δευτερόλεπτα ο Μπατίστ πήγε κι αυτός για βολές, αλλά αυτή τη φορά ήταν εύστοχος και στις δύο, όπως εύστοχος ήταν και ο Μπλάκνεϊ σε τρίποντο από τη γωνία, που έφερε τον Ολυμπιακό στους δύο πόντους (79-77) 12'' πριν το τέλος. Όμως, οι ερυθρόλευκοι άργησαν να κάνουν φάουλ και τελικά το έκαναν 5.5'' πριν τη λήξη πάνω στον Σπανούλη. Ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού και του αγώνα, δεν χάλασε την... εικόνα του και με 2/2 έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του, με την οποία (81-77) έληξε και το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Να σημειωθεί, χωρίς παρατράγουδα...

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-36, 57-49, 81-77

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 10 (1), Μπετσίροβιτς, Γιασικεβίτσιους 7 (1), Γουίνστον 12 (2), Τσαρτσαρής 4, Μπατίστ 15, Χατζηβρέττας, Ζίζιτς, Ντικούδης 6 (1), Σπανούλης 27 (3).

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Τεόντοσιτς, Γκριρ 23 (3), Ματσιγιάουσκας 1 (1), Τζάκσον 14, Μπουρούσης 4, Μπλάκνεϊ 9 (3), Βασιλειάδης, Παπαμακάριος, Βασιλόπουλος 5 (1), Τσακαλίδης 2, Πρίντεζης 9, Καυκής.

http://www.sport24.gr/html/ent/306/ent.204306.asp

© Blogger Templates | Make Money Online