18 Οκτ 2007

Το πλεονέκτημα έδρας και τα μάτια μας ...


Στο σημερινό (18/10) διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ξεκίνησε με τη δέσμευση όλων των μελών του ότι "η ενότητα αποτελεί ανάγκη για την πρόοδο του ελληνικού πρωταθλήματος" αλλά τελείωσε με… βαριές κουβέντες και με μια σοβαρή διαφοροποίηση, που καταρρίπτει το ισχύον καθεστώς: Τέρμα το 70%-30% στα εισιτήρια του πέμπτου τελικού, τον οποίο θα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο οι οπαδοί των γηπεδούχων…

Ο Ολυμπιακός, το Αιγάλεω, το Μαρούσι, ο Πανελλήνιος και η ΑΕΚ ψήφισαν υπέρ της διάταξης του 70%-30%. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, ο Κολοσσός Ρόδου, η Ολυμπιάδα Πατρών, η ΑΕΛ, η ΕΟΚ (δια του εκπροσώπου της) και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης που διατηρεί δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν υπέρ της κατάργησης.

Ο Αρης και το Ρέθυμνο απουσίασαν από τη διαδικασία, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς είχαν φροντίσει να εξουσιοδοτήσουν τον Οικονομίδη ότι τάσσονται υπέρ της κατάργησης, ενώ η επιστολή των Κρητικών δεν έγινε δεκτή βάσει του καταστατικού του Συνδέσμου, το οποίο προβλέπει παρουσία των μελών ή έστω εξουσιοδότηση. Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ είχε ζητήσει να υπάρχει ολομέλεια στο σημερινό (18/10) διοικητικό συμβούλιο, αλλά κάποιοι είχαν… κλειστά τα αφτιά τους!

Όταν άρχισε η καταμέτρηση ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Τάκης Χατζηγρηγοριάδης ζήτησε να μην γίνει δεκτή η ψήφος του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Θανάση Γιαννακόπουλου, με την αιτιολογία ότι ο εκπρόσωπος των νταμπλούχων Ελλάδος είναι ο αδελφός του Παύλος Γιαννακόπουλος.

Μείον, λοιπόν, η ψήφος του Παναθηναϊκού, η οποία κρίθηκε άκυρη και η καταμέτρηση έχει ως εξής: 8 υπέρ της κατάργησης και 5 υπέρ της συντήρησης του 70%-30%. Τέρμα, λοιπόν, η διανομή εισιτηρίων και στους οπαδούς των φιλοξενούμενων στον πέμπτο τελικό, τον οποίο θα μπορούν να παρακολουθούν μόνοι οι οπαδοί των γηπεδούχων!

http://www.sport24.gr/html/ent/588/ent.201588.asp

Περιμένοντας την ΦΙΜΠΑ


Ολυμπιακός δεν έχει λύσει ακόμη το θέμα του Μαρκ Τζάκσον, καθώς περιμένει πλέον τη FIBA να πάρει εκείνη απόφαση για το που θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αμερικανός. Η ομοσπονδία έχει ζητήσει κάθε απαραίτητο έγγραφο τόσο από τους ερυθρόλευκους, όσο και από την Καντάμπρια, αλλά οι Ισπανοί δείχνουν... αμετανόητοι.

Τα ισπανικά ΜΜΕ ασχολούνται αρκετά με την υπόθεση του Τζάκσον και αυτό που βγαίνει από τα δημοσιεύματα είναι ότι η στάση της Καντάμπρια δεν αλλάζει. Θέλει τον παίκτη δικό της, διαφορετικά του δίνει μόνο το δικαίωμα να επιστρέψει πάλι στο ΝΒΑ.

Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ έχει αποστείλει τα απαραίτητα χαρτιά και μένουν μόνο κάποια συμπληρωματικά, τα οποία θα στείλει την Παρασκευή, τελευταία μέρα της προθεσμίας που έχει δώσει η FIBA. Το ζήτημα, βέβαια, είναι πότε θα ληφθεί η απόφαση. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι ο Πίνι Γκέρσον δεν είναι σε θέση να ξέρει, αν θα έχει στο ρόστερ του τον Τζάκσον για το ματς της Ευρωλίγκας με την Ταού.

Πάντως, αν η Καντάμπρια δεν θέλει να διαπραγματευτεί μία φορά, ο Ολυμπιακός δεν θέλει... δέκα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν καμία διάθεση να κάτσουν στο τραπέζι με τους Ισπανούς και δεν πρόκειται να συζητήσουν το ενδεχόμενο καταβολής χρηματικού ποσού για την απελευθέρωση του παίκτη.

Οι Ισπανοί θέλουν, λένε, τον Τζάκσον για να τους βοηθήσει να ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία. Τον ίδιο, τον ρώτησαν;

http://www.sport24.gr/html/ent/568/ent.201568.asp

Τεό ο ΤΕΛΕΙΟΣ


Η ΤΣΣΚΑ μετράει ήδη πέντε νίκες στη Σούπερλιγκα και συνεχίζει απτόητη. Η ομάδα του στρατού έκανε πλάκα απέναντι στη Σαμάρα και επικράτησε με 97-62 χωρίς να χρειαστεί να πατήσει γκάζι.


Ο Νίκος Ζήσης δεν αγωνίστηκε, αλλά ο Θοδωρής Παπαλουκάς έπαιξε 17 λεπτά και σημείωσε 8 πόντους, παραμένοντας αλάνθαστος! Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ είχε 2/2 βολές και 3/3 δίποντα, ενώ μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη φτάνοντας τις 11! Επίσης, είχε τέσσερα ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και δύο λάθη.

http://www.superbasket.gr/?c=284&a=7797

Παπαμακάριος - "Ο απόλυτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και η συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ"


“Ο Μανώλης Παπαμακάριος έβαλε ψηλά τον πήχη: «Ο απόλυτος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και η συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ. Δεν σημαίνει τίποτα ότι πέρσι φτάσαμε κοντά και ο τίτλος κρίθηκε στα πέντε παιχνίδια. Φέτος το καλοκαίρι έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χρόνος και να μείνουμε όλοι μαζί», επισήμανε ο Παπαμακάριος και στη συνέχεια τόνισε: «Σε μια χρονιά ένας προπονητής δεν μπορεί να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Ο κόουτς φέτος ξέρει καλύτερα πως είναι το ελληνικό πρωτάθλημα».”

http://sportnews.flash.gr/articles/2007/10/18/86848/

Γκέρσον εφ όλης της ύλης


Και μόνο η παρουσία του Πίνι Γκέρσον φτάνει για να ...συλλέξουν οι δημοσιογράφοι ατάκες. Πόσο μάλλον, όταν ο Ισραηλινός κάθεται στο τραπέζι, για να μιλήσει λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Πρωταθλήματος. Στην καθιερωμένη (εδώ και δυο χρόνια) ομαδική πρες-κόμφερανς των προπονητών της Α1, έχουν ενδιαφέρον τα "τραπεζάκια" που στήνονται μετά τις πρώτες τοποθετήσεις.

Ο Πίνχας, έτσι κι αλλιώς, έκλεψε την παράσταση όταν είπε ότι "στο σχολείο έμαθε να ψήνει κέικ στον φούρνο, αλλά τώρα στον Ολυμπιακό, ελπίζω να μάθω να το φτιάχνω και στον φούρνο μικροκυμάτων"! Αργότερα αφού έκανε παράπονα γιατί δεν ευχήθηκαν στον ...ίδιο μακροημέρευση στον πάγκο του Ολυμπιακού, όπως έκαναν με τον Ταμπ Μπάλντγουιν του ΠΑΟΚ (!), εξηγούσε: "Έχετε δοκιμάσει να ψήσετε κέικ στο μαϊκρογουέιβ; Είναι αδύνατον!"

Ώστε η αποστολή του στον φετινό Ολυμπιακό είναι τόσο δύσκολη; "Κοίτα, δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι" απαντάει ο Ισραηλινός και προσθέτει: "Μας έχουν ταλαιπωρήσει οι τραυματισμοί, ειδικά του Βασιλόπουλου, που είναι παίκτης-κλειδί για την ομάδα. Τα προβλήματα βεβαίως, στην προετοιμασία είναι λογικά, αν και μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει μια προπόνηση με όλους τους παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι καλά-καλά δεν τους γνωρίζω απόλυτα. Ούτε αυτοί εμένα. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος να ...γνωριστούμε, αλλά πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ομάδα για τίτλους. Έχουμε ταλέντα και σπουδαίους παίκτες, αλλά επιμένω ότι τους τίτλους τους παίρνει η ομάδα".

- Φαίνεται, πάντως, ότι μια επιλογή σας που είχε ρίσκο, όπως αυτή του Γουντς έπιασε τόπο...

"Πρέπει πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι για τις μεταγραφές εργαστήκαμε όλοι στον Ολυμπιακό. Από τον πρόεδρο, μέχρι τους συνεργάτες μου. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι με βοήθησαν πάρα πολύ, ειδικά στους Έλληνες παίκτες που δεν ήξερα τόσο καλά. Κάθε βράδυ συζητούσαμε! Ξέρετε οι πρόεδροι της ομάδας, εργάζονται το πρωί για να βγάλουν χρήματα και το ...βράδυ δουλεύουν για τον Ολυμπιακό!"

- Ναι, αλλά δεν απαντήσατε για τον Γουντς;

"Δεν ήταν εύκολο να αποδεχθεί ο ίδιος την προοπτική να έρθει στην Ευρώπη. Υπήρχε, επίσης, και ρίσκο της ομάδας να τον αποκτήσει. Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά. Στην βραδιά του μπορεί να σημειώσει εύκολα σαράντα πόντους. Είναι ασταμάτητος. Θέλω, πάντως, να τον δω να σημειώνει 10π και να νικάει η ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα δουλεύουμε όλοι μαζί, πολύ καλά".

- Ωστόσο, ο Ολυμπιακός έκανε ήδη μια αλλαγή. Ο Ρόμπερτς είναι παρελθόν και ο Τζάκσον όχι, ακόμη, παρόν...

"Η απόφαση που πήραμε ήταν κρίσιμη και σε καθοριστικό σημείο. Το αν θα δικαιωθούμε, θα το ξέρουμε σε δυο-τρεις εβδομάδες, όταν θα έχουμε και εικόνα του Τζάκσον μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα, όμως, είναι πιο έμπειρος παίκτης, κάτι που ζητάμε με τόσους πολλούς νέους παίκτες στην ομάδα".

- Από τη στιγμή που διώξατε τον Ζίζιτς, ψάχνετε τον αντικαταστάτη του. Ο Ρόμπερτς δεν σας έπεισε, ο Τζάκσον δεν είναι ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού...

"Τι εννοείτε; Ούτε ο Τσαρτσαρής είναι παίκτης του Ολυμπιακού"!

- Εννοώ ότι δεν είναι ακόμη σίγουρος ο Τζάκσον;

"Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήξερε, ούτε ο παίκτης, ούτε οι μάνατζερ του, ότι είχε υπογράψει το συμβόλαιο που εμφάνισε η ισπανική ομάδα. Θα γνωρίζουμε σε λίγες μέρες..."

- Τελικά, άξιζε τον κόπο να φύγει ο Ζίζιτς; Και μάλιστα να πάει στον Παναθηναϊκό...

"Για να πας μπροστά θέλεις παίκτες υψηλού επιπέδου. Ο Ζίζιτς είναι καλός παίκτης. Πρώτα απ' όλα του εύχομαι να παίζει 30 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, αλλά δε νομίζω ότι θα τελειώσει με μέσο όρο, μεγαλύτερο των 15 λεπτών. Είναι καλός παίκτης, αλλά εμείς ζητούσαμε έναν κυρίαρχο μέσα στο καλάθι. Ο Ρόμπερτς δεν ήταν τέτοιος. Είναι, όμως, ο Τζάκσον, που πιστεύω ότι θα τον έχουμε, εντέλει, στην διάθεσή μας..."

- Τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Γιατί έγιναν εντέλει;

"Πέρσι ήρθα σε μια σχεδόν χτισμένη ομάδα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να διαλέξω τρεις-τέσσερις ξένους. Η ολοκληρωτική αλλαγή του ρόστερ δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση. Θέλαμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Μπορεί στο προηγούμενο πρωτάθλημα να πλησιάσαμε τον τίτλο, κινδυνεύσαμε όμως να μείνουμε και στην τρίτη θέση. Ίσως να μπορούσαμε να κρατήσουμε ένα-δυο παίκτες, από το προηγούμενο ρόστερ, αλλά τελικά πήραμε την απόφαση για πολλές αλλαγές. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα.Μη ξεχνάτε ότι πέρσι ένας τραυματισμός μας σκότωσε. Φέτος έχουμε περισσότερα όπλα, παρότι χάσαμε μια μονάδα όπως ο Σεϊμπούτις, πολύ νωρίς".

- Έχετε καταλήξει γιατί ο Γιασικεβίτσιους διάλεξε τον Παναθηναϊκό αντί του Ολυμπιακού;

"Φίλοι μου, όταν μιλάει το χρήμα... όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Ο Σάρας διάλεξε ένα μεγάλο κλαμπ, παίρνοντας πολλά εκατομμύρια. Ίσως να θεωρεί ότι στον Παναθηναϊκό είναι πιο εύκολο να πετύχει τους στόχους του, ειδικά τώρα που ενδεχομένως να θέλει να ολοκληρώσει την καριέρα του. Τι νομίζετε; Υπάρχουν πολλοί τρελοί σαν...εμένα που διάλεξα τον δεύτερο, αντί της εύκολης λύσης του πρωταθλητή; Το εύκολο είναι να πηγαίνεις στον πρώτο, για να έχεις σίγουρο το κεφάλι σου. Σας το λέω εγώ, που ήμουν πρώτος. Τώρα, είμαι υποχρεωμένος κάθε μέρα να σκέφτομαι πως θα πάρω τη θέση του Παναθηναϊκού".

- Με τόσες πολλές αλλαγές, πάντως, ίσως χρειαστείτε περισσότερο χρόνο για να εμφανίσετε την ομάδα που θέλετε...

"Αυτό είναι σχετικό. Πάντα θες χρόνο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό, εδώ και πολλά χρόνια. Κι όμως, πέρσι στις πρώτες αγωνιστικές έχασε από την Ολυμπιάδα Πατρών. Είναι σίγουρο ότι θέλουμε χρόνο. Δεν είναι μόνο ότι δεν έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Κάνουμε και συνεχείς αλλαγές. Αλλιώς παίζαμε με τον Ρόμπερτς κι αλλιώς είναι τώρα με τον Τζάκσον".

- Και στην άμυνα; Μοιάζει με το αδύνατο σημείο της ομάδας

"Δουλεύουμε και σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να βελτιωθούμε και να καλύψουμε όλες τις αδυναμίες μας. Ο Ολυμπιακός μπορεί να σημειώνει 80-90 πόντους, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στο άλλο μισό του γηπέδου στη βραδιά που θα βάλουμε 70-75π".

- Μιλήσατε για τον Βασιλόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον παίκτη-κλειδί...

"Ναι είναι. Ισορροπεί την άμυνά μας. Έγινε βασικός στην ομάδα και τον περιμένουμε. Σε δυο-τρεις εβδομάδες θα είναι πάλι μαζί μας".

-Υπολογίζετε ακόμη στον Σχορτσιανίτη;

" Πότε; Τώρα;"

- Αν όχι τώρα, σε δυο-τρεις μήνες;

"Πρώτα απ' όλα εύχομαι να είναι υγιής. Είπαμε όλοι πόσο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία τώρα που ξεκινάμε το πρωτάθλημα. Αυτό μπορώ να πω για τον Σοφοκλή. Οι Αγγελόπουλοι έχουν κάνει τα πάντα για να είναι σε καλή κατάσταση. Ξέρετε ότι όταν ήρθα στον Ολυμπιακό και έχοντας την εικόνα του Σχορτσιανίτη από τα ματς με τη Μακάμπι, πίστευα πως θα γίνει ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη. Έχει όλα τα φόντα για κάτι τέτοιο. Κι είναι κρίμα που δεν τον έχουμε κοντά μας. Όπως ήταν το αρχικό πρόγραμμα στις 15 Οκτωβρίου, έπρεπε να αρχίσει προπονήσεις με την ομάδα και σε 4-6 εβδομάδες να έπαιζε στα ματς. Τώρα..."

- Σας περιμένει μια δυσκολη εκκίνηση. Το πρόγραμμα σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο...

"Ναι παίζουμε με την Ταού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, μια ομάδα με παράδοση και φιλοδοξίες. Θα προτιμούσα να παίζαμε μακριά από το γήπεδό μας, αν και το μοναδικό πλεονέκτημα στην πρεμιέρα είναι ο κόσμος μας. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να διαλέγω τις ...κληρώσεις. Αν είχα τη δυνατότητα θα το έκανα, με τα μαγικά μου δάχτυλα (!), αλλά όπως ξέρετε κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό".

- Άρα;

"Μπαίνουμε στο γήπεδο και πολεμάμε. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Ο όμιλός μας στην Ευρωλίγκα έχει έξι σπουδαίες ομάδες, βάζω μέσα και την Πρόκομ. Πρέπει να τα δώσουμε όλα".

-Με τόσους νέους παίκτες στην διάθεσή σας, ποιος τελικά είναι ο ηγέτης της ομάδας;

"Ακόμη και ο Μάτσας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ρούκι, γιατί ουσιαστικά ξεκινάει από την αρχή. Θα έλεγα ότι αυτός, ο Γουντς και ο Γκριρ είναι τρεις σπουδαίοι παίκτες, που αποτελούν τις ηγετικές φυσιογνωμίες του φετινού Ολυμπιακού. Ο καθένας τους ξεχωριστά και όλοι μαζί, είναι ικανοί μέσα σε πέντε λεπτά, να καθαρίσουν το οποιοδήποτε παιχνίδι".

http://www.sport24.gr/html/ent/543/ent.201543.asp

Παρασκήνια από την συνέντευξη τύπου

Ο Τζάκσον εάν και εφόσον ... μόνο στην Ευρωλίγκα


“Ο Κίντελ Γουντς και ο Λιν Γκριρ θα είναι το δίδυμο των ξένων του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι δύο Αμερικανοί θα κάνουν ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα ο Μαρκ Τζάκσον θα περιμένει την απόφαση της ΦΙΜΠΑ.
Την Παρασκευή η παγκόσμια ομοσπονδία θα παραλάβει τα επιπρόσθετα στοιχεία και στη συνέχεια θα αποφασίσει. Οι «ερυθρόλευκοι» πιστεύουν ότι ο παίκτης θα δικαιωθεί και οι ισχυρισμοί της Καντάμπρια ότι έχει συμβόλαιο μαζί του έως το 2008 θα καταρρεύσουν. Αν αυτό γίνει μέχρι την Τρίτη ο Ολυμπιακός θα προλάβει να δηλώσει τον Τζάκσον στη ULEB και κατά συνέπεια θα παίξει στην Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Τάου.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα τώρα, ο Πίνι Γκέρσον έχει κάνει τις επιλογές του και έχει δώσει από μία θέση στους Γκριρ, Γουντς. Η αισιοδοξία στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο για την έκδοση του βουλγαρικού διαβατηρίου του Γουντς πριν την έναρξη του πρωταθλήματος αφήνει πολλά περιθώρια. Απομένουν διαδικαστικά θέματα και ίσως ο παίκτης να αγωνιστεί απέναντι στον ΠΑΟΚ ως κοινοτικός.
Όσο για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, δεν έχει αλλάξει κάτι και εξακολουθεί να γυμνάζεται στο Ρέντη με τον προσωπικό του γυμναστή. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, αισθάνεται ενοχλήσεις και στόχος όλων είναι να επιστρέψει σε ένα από τα ντέρμπι που ακολουθούν.”

http://www.championsday.gr/

Δηλώσεις Γκέρσον στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για την πρεμιέρα της Α1


“Tον κοινό στόχο να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας και του θεάματος του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και να συμβάλουν στην απομάκρυνση των φαινόμενων βίας από τα παρκέ έθεσαν προπονητές και παίκτες της Α1 στην καθιερωμένη πια πριν από κάθε έναρξη πρωταθλήματος συνέντευξη Τύπου.

«Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί φέτος. Θα είμαστε καλύτεροι φέτος. Μακάρι να καθόμουν στην καρέκλα του κύριου Ομπράντοβιτς, γιατί αυτό θα σήμαινε πως θα ήμουν πρωταθλητής. Ελπίζω να τα καταφέρω του χρόνου».

Ο Ισραηλινός τεχνικός ήταν απολαυστικός στο «πηγαδάκι» που στήθηκε με δημοσιογράφους μετά το τέλος των δηλώσεων. Ακολουθούν οι ατάκες του:

«Φέραμε τον Τζάκσον και αποφασίσαμε να αλλάξουμε τον Ζίζιτς και τον Ρόμπερτς γιατί ήταν παίκτες που δεν μπορούσαν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους. Κάνουμε όλοι μαζί τις επιλογές, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο κι εγώ, είτε για να φέρουμε είτε για να διώξουμε παίκτες».

«Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος με βοηθά πάρα πολύ, κυρίως τα βράδια. Το πρωί είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει για να βγάζει λεφτά και το βράδυ ασχολείται μαζί μου και με την ομάδα».

«Ο Γουντς είναι ένας παίκτης που μπορεί σε κάθε ματς να πετυχαίνει 40-50 πόντους. Ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Φέτος έχω στην ομάδα παίκτες που μπορούν σε κάθε ματς να βάζουν 20 πόντους. Γκριρ, Γουντς και Μασιγιάουσκας είναι τα μεγάλα επιθετικά μας όπλα και αν ένας-δύο από αυτούς αποδίδουν εξίσου καλά και στην άμυνα, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Παίκτης-κλειδί για μας είναι ο Βασιλόπουλος, γιατί είναι ο καλύτερος αμυντικός».”


http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=105627

Τους τα είπε ο Ελληνιάδης το θέμα είναι ποιός ακούει


“Το πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο, όμως τα αίματα «άναψαν» πολύ πιο νωρίς. Την Τετάρτη έγινε η κλήρωση των διαιτητών της πρεμιέρας, όμως πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Σταύρος Ελληνιάδης επιτέθηκε σε ΑΣΕΑΔ και ΚΕΔ και ζήτησε την κατάργηση του κανονισμού των έγγραφων παρατηρήσεων.

Ο Ελληνιάδης κατέθεσε την πρότασή του στην ΚΕΔ, αλλά την ίδια στιγμή έκανε και επίθεση στο ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της τιμωρίας του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα: «Μετά την απόφαση – σταθμό του ΑΣΕΑΔ, που στην ουσία αποτελεί την κατάργηση των έγγραφων παρατηρήσεων για τα υβριστικά, δεν γνωρίζω τι απόφαση θα πάρει ο ΕΣΑΚΕ για τον αστείο και υποκριτικό κανονισμό. Πιστεύω ότι εσείς, η ΚΕΔ, ως θεσμικό όργανο, θα πρέπει να δώσετε εντολή στους διαιτητές σας να σταματήσουν να γράφουν παρατηρήσεις. Αυτή η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ξεφτιλίζει τους διαιτητές και πρέπει να αντιδράσετε. Οι διαιτητές πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τα υβριστικά και να συγκεντρωθούν στην αποστολή τους που είναι να απομένουν δικαιοσύνη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι ομάδες να πληρώνουν πρόστιμο για τα υβριστικά όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο».
Ο Ελληνιάδης συμπλήρωσε: «Επίσης, επειδή γίνεται κατ’ επανάληψη, να δοθεί οδηγία στους διαιτητές ή κάντε το κανονισμό, όποιοι παράγοντες μπουκάρουν στο γήπεδο και τους χτυπούν να μην αναγράφεται στο φύλλο αγώνος, αφού έτσι κι αλλιώς δεν τιμωρούνται».

Ο Στέλιος Συμεωνίδης, εκπροσωπώντας την ΚΕΔ, απάντησε ότι οι διαιτητές δεν έχουν αντίρρηση, αλλά αυτό είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ. Επισήμανε δε ότι η ΚΕΔ από πέρσι έχει ζητήσει να μην ισχύει αυτό το μέτρο και να μην έχουν την ευθύνη οι διαιτητές.

Όλες οι ομάδες που ήταν παρούσες στην κλήρωση (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΑΓΟΡ, Πανελλήνιος, Αιγάλεω και Ολύμπια Λ.) συμφώνησαν μ’ αυτή την εξέλιξη, δηλαδή να καταργηθεί ο κανονισμός για τα υβριστικά συνθήματα. Επίσης, απαίτηση όλων των ομάδων ήταν να γίνει συνάντηση των διαιτητών με τους προπονητές των ομάδων.”

http://www.superbasket.gr/?c=309&a=7796

Την Δευτέρα βαριόταν εχθές όμως ...



“Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος επικράτησε του Αιγάλεω με 101-80, έχοντας τον Κίντελ Γουντς σε εξαιρετική βραδιά, καθώς ο Αμερικανός παίκτης σταμάτησε στους... 40 πόντους.

Ο Γουντς "έβγαλε" μάτια με όλη τη σημασία της φράσης. Δεν είναι μόνο οι 40 πόντοι που πέτυχε, αλλά και τα πολύ καλά ποσοστά του και τα εννιά ριμπάουντ που μάζεψε. Εκτός του Αμερικανού, καλή απόδοση είχε ο Κώστας Βασιλειάδης που σημείωσε 16 πόντους, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που για άλλο ένα ματς, μοίρασε πολλές ασίστ (6), ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης "σκέπασε" το ερυθρόλευκο καλάθι με 6 τάπες.

Βέβαια, στον αντίποδα, η άμυνα των ερυθρολεύκων θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη, αφού οι 80 πόντοι που δέχθηκαν από το Αιγάλεω είναι μεγάλος αριθμός, μόλις λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (η ώρα διεξαγωγής του κυριακάτικου παιχνιδιού άλλαξε από 19:00 σε 21:15 για τηλεοπτικούς λόγους).

Ο μόνος παίκτης που δεν αγωνίστηκε από πλευράς Ολυμπιακού, ήταν ο Λιν Γκριρ (ο Μπλάκνεϊ κάλυψε επάξια το κενό του), αφού ο Αμερικανός ταλαιπωρείται από ένα μικρό τραυματισμό στο χέρι και ο Πίνι Γκέρσον προτίμησε να τον προφυλάξει.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 50-39, 75-59, 101-80

Ολυμπιακός (Γκέρσον):
Μπλάκνεϊ 7(2/2β. - 1/2 2π. - 1/1 3π. - 3ρ. - 1ασ. - 2κλ. - 1τ.),
Παπαμακάριος 0(0/1 3π. - 1ρ.),
Γουντς 40(8/9β. - 10/16 2π. - 4/6 3π. - 9ρ. - 1λ. - 2ασ. - 1κλ. - 1τ.),
Ματσιγιάουσκας 11(1/2β. - 2/4 2π. - 2/4 3π. - 5ρ. - 1λ. - 6ασ.),
Μπουρούσης 6(2/2β. - 2/4 2π. - 0/3 3π. - 4ρ. - 2λ. - 2ασ. - 6τ.),
Τσακαλίδης 2(0/2β. - 1/4 2π. - 3ρ.),
Μαυροκεφαλίδης 4(2/3 2π. - 0/1 3π. - 1ασ. - 2κλ.),
Βασιλειάδης 16(7/7β. - 3/5 3π. - 3ρ. - 3ασ.),
Πρίντεζης 10(2/4β. - 4/4 2π. - 3ρ. - 1λ. - 2ασ.),
Τεόντοσιτς 5(1/2 2π. - 1/2 3π. - 3ρ. - 1λ. - 3ασ. - 1κλ.) .

Αιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Καλλινικίδης 8(1), Μαγγουνής 17(2), Νικολαΐδης 8(2), Τζάαμπερ 10, Μπρέισι 12(3), Πάτερσον 13(2), Μάρας 4, Λόλας 4(1), Σακελλαρίου 4, Χόχλερ.”

http://www.sport24.gr/html/ent/426/ent.201426.asp

© Blogger Templates | Make Money Online