27 Οκτ 2007

"Το πρωτάθλημα κρίνεται στα πλέι οφ, οπότε είναι σημαντικό να τερματίσουμε πρώτοι για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας"




Ο Γιάννης Μπουρούσης διανύει την δεύτερη χρονιά του στον Ολυμπιακό και φέτος φαίνεται αποφασισμένος για την κατάκτηση τίτλων. Ο διεθνής σέντερ μίλησε στη «SportDay» για τους στόχους του με τους «ερυθρολεύκους» σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα, τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τον Παναθηναϊκό, το ματς με τον Αρη στο "Αλεξάνδρειο", ενώ δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Ο δεύτερος χρόνος μου θα είναι σίγουρα καλύτερος. Πλέον νιώθω πιο άνετα και ελεύθερα, όχι τόσο αγωνιστικά (γιατί εκεί κάνω πάντα ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου), αλλά περισσότερο ψυχολογικά. Έμαθα επίσης πώς είναι να ανήκεις στην ομάδα του Ολυμπιακού. Η φανέλα είναι βαριά και οι ευθύνες μεγάλες. Γι' αυτό ίσως κάποιοι Έλληνες παίκτες δεν τολμούν να γίνουν μέλη της. Αυτή η ομάδα πάντα πρέπει να πρωταγωνιστεί».

Για την φετινή ομάδα: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους παλιούς συμπαίκτες μου, που είναι και φίλοι, η σημερινή ομάδα έχει περισσότερο ταλέντο. Είναι επίσης πολύ καλό το ότι ήρθαν Ελληνες, νέα παιδιά με φιλοδοξίες. Ο Γουντς είναι απίστευτος παίκτης, αθλητικός και κάνει φοβερά πράγματα στις προπονήσεις. Απλώς χρειάζεται, όπως όλοι οι Αμερικανοί, λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στην ευρωπαϊκή νοοτροπία. Ο Τσακαλίδης είναι θηρίο και θα '"λυθεί'' πιο γρήγορα, γιατί έχει αγωνιστεί και παλιότερα στην Ελλάδα με την ΑΕΚ. Όλοι είναι καλοί παίκτες, αλλά πιο σημαντικό θεωρώ το ότι είναι καλά παιδιά».

Για τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού φέτος: «Τη σεζόν που μας πέρασε, η αλήθεια είναι ότι ίσως δεν δίναμε τόση σημασία στην άμυνα. Φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και προσπαθούμε πολύ σε αυτόν τον τομέα, κάτι που θα φανεί με τον καιρό».

Για τον ίδιο: «Θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος, κυρίως στο μυαλό και τη νοοτροπία. Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα δουλεύω για να βελτιωθώ στο λόου ποστ».

Για τον Σχορτσιανίτη: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τον Σοφοκλή ήσυχο, ειδικά τα ΜΜΕ που τον έχουν ''τσακίσει''. Ξέρει πια κι ο ίδιος τι πρέπει να κάνει. Είναι μεγάλη δύναμη για την ομάδα και όταν επιστρέψει θα μας κάνει ακόμα καλύτερους».

Για τον Παναθηναϊκό: «Το πρωτάθλημα κρίνεται στα πλέι οφ, οπότε είναι σημαντικό να τερματίσουμε πρώτοι για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Το θέμα όμως είναι να μη μείνουμε στα λόγια, όπως πέρυσι, αλλά να τα κάνουμε πράξη. Αναμφισβήτητα είναι πολύ δυνατός ο Παναθηναϊκός. Και πέρυσι όμως έλεγαν πως είναι ανίκητος και εμείς αποδείξαμε το αντίθετο».

Για την Ευρωλίγκα: «Σίγουρα δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που επιθυμούμε, αλλά με τα περισσότερα παιδιά που ήρθαν το καλοκαίρι είμαστε μαζί από την αρχή της προετοιμασίας και προσπαθούμε να τα βοηθήσουμε να προσαρμοστούν. Και πέρυσι ήμασταν καινούργια ομάδα, αλλά παίρναμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Σιγά σιγά θα βελτιωνόμαστε. Τα ''κλειδιά'' για να συμβεί αυτό θα είναι η άμυνα, το πάθος και η ενότητα. Τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Το καλύτερο θα είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση. Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζει η ΤΣΣΚΑ, που όπως επιβεβαίωσε με την απόδοσή της απέναντι στην Πρόκομ, είναι και φέτος πολύ καλή ομάδα». Η Σιένα παίζει καλό μπάσκετ, τη Ζαλγκίρις δεν την έχω παρακολουθήσει. Εκτός από τον Ολυμπιακό θέλω να τα πάει καλά και η Πρόκομ επειδή παίζει εκεί ο φίλος μου, ο Χρήστος Χαρίσης. Γενικά πρόκειται για τον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, στον οποίον όλα μπορούν να γίνουν».

Για το ματς με τον Αρη: «Την περασμένη σεζόν χάσαμε και εντός και εκτός έδρας και θέλει προσοχή. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις στο Αλεξάνδρειο και πόση δύναμη δίνουν στον Αρη οι οπαδοί του. Πρέπει να προετοιμάσουμε και τους νέους συμπαίκτες μας για την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουν».

Για το μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού: «Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις, άλλωστε όπως είπα και πριν, ο κόσμος θα έχει βαρεθεί τα λόγια. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα προσπαθήσουμε όσο πιο σύντομα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=106764

© Blogger Templates | Make Money Online