3 Δεκ 2007

Νίκη Αλά ΝΒΑ


Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, το Αιγάλεω έκλεψε καρδιές γιατί κοίταξε τους «ερυθρόλευκους» στα μάτια και το μπάσκετ κέρδισε πολλά. Οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από το Σίτι με 112-106, σ’ ένα παιχνίδι που ήταν στην κυριολεξία αποθέωση του μπάσκετ. Οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου αλλά χάρις στον... αφηνιασμένο Ματσιγιάουσκας πήραν το ροζ φύλλο αγώνος.

Περάστε κόσμε...

Το Αιγάλεω ήταν αυτό που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μισό του αγώνα με τους τριάδα Πάτερσον, Τζάμπαερ και Νικολαΐδη να ηγούνται στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν άμυνα με τα μάτια κι έμειναν... ζωντανοί στο παιχνίδι χάρις στο επιθετικό ταλέντο που έχουν. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά έξι πόντων (52-46) και οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ιδρώνουν από το άγχος.

«Αφηνιασμένος» Λιθουανός

Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας πέτυχε νέο προσωπικό ρεκόρ με τη φανέλα του Ολυμπιακού (το προηγούμενο ήταν 32 από τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ζαλγκίρις), παίζοντας εκπληκτικά στο δεύτερο μισό του αγώνα. Ο Λιθουανός ήταν αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας των «ερυθρόλευκων» να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 22΄το Αιγάλεω ήταν μπροστά στο σκορ με εφτά πόντους (58-51), ο «Μάτσας» πήρε το όπλο του, οι Πειραιώτες αποφάσισαν να παίξουν άμυνα, ο Τεόντοσιτς έδωσε ηρεμία και ρυθμό στην ομάδα του και ο Ολυμπιακός με σερί 14-0 πήρε κεφάλι στο σκορ και δεν το έχασε ως το τέλος.

Το Αιγάλεω δεν τα παράτησε όμως ούτε στιγμή και 20’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Τζάμπαερ κέρδισε φάουλ από τον Παπαμακάριο, ο Μαστραφτσής μέτρησε το καλάθι και ο Γκέρσον ξεσηκώθηκε με αποτέλεσμα να δεχθεί τεχνική ποινή από τον Πιτσίλκα. Ο Αμερικανός με πέντε πόντους μείωσε στους τέσσερις (71-75) και το παιχνίδι πήρε και πάλι φωτιά.

Χωρίς φρένα και ο Τζάμπαερ

Με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Πρίντεζης με δυο συνεχόμενα καλάθια έδωσε αέρα 12 πόντων στον Ολυμπιακό (74-86) και τότε ανέλαβε δράση ο Αμερικανός πλέι μέικερ των γηπεδούχων. Ότι και να έκανε ο Γκέρσον δεν μπορούσε να βάλει φρένο στον Τζάμπαερ που σταμάτησε στους 40! Δεν ήταν όμως αρκετοί για να κερδίσουν τους «ερυθρόλευκους» που τα χρειάστηκαν μεν στην τελευταία περίοδο αλλά ήταν ψύχραιμοι και με αιχμή του δόρατος τους Βασιλειάδη και Μπουρούση έφτασε στη νίκη και παρέμεινε στο... κυνήγι του Παναθηναϊκού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-24, 52-46, 71-77, 106-112

ΑΙΓΑΛΕΩ (ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ): Νικολαΐδης 11(3), Χόχλερ 3(1), Μαγγουνής 5, Τζάμπαερ 40(3τρ. – 8ασ.), Μπρέισι 14(4), Καλλινικίδης 13(1), Πάτερσον 16(1), Μαριάνοβιτς 4(1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΚΕΡΣΟΝ): Μπλάκνεϊ 5, Παπαμακάριος 5(1), Καυκής, Ματσιγιάουσκας 33(5), Τεόντοσιτς 5(1), Μπουρούσης 19(1τρ. -13ρ.)), Τσακαλίδης, Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης, Τζάκσον 9(1), Βασιλειάδης 18(5), Πρίνετζης 18

Αποθέωση...

Η εξαιρετική εμφάνιση των γηπεδούχων ανταμείφθηκε από τους φίλους της ομάδας. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου γνώρισαν την αποθέωση από τους 1000 περίπου φίλους τους που τους χειροκροτούσαν λες και είχαν κερδίσει το παιχνίδι. Όλη η ομορφιά του μπάσκετ.

Αποχώρησε ο Γκριν

Ο Λιν Γκριρ ξεκίνησε μεν στη βασική πεντάδα αλλά πρόλαβε να παίξει λίγο παραπάνω από δυο λεπτά. Ο Αμερικανός ένιωσε και πάλι ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο (ήταν εκτός για 10 μέρες λόγω ελαφριάς θλάσης στο ίδιο σημείο), είδε το υπόλοιπο παιχνίδι από τον πάγκο και η συμμετοχή του για το επόμενο παιχνίδι της Ευρωλίγκα με τη Σιένα στην Ιταλία είναι αμφίβολη. Ο Γκριρ θα υποβληθεί το πρωί της Δευτέρας σε υπερηχογράφημα που θα δείξει τη σοβαρότητα του τραυματισμού του.

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=99215

© Blogger Templates | Make Money Online