22 Νοε 2007

Αν θέλεις τίτλους, πρέπει να παίζεις άμυνα


Γκέρσον: "Κάνουμε αυτά που πρέπει"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πίνι Γκέρσον ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του. Ωστόσο, τόνισε: "Το φοβόμουν το ματς, ήταν επικίνδυνο. Άλλωστε, η Πρόκομ την προηγούμενη εβδομάδα νίκησε στην Μπολόνια τη Βίρτους. Όμως, ήμασταν έτοιμοι, αλλά μην περιμένετε να κερδίσουμε όλα τα ματς με 50 πόντους διαφορά. Στις δύο τελευταίες προπονήσεις, πάντως, υπήρχε μεγάλη όρεξη και οι παίκτες περίμεναν πως και πως το παιχνίδι. Αν όμως είχαμε χάσει από την Ολύμπια, όλα θα ήταν διαφορετικά".

Τέλος, ο Γκέρσον είπε: "Στα δύο τελευταία ματς κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτοί που πρέπει να σουτάρουν, σουτάρουν, εκείνοι που πρέπει να κάνουν πάσες, πασάρουν και όσοι πρέπει να παίζουν άμυνα, το κάνουν. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Στις προπόνησεις εδώ και δύο εβδομάδες, η δεύτερη ομάδα νικάει την πρώτη".

Ματσιγιάουσκας: "Αν θέλεις τίτλους, πρέπει να παίζεις άμυνα"

Ο Μανώλης Παπαμακάριος, ρωτήθηκε σχετικά με τα ρεκόρ που... χάθηκαν, αλλά όπως είπε, οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν γνώριζαν πόσο κοντά ήταν: "Δεν ξέραμε ότι με ένα καλάθι, μπορούσαμε να κάνουμε ρεκόρ πόντων, δεν μας το είπε κανείς. Θα ήταν ωραίο να το πετύχουμε, αλλά δεν πειράζει. Αυτό που μετράει, είναι ότι παίξαμε καλή άμυνα. Ακόμη δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι, παίζουμε στο 60% των δυνατοτήτων μας".

Ο κορυφαίος του ματς, Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, τόνισε: "Ξεκινήσαμε δυνατά και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, γιατί η Πρόκομ είναι καλή ομάδα. Αν θέλεις να παίρνεις τίτλους, πρέπει να παίζεις άμυνα και απόψε το κάναμε. Βέβαια, όταν παίζεις στην έδρα σου, είναι πιο εύκολο".

Χαρίσης: "Ευχαριστώ τον κόσμο"

Ο Χρήστος Χαρίσης γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού και μετά το ματς, δήλωσε: "Πέρασα τέσσερα χρόνια στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ να τα ξεχάσω. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή. Δεν καταφέραμε να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό και χάσαμε από την αρχή την επαφή με το σκορ".

Από την πλευρά του, ο Κιζέφσκι είπε: "Ήταν το χειρότερο ματς της ιστορίας μας στην Ευρωλίγκα. Κάναμε 20 λάθη και ο Ολυμπιακός δεν τα άφησε να πάνε χαμένα. Συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού, που έπαιξαν τέλεια. Ούτε να σκεφτούμε τη νίκη δεν μπορούσαμε...".

http://www.sport24.gr/html/ent/155/ent.207155.asp

Ονειρεμένος Ολυμπιακός



Με μία λέξη εκπληκτικός. Ο Ολυμπιακός διέσυρε την Πρόκομ Τρεφλ με 109-65 στην καλύτερη φετινή εμφάνιση των «ερυθρολεύκων». Οι Πολωνοί δεν άντεξαν περισσότερα από τέσσερα λεπτά στο κλειστό του ΣΕΦ και στη συνέχεια απλά έμειναν να κοιτάζουν με θαυμασμό τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους 5000 φιλάθλους τους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο ακόμα και με 15 πόντους διαφοράς (31-14), έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Αρβιντας Ματσιγιάουσσκας, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ. Από… κοντά και ο Κουίντελ Γουντς που βρήκε εκ νέου τον καλό του εαυτό. Οσο για την άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν τον Μίλαν Γκούροβιτς να σουτάρει, ενώ έκλεψαν αρκετές φορές την μπάλα από τον Βαν Ντε Σπίγκελ. Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο παρκέ και έδειξαν στους Πολωνούς πως δεν έχουν καμία ελπίδα για να φύγουν από το ΣΕΦ με τη νίκη.

Στο 15’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 27 πόντους (46-19), παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, ωστόσο δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα για να… κατεβάσει ταχύτητα, κάτι που στην ουσία δεν έγινε ποτέ. Το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «δώρο» των παικτών και του Πίνι Γκέρσον στον κόσμο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν απλόχερα θέαμα στον κόσμο, αλλά και στους παίκτες της Πρόκομ που λογικά θα είχαν καιρό να δουν κάτι τέτοιο.

Η διαφορά έφτασε και τους 50 πόντους (107-57) δύο λεπτά πριν από το φινάλε, αφού ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε ποτέ. Στο τέλος άπαντες αποθεώθηκαν από τον κόσμο, όπως και ο Χρήστος Χαρίσης που χειροκροτήθηκε αρκετές φορές, ενώ ο προπονητής της Πρόκομ, Ευγένι Κιζέφσκι προσπαθούσε να καταλάβει τι τον.. χτύπησε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μίλαν Γκούροβιτς δεν πέτυχε πόντο στο παιχνίδι, ενώ πρώτος σκόρερ για τους Πολωνούς ήταν ο νεοαποκτηθείς Αμερικάνος Μουσταφά Σακούρ με 16 πόντους. Για τον Ολυμπιακός ο εκπληκτικός Ματσιγιάουσκας σταμάτησε στους 27 πόντους, έχοντας στο ενεργητικό του και πέντε ασίστ, ενώ ο Γουντς πέτυχε 22 και ο Βασιλειάδης 14.


Τα ρεκόρ που δεν έγιναν...

Κι όμως αυτή η ονειρεμένη βραδιά δεν θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως η καλύτερη για τους "ερυθρόλευκους". Πως θα γινόταν αυτό; Αν οι παίκτες του Γκέρσον πετύχαιναν ένα καλάθι ακόμα θα έκαναν ρεκόρ στην επίθεση σ' ένα ευρωπαϊκό τους παιχνίδι, αφού αυτό που τελικά κρατά ακόμα έγινε τη σεζόν 1996-97. Τότε ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Εστουντιάτες με 110-78. Ποιο άλλο ρεκόρ θα μπορούσαν να καταρίψουν οι "ερυθρόλευκοι"; Αυτό της μεγαλύτερης νίκης. Έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν αλλά στο τέλος χαλάρωσαν. Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει γίνει τη σεζόν 1978-79. Με αντίπαλο την αιγυπτιακή Αλ Γιάλα, οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει με 49 πόντους διαφορά (106-57).

Ο MVP

Η απουσία έκανε καλό στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που επέστρεψε με μεγάλα κέφια. 27 πόντους, 5 ασίστ και 41 στο ράνκινγ της στατιστικής. Έχασε μόλις τρία σουτ, κέρδισε οχτώ φάουλ και απλά ήταν ο... εφιάλτης των Πολωνών.




Τα δεκάλεπτα: 31-14, 52-30, 86-51, 109-65

Οι διαιτητές: Μπραζάουσκας, Γέρσαν, Σαμπόν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 7 (1), Παπαμακάριος 2, Γουντς 22 (5/6τρ.), Ματσιγιάουσκας 27 (2), Μπουρούσης 11 (1), Βασιλόπουλος 8, Βασιλειάδης 14 (2), Πρίντεζης 2, Καυκής 2, Τεόντοσιτς 5 (1), Τζάκσον 9

ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Κιζέφσκι): Ρόζικ 2, Μασιούλις 4, Ντίλεβιτς 4, Βάγκνερ 13 (2), Χαρίσης, Σακούρ 16 (1), Στανόγιεβιτς 9, Σλάνινα 10 (2), Γκούροβιτς, Βαν Ντε Σπίγκελ 7

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=98932

© Blogger Templates | Make Money Online