9 Νοε 2007

100 άρα στο χαλαρό


Χωρίς πολύ γκάζι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πιάσει 104 και να φτάσει σε μια πολύ εύκολη νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» σαφώς ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα επικράτησαν με 104-76, έχοντας σε εκπληκτική κατάσταση την τριάδα Γουντς, Τζάκσον και Ματσιγιάουσκας. Οι συγκεκριμένοι πέτυχαν συνολικά 71 πόντους.

Από το ξεκίνημα της συνάντησης ο Ολυμπιακός φαινόταν από μίλια μακριά ότι δεν είχε καμία σχέση με τον αντίπαλό του. Η Βίρτους δεν έχει πια καμία σχέση με την ομάδα που δοξάστηκε στο παρελθόν και οι γηπεδούχοι ήταν αδύνατο να χάσουν ένα τέτοιο ματς ειδικά στην έδρα τους.

Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας μπήκε στο παρκέ ζεστός και από το πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Στέφανο Πιλαστρίνι άρχισε να πονοκεφαλιάζει αναζητώντας τρόπους να τον σταματήσει. Ο Λιθουανός πήρε αρκετές προσπάθειες και ήταν εκείνος που πάνω του στηρίχθηκε η πρώτη διαφορά που έκτισαν οι «ερυθρόλευκοι».

Στον ρυθμό του «Μάτσε» μπήκε άμεσα και ο Κίντελ Γουντς, ο οποίος έδειχνε φρεσκαρισμένος, ξεκούραστος και με πολύ όρεξη. Ο Αμερικάνος πήρε προσπάθειες, πήδηξε στα ριμπάουντ, πάσαρε και δημιούργησε τον δεύτερο μεγάλο πονοκέφαλο του Ιταλού τεχνικού.

Από την λίστα με τους πολύτιμους δεν μπορούσε να λείπει και ο Μαρκ Τζάκσον. Ο Αμερικάνος συνέχισε να επιδεικνύει σταθερότητα στην απόδοσή του. Εκτός από τους 24 πόντους που πέτυχε μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 τάπες.

Το ημίχρονο τέλειωσε 46-36 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ στην τρίτη περίοδο ακόμα και όταν οι Ιταλοί μείωσαν στους 6, κανείς δεν φάνηκε να ανησυχεί. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη που ούτε με θαύμα οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να έχαναν.

Ο Γκέρσον ωστόσο δεν έδειξε να εκμεταλλεύεται την χαλαρή κατάσταση του ματς προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν. Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, ο Μίλος Τεοντόσιτς, ο Μανόλης Παπαμακάριος έπαιξαν ελάχιστα, αν και θεωρητικά μπορούσαν να ξεκουράσουν τους βασικούς ενόψει του ματς με το Μαρούσι.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-11, 46-36, 78-62, 104-76

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 3(1), Παπαμακάριος, Γουντς 23(3), Ματσιγιάουσκας 24, Μπουρούσης, Τσακαλίδης 2, Γκριρ 9(1), Βασιλόπουλος 2, Βασιλειάδης 11(3), Πρίντεζης 6, Τεοντόσιτς, Τζάκσον 24(1).
ΒΙΡΤΟΥΣ (Πιλαστρίνι): Χόλαντ 18, Σπένσερ 20 (6), Κόνροϊ 9(1), Aντερσον 8, Κροσαριόλ 4, Τζιοβανόνι 6, Κιάτζικ 2, Κανέλο 4, Λεστίνι, Γκάρι 5(1).


ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ: «Μετά από δύο ματς που κανείς δεν είχε διάθεση να δώσει πάσα κάναμε ένα παιχνίδι με 18 ασίστ. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ή για την ακρίβεια έξυπνη άμυνα. Χαμηλώσαμε τα ποσοστά της αντίπαλης ομάδας. Μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς πιο γρήγορα αν παίρναμε τα ριμπάουντ και δεν χάναμε τόσα αμυντικά. Βέβαια σούταραν πολλά σουτ και για αυτό μάλλον πήραν περισσότερα ριμπάουντ».

ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΙΛΑΣΤΡΙΝΙ: «Στο πρώτο μέρος είχαμε περισσότερα ριμπάουντ και σουτ από ότι οι αντίπαλοί μας, όμως, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Στο δεύτερο μέρος κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας».

http://www.supersport.gr/basketball/euroleague/default.asp?aid=136654

© Blogger Templates | Make Money Online