12 Νοε 2007

Κάθε μέρα και καλύτερος


Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πολλές απουσίες, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πάρει μία ακόμα νίκη, επικρατώντας με 92-73 του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1. Από την ομάδα του Πειραιά απουσίαζαν οι Μασιγιάουσκας (τενοντίτιδα), Τσακαλίδης, Μαυροκεφαλίδης (επιστρέφει σε 10 μέρες), Γουντς (περιμένει το διαβατήριο). Ωστόσο, αυτοί που αγωνίστηκαν δεν αντιμετώπισαν προβλήματα από τους παίκτες του Ντάρκο Ρούσο, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος ο Λίν Γκριρ, που τελείωσε το ματς με 18 πόντους, αλλά βοήθησε και στον δημιουργικό τομέα, μοιράζοντας 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-35, 70-56, 92-73

Οι πολλές απουσίες που έχουν «χτυπήσει» τις τελευταίες μέρες τον Ολυμπιακό ανάγκασαν τον Πίνι Γκέρσον να ξεκινήσει απέναντι στο Μαρούσι με πεντάδα που δεν πολυχρησιμοποιεί στη φετινή σεζόν. Τεόντοσιτς,Γκριρ στα γκαρντ, ο Βασιλειάδης στην περιφέρεια και δίδυμο ρακέτας ο Πρίντεζης με τον Τζάκσον. Αυτό το σχήμα λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα του Πειραιά, που προηγήθηκε με 11-2 χάρη σε 7 πόντους του Κώστα Βασιλειάδη, που μετά την αναμέτρηση με τη Βίρτους έδειχνε να παραμένει ζεστός. Το Μαρούσι μείωσε σε 11-6, όμως Γκριρ και Τζάκσον είχαν άλλη γνώμη κάνοντας το 15-6.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να σκοράρει με χαρακτηριστική ευστοχία, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +11 (22-11) λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Ντάρκο Ρούσο ήταν να μειώσουν σε 22-16, πηγαίνοντας με καλύτερη προοπτική εν όψει της συνέχειας του ματς. Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο «Πίνχας» στο δεύτερο δεκάλεπτο. Βασιλειάδης και Βασιλόπουλος ευστόχησαν διαδοχικά από τα 6.25 και εν συνεχεία ο Πρίντεζης με δίποντο έβαλαν τον Ολυμπιακό στο +14 (30-16).

Οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να δεχτούν κάποια εύκολα καλάθια και το σκορ να γίνει 30-22. Η απάντηση από πλευράς Ολυμπιακού δόθηκε από Μπουρούση και Μπλάκνεϊ, που έκαναν το 35-22. Η μέγιστη τιμή της διαφοράς με την οποία προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι έφτασε στο +15 (43-28) με γκολ φάουλ του Μαρκ Τζάκσον. Το Μαρούσι με καλά ποσοστά από την περιφέρεια κατάφερε να την ψαλιδίσει στο -8 (43-35). Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Ολυμπιακό στο 45-35.

Με διάθεση να πατήσει γκάζι και να ανοίξει τη διαφορά μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Πειραιά. Η εξαιρετική απόδοση του Λιν Γκριρ όχι μόνο στον επιθετικό τομέα αλλά και δημιουργικά βοήθησε τον Ολυμπιακό να προηγηθεί με +18 (58-40), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Σε αυτά τα υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων», παρότι με ένα μικροξέσπασμα το Μαρούσι είχε μειώσει σε 65-55. Ο Ολυμπιακός μετά το 30λεπτο είχε χτίσει μια διαφορά στο +14 (70-56), έχοντας αποκτήσει σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Παρά τη διαφορά που είχε πάρει η ομάδα του Πειραιά, δεν χαλάρωσε και ακολούθησε τον ίδιο ρυθμό των τριών πρώτων περιόδων. Στα μέσα του δεκάλεπτου προηγήθηκε με 80-66 μετά από τρίποντο του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι δραματικά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 92-73. Πλέον, η προσοχή των παικτών του Πίνι Γκέρσον στρέφεται στο ματς της Τετάρτης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 3, Γκριρ 18 (7/7 βολές, 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5 ασίστ, 7 κερδ. Φάουλ), Βασιλόπουλος 16 (2/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα), Βασιλειάδης 10 (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα) , Μπουρούσης 2, Τζάκσον 16 (6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντα), Πρίντεζης 16 (6/6 βολές, 5/7 δίποντα), Παπαμακάριος 2, Καυκής 3, Τεόντοσιτς 6.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Ντάρκο Ρούσο): Μπουντούρης, Μπράιαντ 17 (3/3 βολές, 4/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα), Πάρκερ 14, Καιμακόγλου 3, Γιαζβίν 4, Χαραλαμπίδης 12, Νοέας 5, Στεφανίδης 4, Μαυροειδής, Κογιαντίνοβιτς, Γλυνιαδάκης 14.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πίνι Γκέρσον: «Αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο επικίνδυνα και γι’ αυτό δεν έβγαλα πολύ τον Γκριρ, όπως ζήτησε ο Ντάρκο. Ο πάγκος μας ήταν σαν νοσοκομείο από τους πολλούς τραυματισμούς. Είμαι χαρούμενος για τους αναπληρωματικούς σήμερα, για τον Καυκή που είναι εδώ, που μας βοήθησαν να κερδίσουμε. Έδειξαν ότι είναι έτοιμοι μέσα από την προπόνηση και τις περισσότερες φορές είναι πιο εύκολο να κοουτσάρεις τους αναπληρωματικούς, γιατί ακολουθούν τα συστήματα. Ξεκινήσαμε καλά και ελέγξαμε το ρυθμό».

Παναγιώτης Καυκής: «Θέλαμε από νωρίς να δείξουμε ποιος είναι το αφεντικό και να μοιράσουμε το χρόνο ενόψει ΤΣΣΚΑ και το καταφέραμε».

Ντάρκο Ρούσο (τεχνικός Αμαρουσίου): «Συγχαρητήρια στον κόουτς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά κι εμείς ξεκινήσαμε άσχημα και φοβισμένα. Δεν ξέρω γιατί. Παίζαμε χωρίς κόσμο, οι διαιτητές ήταν καλοί, αφού το παιχνίδι ήταν τηλεοπτικό. Ο κόουτς δεν ήθελε να με βοηθήσει βγάζοντας λίγο τον Γκριρ (γέλια). Είναι πολύ δυνατοί για μας, πολύ γρήγοροι, εξαιρετικοί σουτέρ και είναι πολύ δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Παίξαμε διάφορες άμυνες, αλλά πάντα μας τιμωρούσαν».

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=108587

© Blogger Templates | Make Money Online