25 Οκτ 2007

Η ΤΑΟΥ είναι πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή


Να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στην Ταού θέλει αύριο ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (21:30 Σκαϊ TV) στο πλαίσιο της πρεμιέρας στην Ευρωλίγκα. Οδηγός για τους ερυθρόλευκους θα είναι η περυσινή επιβλητική νίκη με αντίπαλο και πάλι την ισπανική ομάδα στην πρεμιέρα, όταν η ομάδα του Πειραιά είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα με 97-78 των Βάσκων.

Ο Μαρκ Τζάκσον θα είναι κανονικά στην διάθεση του Γκέρσον ο οποίος άλλαξε και φέτος ολη την ομάδα φέρνοντας πέντε παίκτες απο το ΝΒΑ.
«Είναι το πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκα και όλοι θέλουν να κερδίσουν. Ακόμα περισσότερο όταν παίζεις στην έδρα σου κι έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Ελπίζω να είμαστε καλά και με λίγη τύχη να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Γιάννης Μπουρούσης και συμπλήρωσε: «Δεν στεκόμαστε στα προβλήματα της Ταού γιατί κι εμείς έχουμε προβλήματα κι έχουμε μάθει να ζούμε μ’ αυτά. Στο παρκέ δεν μετρούν οι απουσίες αλλά οι παρουσίες και πόσο καλά θα παίξουν όσοι είναι ετοιμοπόλεμοι. Κι εμείς πρέπει να παίξουμε πολύ καλά».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με τη σειρά του δεν αντιμετώπισε πέρσι την Ταού με τον Ολυμπιακό, αλλά την ξέρει καλά από το ισπανικό πρωτάθλημα λόγω της παρουσίας του εκεί με τη φανέλα της Παμέσα Βαλένθια: «Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ πήραμε τη νίκη χωρίς να παίξουμε πολύ καλά. Από τη Δευτέρα όμως δουλεύουμε για την Ταού και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το παιχνίδι. Η Ταού έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι όπως και ο Ολυμπιακός.

Είναι όμως πολύ καλή ομάδα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο κόσμος του Ολυμπιακού δίνει πολύ δύναμη στην ομάδα και μακάρι να γεμίσει το γήπεδο για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε».

http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=47333

Ήρθα σε μεγάλη ομάδα


Η μεταγραφή του Μίλος Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό έμοιαζε με όνειρο όπως δήλωσε ο πλέι μέικερ στην ιστοσελίδα της FIBAEurope, αλλά απ’ ότι φαίνεται όσα ζει στο μεγάλο λιμάνι είναι κι αυτά ένα «ζωντανό» όνειρο. Ο Σέρβος τα βρήκε όλα στην πειραϊκή ομάδα και είναι πανευτυχής με την επιλογή του.

Αν και μόλις 20 ετών, ο Σέρβος δήλωσε ότι δεν αισθάνεται «ρούκι» στον Ολυμπιακό… «Ξέρω ότι είμαι νέος, αλλά δεν αισθάνομαι μικρός στον Ολυμπιακό. Ο Γκριρ, ο Μπλάκνεϊ και εγώ μοιραζόμαστε τη θέση του πλέι μέικερ. Συχνά παίζω και στη θέση του σούτινγκ γκαρντ, οπότε έχω 20 λεπτά στο παρκέ σε κάθε παιχνίδι κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα όταν έφυγα από την Ζελέζνικ. Τα πάντα έμοιαζαν με όνειρο μετά την μεταγραφή μου. Ήρθα σε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα, έχω πολύ ποιοτικούς συμπαίκτες, έχω την τέλεια ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω και προπονητής μου είναι ο Πίνι Γκέρσον, ένας από τους καλύτερους τεχνικούς της Ευρώπης».

Ο ταλαντούχος πλέι μέικερ, μίλησε και για την εθνική Σερβίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον των «πλάβι». «Πετύχαμε πολλά με τις μικρές εθνικές ομάδες στις διοργανώσεις, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε στην εθνική Ανδρών. Είμαι αισιόδοξος. Οι παίκτες που γεννήθηκαν από το 1985 μέχρι και το 1987 ήδη έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους και είναι θέμα χρόνου το να αποδώσουν και στην εθνική Ανδρών», είπε και αναφέρθηκε στη συνέχεια στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας: «Ήταν μία πολύ παράξενη διοργάνωση για εμάς. Ήμασταν νεανική ομάδα, με νέο προπονητή και υψηλούς στόχους. Όταν χάνεις στο πρώτο παιχνίδι, δεν έχει σημασία από ποιον αντίπαλο, δύσκολα συνέρχεσαι. Κυρίως όταν η επόμενη ομάδα που αντιμετωπίζεις διεκδικεί τον τίτλο. Έπειτα από τις δύο ήττες που γνωρίσαμε, συναισθηματικά ήμασταν κενοί στον αγώνα με τον Ισραήλ και ο αποκλεισμός έμοιαζε αναπόφευκτος. Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Πιστεύω ακράδαντα ότι μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον».

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=8017

© Blogger Templates | Make Money Online