18 Οκτ 2007

Τους τα είπε ο Ελληνιάδης το θέμα είναι ποιός ακούει


“Το πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο, όμως τα αίματα «άναψαν» πολύ πιο νωρίς. Την Τετάρτη έγινε η κλήρωση των διαιτητών της πρεμιέρας, όμως πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο μάνατζερ του Ολυμπιακού Σταύρος Ελληνιάδης επιτέθηκε σε ΑΣΕΑΔ και ΚΕΔ και ζήτησε την κατάργηση του κανονισμού των έγγραφων παρατηρήσεων.

Ο Ελληνιάδης κατέθεσε την πρότασή του στην ΚΕΔ, αλλά την ίδια στιγμή έκανε και επίθεση στο ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της τιμωρίας του Παναθηναϊκού την προηγούμενη εβδομάδα: «Μετά την απόφαση – σταθμό του ΑΣΕΑΔ, που στην ουσία αποτελεί την κατάργηση των έγγραφων παρατηρήσεων για τα υβριστικά, δεν γνωρίζω τι απόφαση θα πάρει ο ΕΣΑΚΕ για τον αστείο και υποκριτικό κανονισμό. Πιστεύω ότι εσείς, η ΚΕΔ, ως θεσμικό όργανο, θα πρέπει να δώσετε εντολή στους διαιτητές σας να σταματήσουν να γράφουν παρατηρήσεις. Αυτή η απόφαση του ΑΣΕΑΔ ξεφτιλίζει τους διαιτητές και πρέπει να αντιδράσετε. Οι διαιτητές πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τα υβριστικά και να συγκεντρωθούν στην αποστολή τους που είναι να απομένουν δικαιοσύνη μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι ομάδες να πληρώνουν πρόστιμο για τα υβριστικά όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο».
Ο Ελληνιάδης συμπλήρωσε: «Επίσης, επειδή γίνεται κατ’ επανάληψη, να δοθεί οδηγία στους διαιτητές ή κάντε το κανονισμό, όποιοι παράγοντες μπουκάρουν στο γήπεδο και τους χτυπούν να μην αναγράφεται στο φύλλο αγώνος, αφού έτσι κι αλλιώς δεν τιμωρούνται».

Ο Στέλιος Συμεωνίδης, εκπροσωπώντας την ΚΕΔ, απάντησε ότι οι διαιτητές δεν έχουν αντίρρηση, αλλά αυτό είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ. Επισήμανε δε ότι η ΚΕΔ από πέρσι έχει ζητήσει να μην ισχύει αυτό το μέτρο και να μην έχουν την ευθύνη οι διαιτητές.

Όλες οι ομάδες που ήταν παρούσες στην κλήρωση (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΑΓΟΡ, Πανελλήνιος, Αιγάλεω και Ολύμπια Λ.) συμφώνησαν μ’ αυτή την εξέλιξη, δηλαδή να καταργηθεί ο κανονισμός για τα υβριστικά συνθήματα. Επίσης, απαίτηση όλων των ομάδων ήταν να γίνει συνάντηση των διαιτητών με τους προπονητές των ομάδων.”

http://www.superbasket.gr/?c=309&a=7796

© Blogger Templates | Make Money Online