19 Οκτ 2007

Νέα μπάλα στην Euroleague


Μια διαφορετική μπάλα θα βλέπουν οι φίλαθλοι της Ευρωλίγκα στη νέα διοργάνωση και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία με τη NIKE προκειμένου σ’ όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα και του ULEB Cup να χρησιμοποιείται η 4005 Tournament ball will tip-off. Τι το διαφορετικό έχει αυτή η μπάλα;

Οι μελέτες έδειξαν ότι οι δυο στους τρεις παίκτες προσπαθούν να προσαρμόσουν τα χέρια τους στην μπάλα όταν είναι να σουτάρουν και ο ένας στους τρεις σουτάρει με ελεύθερο τρόπο.
Έχοντας αυτό ως αποτέλεσμα, οι σχεδιαστές της ΝΙΚΕ (Να υπενθυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός συμφώνησε και από φέτος θα χρησιμοποιηθεί αθλητικό υλικό της εν λόγω εταιρείας
)προσπάθησαν να μεγιστοποιήσουν την οπτική τοποθέτηση των χεριών στην μπάλα το συντομότερο δυνατό. Το σχέδιο της νέας μπάλας δίνει τη δυνατότητα στο χέρι του σουτέρ να βρει πιο εύκολα την κατάλληλη επαφή με την μπάλα αφού έχει τέσσερις μεγάλες γραμμές αντί για οχτώ που είχαμε συνηθίσει ως τώρα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα της είναι ότι βάσει του σχεδιασμού της, μένει ο ιδρώτας από την επιφάνεια της μπάλας για πιο σίγουρο και απαλό άγγιγμα από το τζάμπολ ως το τελευταίο σουτ του αγώνα.
Η νέα μπάλα έχει δοκιμαστεί από εκατοντάδες παίκτες σ’ όλο τον κόσμο κι έχουν εκφραστεί με τα θετικότερα σχόλια.

http://www.superbasket.gr/?c=310&a=7850

© Blogger Templates | Make Money Online