1 Νοε 2007

Ήταν η καλύτερη επιλογή


Για την απόφαση του να εγκαταλείψει το ΝΒΑ και να συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό μίλησε στη “SportDay” o Ιάκωβος Τσακαλίδης. Ο 28χρονος σέντερ αναφέρθηκε στην παρουσία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ αποκάλυψε τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει με την ομάδα του Πειραιά. «Πολλές ομάδες έχουν κίνητρο να νικήσουν τον Ολυμπιακό που είναι μια από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης», τόνισε ο διεθνής άσος που μίλησε και για το ματς με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα. Γίνεται Βούλγαρος ο Γουντς.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την επιλογή του Ολυμπιακού: «Πράγματι, με πλησίασαν άνθρωποι αρκετών ομάδων. Πρώτο μέλημά μου ήταν να παραμείνω στο ΝΒΑ. Δεν κατάφερα να μείνω στο ΝΒΑ και αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη. Εκείνο το διάστημα ήρθε η πρόταση του Ολυμπιακού. Ήταν πολύ καλή και τελικά αποφάσισα να έρθω πίσω στην Ελλάδα. Ήταν η καλύτερη επιλογή τόσο για μένα όσο και για την οικογένειά μου».

Για την εμπειρία του ΝΒΑ: «Είναι παράξενος κόσμος. Εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα. Πολλοί ταλαντούχοι παίκτες δοκίμασαν την τύχη τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Παίκτες καλοί, που όμως δεν ταίριαξαν με τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητή και της ομάδας. Είναι καθαρά θέμα συγκυριών να τα καταφέρει κάποιος, όσο καλός και αν είναι».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Η ομάδα απέκτησε πολλούς νέους παίκτες. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο, προκειμένου να βρούμε τη χημεία και τους αυτοματισμούς μας. Οι στόχοι του Ολυμπιακού, όπως κάθε χρονιά, είναι υψηλοί. Να φτάσει στην κορυφή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

Για τα χρήματα που πέφτουν στο παζάρι: «Προσωπικά, θα ήταν σωστό για τις ομάδες που βάζουν πολλά λεφτά να κάνουν επιτυχίες. Αυτό γιατί, έχοντας οικονομική άνεση, μπορούν να φέρουν τους καλύτερους παίκτες. Κι όμως. Αυτό δεν ισχύει πάντα. Βασικό στοιχείο είναι να υπάρξει χημεία μεταξύ των παικτών και η ομάδα να βρεθεί στην καλύτερή της κατάσταση τη στιγμή που πρέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αρχικά οι Νιου Γιορκ Νικς. Κάθε χρονιά ξοδεύουν πολλά χρήματα και έχουν το μεγαλύτερο μπάτζετ σε όλο το ΝΒΑ. Αυτό, όμως, δεν τους έχει βοηθήσει και κάθε χρονιά πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Επίσης, μην ξεχνάμε και την ΑΕΚ του 1998. Τότε δεν είχαμε τους φοβερούς και τρομερούς παίκτες, ούτε μεγάλο μπάτζετ. Παρ' όλα αυτά κάναμε τη μεγάλη έκπληξη, φτάνοντας στον τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη (η ΑΕΚ ηττήθηκε 58-44 από την Κίντερ Μπολόνια)».

Για το τι κέρδισε: «Εμπειρία και σιγουριά. Αυτά είναι δύο στοιχεία που απέκτησα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΝΒΑ, αγωνιζόμενος με τους καλύτερους παίκτες του κόσμου».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας. Για να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο, δεν αρκεί να νικήσουμε μόνο τους "πράσινους". Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στα παιχνίδια με τους λεγόμενους μικρούς. Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα ματς, μια και οι ομάδες αυτές έχουν πολύ μεγάλο κίνητρο να νικήσουν τον Ολυμπιακό, που είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη».

Για το ποιος θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα: «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης, άλλος όμως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, σύμφωνα με τον 28χρονο σέντερ. «Φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι η ΤΣΣΚΑ. Από εκεί και πέρα, οι ισπανικές ομάδες είναι πολύ ισχυρές. Ειδικά Μπαρτσελόνα και Τάου, αλλά και η Ρεάλ μπορούν να φτάσουν μακριά. Μην ξεχνάμε ότι οι Μαδριλένοι έχουν υψηλό κίνητρο φέτος, διότι το φάιναλ φορ θα γίνει σπίτι τους. Όσο για τον όμιλό μας, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν θα αντιμετωπίσουμε τις Ολίμπια Λιουμπλιάνας και Ζαλγκίρις, που είναι επικίνδυνες ομάδες».

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=107309

© Blogger Templates | Make Money Online