22 Νοε 2007

Ονειρεμένος Ολυμπιακός



Με μία λέξη εκπληκτικός. Ο Ολυμπιακός διέσυρε την Πρόκομ Τρεφλ με 109-65 στην καλύτερη φετινή εμφάνιση των «ερυθρολεύκων». Οι Πολωνοί δεν άντεξαν περισσότερα από τέσσερα λεπτά στο κλειστό του ΣΕΦ και στη συνέχεια απλά έμειναν να κοιτάζουν με θαυμασμό τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους 5000 φιλάθλους τους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο ακόμα και με 15 πόντους διαφοράς (31-14), έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Αρβιντας Ματσιγιάουσσκας, ο οποίος έκανε τα πάντα στο παρκέ. Από… κοντά και ο Κουίντελ Γουντς που βρήκε εκ νέου τον καλό του εαυτό. Οσο για την άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν τον Μίλαν Γκούροβιτς να σουτάρει, ενώ έκλεψαν αρκετές φορές την μπάλα από τον Βαν Ντε Σπίγκελ. Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο παρκέ και έδειξαν στους Πολωνούς πως δεν έχουν καμία ελπίδα για να φύγουν από το ΣΕΦ με τη νίκη.

Στο 15’ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 27 πόντους (46-19), παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, ωστόσο δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα για να… κατεβάσει ταχύτητα, κάτι που στην ουσία δεν έγινε ποτέ. Το δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί «δώρο» των παικτών και του Πίνι Γκέρσον στον κόσμο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφεραν απλόχερα θέαμα στον κόσμο, αλλά και στους παίκτες της Πρόκομ που λογικά θα είχαν καιρό να δουν κάτι τέτοιο.

Η διαφορά έφτασε και τους 50 πόντους (107-57) δύο λεπτά πριν από το φινάλε, αφού ο Ολυμπιακός δεν χαλάρωσε ποτέ. Στο τέλος άπαντες αποθεώθηκαν από τον κόσμο, όπως και ο Χρήστος Χαρίσης που χειροκροτήθηκε αρκετές φορές, ενώ ο προπονητής της Πρόκομ, Ευγένι Κιζέφσκι προσπαθούσε να καταλάβει τι τον.. χτύπησε. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μίλαν Γκούροβιτς δεν πέτυχε πόντο στο παιχνίδι, ενώ πρώτος σκόρερ για τους Πολωνούς ήταν ο νεοαποκτηθείς Αμερικάνος Μουσταφά Σακούρ με 16 πόντους. Για τον Ολυμπιακός ο εκπληκτικός Ματσιγιάουσκας σταμάτησε στους 27 πόντους, έχοντας στο ενεργητικό του και πέντε ασίστ, ενώ ο Γουντς πέτυχε 22 και ο Βασιλειάδης 14.


Τα ρεκόρ που δεν έγιναν...

Κι όμως αυτή η ονειρεμένη βραδιά δεν θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως η καλύτερη για τους "ερυθρόλευκους". Πως θα γινόταν αυτό; Αν οι παίκτες του Γκέρσον πετύχαιναν ένα καλάθι ακόμα θα έκαναν ρεκόρ στην επίθεση σ' ένα ευρωπαϊκό τους παιχνίδι, αφού αυτό που τελικά κρατά ακόμα έγινε τη σεζόν 1996-97. Τότε ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει της Εστουντιάτες με 110-78. Ποιο άλλο ρεκόρ θα μπορούσαν να καταρίψουν οι "ερυθρόλευκοι"; Αυτό της μεγαλύτερης νίκης. Έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν αλλά στο τέλος χαλάρωσαν. Η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει γίνει τη σεζόν 1978-79. Με αντίπαλο την αιγυπτιακή Αλ Γιάλα, οι Πειραιώτες είχαν κερδίσει με 49 πόντους διαφορά (106-57).

Ο MVP

Η απουσία έκανε καλό στον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που επέστρεψε με μεγάλα κέφια. 27 πόντους, 5 ασίστ και 41 στο ράνκινγ της στατιστικής. Έχασε μόλις τρία σουτ, κέρδισε οχτώ φάουλ και απλά ήταν ο... εφιάλτης των Πολωνών.




Τα δεκάλεπτα: 31-14, 52-30, 86-51, 109-65

Οι διαιτητές: Μπραζάουσκας, Γέρσαν, Σαμπόν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 7 (1), Παπαμακάριος 2, Γουντς 22 (5/6τρ.), Ματσιγιάουσκας 27 (2), Μπουρούσης 11 (1), Βασιλόπουλος 8, Βασιλειάδης 14 (2), Πρίντεζης 2, Καυκής 2, Τεόντοσιτς 5 (1), Τζάκσον 9

ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Κιζέφσκι): Ρόζικ 2, Μασιούλις 4, Ντίλεβιτς 4, Βάγκνερ 13 (2), Χαρίσης, Σακούρ 16 (1), Στανόγιεβιτς 9, Σλάνινα 10 (2), Γκούροβιτς, Βαν Ντε Σπίγκελ 7

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=98932

© Blogger Templates | Make Money Online