23 Νοε 2007

Που να παίξουμε και άμυνα


Ολοκληρώθηκε η 5 αγωνιστική της Euroleague και έχοντας ένα δείγμα 5 αγώνων από το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης παρατηρούμε τα ακόλουθα. Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 3-2 έως τώρα βρίσκεται στην κορυφή της ομαδικής-στατιστικής αξιολόγησης του πρωταθλήματος με 103 πόντους αξιολόγησης μ.ο. ανά αγώνα (στη 2η θέση βρίσκεται ο ΠΑΟ με 95). Έχει την καλύτερη επίθεση με 93 πόντους μ.ο., κατέχει τη δεύτερη θέση σε ποσοστό ευστοχίας στα σουτ 2 πόντων με 61% (στην 1η θέση ο ΠΑΟ με 62%) σουτάρει με 41% στα τρίποντα (4η θέση στην αξιολόγηση) ενώ κατέχει και την 1η θέση και με 86% στις ελεύθερες βολές. Μεγάλο πρόβλημα αποδεικνύονται τα ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό να παίρνει 7 μ.ο. επιθετικά (17η θέση στην κατάταξη) και 21 μ.ο. αμυντικά (11η θέση στην κατάταξη) και στα συνολικά ριμπάουντ με 29 μ.ο κατέχει την 13η θέση στην συνολική κατάταξη. (πρώτη στη σχετική κατηγορία είναι η Ταου με 37 μ.ο.)

Στην οικονομία του αγώνα ο Ολυμπιακός έχει 14 ασσίστ μ.ο. κατέχοντας την 7η θέση (στην πρώτη θέση βρίσκεται Λε Μαν με 16) κλέβει 7 φορές κατά μ.ο. την μπάλα (13η θέση στην πρώτη θέση η Σιένα με 13 μ.ο.) ενώ κάνει κατά μ.ο. 13 λάθη (13η θέση στη σχετική κατάταξη). Η πιο χαρακτηριστική έως τώρα αδυναμία του προσδιορίζεται από ειδικούς και μη στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάνει κατα μ.ο. 18 φάουλ κατέχοντας την 23 θέση στην σχετική κατάταξη!!! (Δείγμα της διάθεσης για άμυνα … αλλά και της παθητικής ζώνης του Γκέρσον) ενώ παίρνει 20 φάουλ κατά μ.ο. ανά αγώνα. (Στην πρώτη θέση η Ρεάλ με 29 μ.ο.)

Συνοπτικά επίθεση φωτιά, άμυνα …”χμμμ… τι είναι αυτό? παίξε ζώνη και βλέπουμε”, ριμπάουντ δεν παίρνουμε, κάνουμε όσες ασσίστ περίπου και λάθη και παρόλα αυτά είμαστε πρώτοι στην αξιολόγηση. Δηλαδή εάν παίξουμε άμυνα θα γίνεται της Πρόκομ ?


http://www.euroleague.net/main/statistics/teams/average?statscenterorderby=FoulsReceived

© Blogger Templates | Make Money Online