22 Δεκ 2007

Της έχει πάρει τον αέρα (AEK - Ολυμπιακός 69 - 83)


Ο Ολυμπιακός, όπως και πριν από μια εβδομάδα νίκησε και πάλι την ΑΕΚ εκτός έδρας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ως κορυφαίο τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ (20 πόντους) δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν της «Ένωσης» με 83-69. Οι Πειραιώτες πλέον περιμένουν να μάθουν ποιον εκ των Ολύμπια Λάρισας και Άρη, θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ.

Ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος από την αρχή της περιόδου, Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι και φάουλ έβαλε τον Ολυμπιακό σε «θέση οδηγού» (3-0), ωστόσο η ΑΕΚ με ένα γρήγορο σερί 5-0, χάρη σε καλάθια των Σι και Ουέσον, πήρε το προβάδισμα με 5-3. Σε αυτό το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλευόμενοι την επιθετική, αλλά και οργανωτική ικανότητα του Μπλάκνεϊ, έκαναν ένα επιμέρους σερί 8-1 και πήραν προβάδισμα 7 πόντων (13-6). Οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα υπέπεσαν σε πολλά λάθη (6 στην πρώτη περίοδο, έναντι 2 του Ολυμπιακού), την ώρα που οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ δυο πόντων (8/9 στο πρώτο δεκάλεπτο). Ο Μπάρλος με προσωπικές ενέργειες μείωσε στους τρεις (15-12), αλλά ο Τζάκσον με έξι συνεχόμενους πόντους απεκατέστησε την «τάξη» (21-15). Μάλιστα με τρίποντο του Βασιλειάδη, στο τέλος της περιόδου οι Πειραιώτες έστειλαν τη διαφορά στο +9 (26-17), που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι εκείνη τη στιγμή.


Δυο γρήγορα καλάθια των Ματσιγιάουσκας και Μπλάκνεϊ έστειλαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (30-17), αλλά η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου επέστρεψε, μειώνοντας στους 7 (31-24). Κάπου εκεί ο Γκέρσον έριξε στο παρκέ τον Μανόλη Παπαμακάριο, ο οποίος πέρα από το αμυντικό κομμάτι συνέβαλε και στο επιθετικό. Ο πολύ καλός «Μου-Μου» με τρίποντο έστειλε τη διαφορά στους 10 (36-26). Σε αυτό το σημείο μπήκε για πρώτη φορά στον αγώνα ο Κουίντελ Γουντς, ο οποίος όμως έδειχνε σαφώς επηρεασμένος από το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο. Ο Ολυμπιακός έχοντας στα πρώτα είκοσι λεπτά 14/17 δίποντα, έκλεισε φυσιολογικά το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος με 42-34.

Οι «ερυθρόλευκοι» στις δυο πρώτες περιόδους είχαν μόλις δυο εύστοχα τρίποντα, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο βελτίωσαν κατά πολύ αυτή την επίδοση τους. Γρήγορα-γρήγορα οι Μπλάκνεϊ και Μπουρούσης ευστοχώντας από τα 6,25 έστειλαν τη διαφορά στους 14 (48-34), ενώ λίγο αργότερα ο Πρίντεζης έκανε το 51-36. Οι Κυρίτσης και Ριβέρα, ο οποίος έδειξε πως θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, με δυο τρίποντα μείωσαν σε 55-44, αλλά ο Βασιλειάδης με τον ίδιο τρόπο έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +14 (58-44). Η ΑΕΚ προσπάθησε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι και είδε τον Τσάμη με τη λήξη της τρίτης περιόδου να ευστοχει σε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και να μειώνει μετά από πολύ ώρα σε μονοψήφιο νούμερο (60-51).

Αυτό τρίποντο αναπτέρωσε τις ελπίδες της «Ένωσης», οι οποίοι πλησίασαν στους 6 (60-54). Ωστόσο, ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ρόντρικ Μπλάκνεϊ με καλάθι στη λήξη της επίθεσης, έδωσε μια «ανάσα» στους «ερυθρόλευκους», κάνοντας το σκορ 62-54. Αν και η ΑΕΚ προσπάθησε να γυρίσει το ματς, η εμπειρία ορισμένων παικτών των φιλοξενούμενων λειτούργησε καταλυτικά. Όλα τελείωσαν στο 37’, όταν ο «Μου-Μου» με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έστειλε τη διαφορά στο +14 και το 75-61. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 83-69 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 34-42, 51-60, 69-83.

http://www.sport-fm.gr/article.jsp?id=113278

© Blogger Templates | Make Money Online