19 Οκτ 2007

Πάμε σαν άλλοτε ...


Τα ψέματα τελείωσαν το ρόστερ γέμισε με αρκετούς και ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε και ο Γολγοθάς της περιόδου 2007-2008 ξεκινάει αύριο με το τζάμπολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Θα ήταν περιττό να αναφέρω πως η αισιοδοξία ποτέ δεν έλειψε από το ερυθρόλευκο στρατόπεδο, κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια ακούμε για μεγαλεπήβολους στόχους από τους διάφορους προπονητές και παίκτες και περιμένουμε να δούμε την ομάδα να παίζει “μεγάλο μπάσκετ” και να κερδίζει τίτλους. Η εμπειρία των τελευταίων ετών όμως μας δίδαξε πως ακόμα και όταν κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό σύνολο φτάσαμε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαμε. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι, η έλλειψη κινήτρων από την πλευρά της διοίκησης μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου της Ρώμης και μονοδιάστατη αφοσίωση στο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα την μείωση του μπάτζετ, οι κατώτεροι των περιστάσεων προπονητές, οι λανθασμένες επιλογές (Π.χ. η αποπομπή Παπαλουκά), οι συνεχείς εναλλαγές στο ρόστερ, η διατησία και η ανόητη από πλευράς κόσμου συμπεριφορά με αποτέλεσμα τις διάφορες τιμωρίες της έδρας, μίκραιναν την ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Θεωρώ λοιπόν πως με αφορμή την εμπειρία των τελευταίων ετών πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε τα ακόλουθα.

• Οι μεγάλες ομάδες όσα χρήματα και εάν διαθέτουν δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται, και αυτό χρειάζεται χρόνο. Με καλύτερο παράδειγμα την ΟΜΑΔΑΡΑ που έχτιζε επί 4 χρόνια ο Ιωαννίδης και οδήγησε στον απόλυτο θρίαμβο ο Ivkovic.
• Χωρίς έλεγχο του παρασκηνίου δεν πας ΠΟΥΘΕΝΑ. Κοινώς διαιτησία και αθλητική δικαιοσύνη χρειάζονται “στενή” παρακολούθηση. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ!!!
• Τέλος ας θυμόμαστε πως ειδικά στο μπάσκετ ΟΛΑ κρίνονται στα Play Offs.


Συνοψίζοντας λοιπόν ΥΠΟΜΟΝΗ δώστε πίστωση χρόνου στην ομάδα και στηρίξτε την μέσα στο γήπεδο όπως αρμόζει στην ιστορία και το μεγαλείο της.

Για όσους δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιείσει ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ …


ΚΑΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΕΖΟΝ

© Blogger Templates | Make Money Online