22 Δεκ 2007

Ολυμπιακός-Ολίμπια: 113-80


Οι Πειραιώτες είχαν διάθεση να τρέξουν, το έκαναν με απόλυτη επιτυχία και αφού η Ολίμπια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό τους, το εκμεταλλεύτηκαν με συνέπεια να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη. Η οποία μάλιστα ήταν η πέμπτη στη διοργάνωση.

Οι "ερυθρόλευκοι" πέρα από τον επιθετικό τους οίστρο, έμειναν στα 11 λάθη εκ των οποίων αρκετά έγιναν προς το τέλος της αναμέτρησης, έλεγξαν τα ριμπάουντ και είχαν πολύ καλή παρουσία. Οι 80 πόντοι που δέχτηκαν ήταν αρκετοί, όμως μικρή σημασία έχει. Αρνητικό σημείο ήταν η εμφάνιση του Κουίντελ Γουντς που αγωνίστηκε περίπου επτά λεπτά και σημείωσε 4 πόντους και έδειξε επηρεασμένος από το ταξίδι του στις ΗΠΑ...

Έψαχνε την ευκαιρία

O Oλυμπιακός επέβαλε από νωρίς τον ρυθμό του βάζοντας τις βάσεις για να πάρει τη νίκη. Οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον δεν έκαναν κάτι ιδιαίτερο πέρα από αυτό που έχουμε συνηθίσει, ωστόσο, με επιθετικές αιχμές τους Ματσιγιάουσκας, Βασιλειάδη και Πρίντεζη κρατούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 6' με 12-11 έπειτα από μία εύστοχη βολή του Χούκιτς ο οποίος ήταν ο μόνος που δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα ζώνης του Ολυμπιακού. Από κει και έπειτα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία της αναμέτρηση και έτρεξαν ένα σερί 11-0 σε 2' με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 22-12 λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια οι Σλοβένοι προσπαθούσαν να μειώσουν χωρίς όμως να απειλούν τους "ερυθρόλευκους" που μόλις έβρισκαν την ευκαιρία έβγαζαν αιφνιδιασμούς που τελειώναν επιτυχημένα.

Eξαφανίστηκε... στο δεύτερο

Στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου η Ολίμπια επιδίωξε να αντεπιτεθεί και μείωσε σε 61-57. Οι γηπεδούχοι σοβαρεύτηκαν και μέσα σε τέσσερα λεπτά έφτασαν να προηγούνται με 78-59 καθώς έκαναν ότι ήθελαν στην επίθεση και σε συνδυασμό με τις λάθος επιλογές των Σλοβένων φρόντιζαν να ανεβάζουν τη διαφορά, με τον Κώστα Βασιλειάδη να εκτελεί κατά βούληση έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν άγχωσε καθόλου τους παίκτες του Πίνι Γκέρσον οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΣΕΦ. Αποτέλεσμα της... καταιγίδας ήταν οι Πειραιώτες να να κάνουν ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα και για τρίτο αγώνα στη διοργάνωση να ξεπεράσουν τους 100. Σειρά έχει ο αγώνας Κυπέλλου με την ΑΕΚ...

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 53-43, 78-61, 113-80

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 9 (2), Παπαμακάριος 4, Γουντς 4 (1), Ματσιγιάουσκας 18 (1), Μπουρούσης 2, Τσακαλίδης 10, Βασιλόπουλος 8 (1), Βασιλειάδης 21 (4), Πρίντεζης 21 (1), Καυκής, Τεόντοσιτς 4, Τζάκσον 12 (1).

Ολίμπια (Μπετσίροβιτς): Ντόνσιτς, Μπούκερ 2, Μόκνικ, Ντράγκιτς 12 (2), Ρίζβιτς, Μίλιτς 17, Χούκιτς 18 (5), Μπέγκιτς, Μπέιλι 20 (2), Ζούπαν, Τέιλορ 5 (1).

http://www.sport24.gr/html/ent/280/ent.211280.asp

© Blogger Templates | Make Money Online