18 Δεκ 2007

Νίκη παρά τις πολλές απουσίες


Μπορεί στην Ευρώπη οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν καταφέρει ακόμα να κατακτήσουν ένα ροζ φύλλο αγώνος μακριά από το ΣΕΦ, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα τα καταφέρνουν μια χαρά. Ο Ματσιγιάουσκας και ο Πρίντεζης όχι μόνο έδωσαν το παρών, αλλά ήταν αυτοί που ηγήθηκαν ώστε να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από το ΟΑΚΑ με 77-85, απενάντι στην ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες σε μια εβδομάδα θα συναντηθούν και πάλι στο ίδιο γήπεδο για το κύπελλο Ελλάδας.



Οι... τραυματίες



Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην πεντάδα τους Ματσιγιάουσκας και Πρίντεζη που ήταν αμφίβολοι για το αν θα αγωνιστούν! Όχι μόνο έδωσαν το παρών αλλά ήταν και οι κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν και ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο.



Με 14 πόντους του «Μάτσας», 10 πόντους του «Πριντ» και τον Βασιλόπουλο να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά πάνω στο παρκέ, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με διψήφια διαφορά πόντων (49-38) κι έδειχναν ότι θα έφταναν εύκολα στη νίκη.



Έιβερι on fire



Με το ξεκίνημα της επανάληψης όμως, ο Ουίλιαμ Έιβερι... έπιασε φωτιά. Ο Αμερικανός υπό το βλέμμα του Πορτορικάνου Ριβέρα που ίσως και να έπαιρνε τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας, ήταν ασταμάτητος. Με δεκατρείς δικούς του πόντους και τρία συνεχόμενο τρίποντα, η ΑΕΚ όχι μόνο μπήκε στο παιχνίδι αλλά πήρε και προβάδισμα (60-58) 2’34’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 58-51 και ο Αμερικανός άρχισε να... πυροβολεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου, την ίδια στιγμή που οι συμπαίκτες του έπαιζαν εξαιρετική άμυνα. Όσο για τους «ερυθρόλευκους»; Θύμισαν κάτι από το τέταρτο δεκάλεπτο στη Βιτόρια και στην πίεση της ΑΕΚ αντέδρασαν χωρίς καθαρό μυαλό.



Ας είναι καλά τα τρίποντα...



Η ηρεμία επέστρεψε στην ομάδα του Πίνι Γκέρσον στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος με τρίποντο στην πρώτη επίθεση έδωσε το σύνθημα στην επίθεση, ο Γιάννης Μπουρούσης έλεγχε τα μετόπισθεν και ο Ολυμπιακός στο 34’09’’ προηγήθηκε με 10 (65-75) με δεύτερο τρίποντο του διεθνή φόργουορντ.



Η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και πάλι. Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Αλέξη Κυρίτση έμεινε... ζωντανή. Ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση στο πρόσωπο του αρχηγού του. Ο Μανώλης Παπαμακάριος σταμάτησε τον Κυρίτση και με δυο βολές έδωσε μια ανάσα στον Ολυμπιακό. Ο Σάσα Βασίλιεβιτς με τρίποντο 2’06’’ πριν το τέλος κράτησε τις ελπίδες της ΑΕΚ... ζωντανές για να τις... σκοτώσει ο Ρόντερικ Μπλάκνεϊ αρχικά με τρίποντο στο 38’33’’ και ο Γιώργος Πρίντεζης με ένα ακόμα τρίποντο 55’’ πριν το τέλος.





ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-29, 38-49, 63-63, 77-85

ΑΕΚ (Αγγέλου): Γουέσον 11(1), Σι 15(1), Ταπούτος 2, Κυρίτσης 18(1), Χατζής, Μπάρλος 6(1), Έιβερι 22(6), Σίμτσακ, Βασίλιεβιτς 3(1), Πάβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 12(1), Παπαμακάριος 6, Ματσιγιάουσκας 23(2), Μπουρούσης 8(1τρ. – 15ρ.), Τσακαλίδης, Βασιλόπουλος 13(3), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 17(1), Καυκής 2, Τεόντοσιτς, Τζάκσον 4



Με ειδικό νάρθηκα ο «Μάτσας»



Η συμμετοχή του στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά αμφίβολη. Δεν είχε προπονηθεί ούτε την Πέμπτη, ούτε την Παρασκευή, αλλά λίγο πριν το τζάμπολ αποφασίστηκε να αγωνιστεί. Ο φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού Νίκος Λυκουρέσης ετοίμασε έναν ειδικό νάρθηκα για το μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο Λιθουανός τον δοκίμασε στην προθέρμανση και είδε ότι μπορεί να αγωνιστεί.



Αυτός πάντως που το έκανε αψηφώντας τον πόνο ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος αγωνίστηκε με πρησμένο τον αστράγαλο, αλλά η προσωπική του απόφαση να το κάνει σκόρπισε χαμόγελα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.



· Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων» δεν ήταν η πιο ζεστή. Στην παρουσίαση των δυο ομάδων, όταν ακούστηκε το όνομα του «Τζέικ» οι πλειοψηφία των φίλων των γηπεδούχων τον αποδοκίμασαν, ενώ λίγο πριν όταν ο εκφωνητής είχε παρουσιάσει ένα πρώην «κιτρινόμαυρο», λέγοντας... «Και τώρα ο δικός μας Γιάννης Μπουρούσης», δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

http://www.superbasket.gr/?c=136&a=99586

© Blogger Templates | Make Money Online